Aaaaaaah, op welke camping is er nog wél plek!?

 29 Juni 2018   Robert

Wij van huurtent.nl kennen de frustratie maar al te goed. Door het Nederlandse weer dat je BBQ in het water laat vallen, die irritante buurman die 's ochtend om 7 uur gaat klussen, die pizza van op de hoek die tóch niet echt Italiaans smaakt, óf dat croissantje van de supermarkt dat aan je gehemelte plakt wil je toch nog graag last minute op vakantie in het hoogseizoen. Alleen alle campings waar jij graag naar toe wil zitten al helemaal vol! Gelukkig zijn wij hier om jou te helpen.

De Last Minutes, Vrijgekomen door Annuleringen en beschikbaarheid pagina's zijn te vinden op onze aanbiedingenpagina.


Zoek je tips per Land?

  • Nederland
  • Italië
  • Frankrijk
  • Spanje


  • Zoek je beschikbare accommodaties op campings per Land?

  • Nederland
  • Italië
  • Frankrijk
  • Spanje
  • Kroatië






  • De lekkerste ijsjes vindt je op de camping!


    Met ruim 1600 verschillende campings in ons overzicht, en meer dan 50 aanbieders, gaan wij jouw ideale vakantie in stacaravan, huurtent of glampingaccommodatie dichterbij brengen. Zo zorgen wij er onder andere voor dat de campings met een goede beschikbaarheid vaak bovenaan jouw zoekresultaten staan op onze website, en hebben wij deze blog in het leven geroepen om je wat tips mee te geven!
    Deze blog wordt geregeld geüpdate om jou de meest recente tips te kunnen geven, hou hem dus goed in de gaten.

    Ook de organisaties zelf weten dat het lastig zoeken is, daarom hebben sommige organisaties zelfs speciale pagina's met last minutes of vakantie's die zijn vrijgekomen door annuleringen. Vooral deze laatste zijn erg interessant als jij toch op een populaire volle camping wil zitten, deze worden regelmatig bijgewerkt en bieden soms toch nog een plekje op een verder volle camping!

     




    Beschikbaarheid per accommodatiesoort:


    Beschikbaarheid in Glamping Accommodaties:


    Wij verdelen zelf de verschillende glamping accommodaties in 3 categorieën: Safaritenten (zonder sanitair), Safari/Lodgetenten (met sanitair) en luxe stacaravans die een glamping ervaring kunnen bieden. Let op, deze termen worden soms door aanbieders op een andere manier gebruikt, kijk dus goed naar de indeling.

    Safaritenten (zonder sanitair)
    Deze zijn met name te vinden in rond Toscane (IT), de Franse kusten, Nederland en Kroatië.

    Een safaritent van Eurocamp als voorbeeld


    Wil je graag aan zee zitten? Probeer dan zeker eens de safaritenten aan de Kroatische kust. De Kroatische campings hebben nog veel safaritenten vrij in de hoogseizoen maanden. De Kroatische campings zijn vaak erg groot, waardoor er altijd iets te doen is op de camping!

      Top tips met beschikbaarheid Kroatië:
    • De SuperXL camping Polari zit direct aan het kiezelstrand van de Kroatische kust, hier is altijd iets te beleven. De laatste plekjes zijn nog beschikbaar in de Lodgetent Comfort van Rent-a-Tent.
    • In het zuidelijke puntje van het eiland Cres vind je camping Cikat hier is nog beschikbaarheid in de Lodgetent Holiday van Roan/Go4camp
    • Op het eiland KRK vindt je Autocamp Zablace, o.a. Roan en Rent-a-Tent hebben hier nog Safaritenten vrij in Augustus.
    • Boutique Camping Heart of Nature ligt wel niet aan het strand, maar de Base Lodge van Lodge Holidays is nog wel te boeken!
    Hou je van wat meer rust en hoef je niet per se de zee dichtbij te hebben? In de Dordogne (FR) vindt je de echte safari beleving, en hier is op de meeste campings nog redelijk wat beschikbaar! In de Dordogne heb je misschien wel geen zee, maar kan je wel perfect survivallen of raften!

      Top tips met beschikbaarheid in de Dordogne:
    • Camping Aqua Viva vlakbij Sarlat is een goede uitvalbasis om de Dordogne te ontdekken. De lodgetent van Canvas heeft nog wat plekken vrij.
    • Ook op de minicamping Domaine du Moulin des Sandeaux zijn nog wat safaritenten vrij in Augustus bij Tendi

    Safari/Lodgetenten (met sanitair)

    De Safari/Lodgetenten zijn tegenwoordig niet meer weg te slaan van de campings, wij hebben meer dan 350 campings online staan met deze Lodge of Safaritenten met badkamers. Populaire plekken zijn de Italiaanse Bloemenrivièra, de Spaanse Costa Brava en de Atlantische kust van Frankrijk. Maar deze accommodaties kom je ook veel tegen in Nederland en Engeland!

    De Luxe Safaritent van Villatent met Sanitair


    De meeste Safari/Lodgetenten met sanitair zijn hard gegaan dit seizoen. In de minder populaire regio's is nog wel voldoende beschikbaarheid gelukkig! Kijk bijvoorbeeld eens in de Franse Regio's aan de Atlantische Kust, zoals Poitou-Charentes of Aquitaine / Les Landes.

      Top tips met beschikbaarheid aan de Atlantische kust in Frankrijk:
    • Camping Club Les Pins in Poitou-Charantes. Vlakbij zee en een zelfgemaakt strand bij het zwembad, in augustus vindt je hier nog safaritenten van Glamping4All.
    • Iets noordelijk vindt je Plage des Tonneles waar Vacanceselect nog wat Bengali tenten beschikbaar heeft eind Juli en in Augustus. Hier ben je zo op het strand!
    Wil je een keer iets anders proberen in de zomervakantie? In de binnenlanden van Engeland is de natuur prachtig. In een luxe Safari/Lodgetent is het ook nog eens niet zo erg als het een dagje regent. BoerenBed heeft hier een aantal hele mooie boerderijen gevonden waar zij hun Safaritenten mogen neerzetten, en waar jullie als gasten mogen overnachten in volledige luxe.

      Top tips met beschikbaarheid in Engeland:
    • Zo heb je in Oost-Engeland, een uurtje boven Londen, BoerenBed Layer Marney Tower een landgoed midden in de natuur van Essex.
    • Een stuk noorderlijker, bij Liverpool, vindt je BoerenBed Dolphinholme House Farm waar de historie van de oude Vikingen in Engeland uitgebreid verteld kan worden door de eigenaren. De kust van Lancashire is ook maar op 15 autominuten afstand.



    Glamping Stacaravans

    Buiten de safari- en lodgetenten is er ook steeds meer focus op Glamping in een stacaravan. Deze glamping stacaravans bieden net dat beetje extra luxe, en proberen een echte glamping ervaring te bieden in een stacaravan. Zo vindt je bijvoorbeeld in sommige van deze stacaravans een nespresso apparaat, een ruim overdekt terras met lounge stoelen óf bieden ze een speciale ervaring door de stacaravan bijzonder vorm te geven (zoals bijvoorbeeld de Airlodge van Vacanceselect). De glamping stacaravans zijn met name te vinden in de kuststreken zoals de Italiaanse Riviera, Kroatië, de Golf van Biskaje of de Côte d'Azur.

    De Exclusive Next glamping stacaravan van Vacanceselect


    Spanje is een stuk minder populair dan een tiental jaar geleden, op kampeer gebied zijn ze ruim ingehaald door Italië. Maar ze weten hier wel hoe ze luxe stacaravans moeten bouwen! Aan de Costa Brava en de Costa Dorada is dus nog wat aanbod te vinden. De campings in deze regio's zijn vaak ruim opgezet, en het klimaat is vaak nog heel erg goed wat later in het hoogseizoen.

    Top tips met beschikbaarheid accommodaties aan de Costa Brava, Spanje:
  • Op Cala Canyelles is nog meer dan voldoende plek, zeker bij de Deluxe Select stacaravans van Selectcamp. Vanaf deze camping loop je zo het strand op!
  • Nog zo’n toppertje is camping Playa Brava. De ligging direct aan het strand dat is wat je wil als je in Spanje bent. In de Augustus kun je nog kiezen uit een Supreme Lounge of Prestige Lounge met Airco, veranda, TV en afwasmachine. Deze luxe accommodaties kun je boeken bij Roan en Go4Camp.

  • Top tips met beschikbaarheid aan de Costa Dorada, Spanje:
  • Camping Vilanova aan de Costa Dorada is werkelijk een geweldig mooie Spaanse camping met Wellness, 3 grote zwembaden en uitgebreid animatieprogramma. Voor een glampingbeleving kun je hier in het hoogseizoen nog terecht bij Roan/Go4Camp voor de laatste Excellent Lounge Mobile Homes, of bij Suncamp voor de laatste Sunlodges
  • Op Camping Playa Montroig, boek je een glamping accommodatie met grote Veranda, airco en TV en niet onbelangrijk een Afwasmachine? Wat dacht je van de Supreme Lounge van Go4Camp of Roan. Ook hier zijn nog enkele extra luxe Mobile Homes beschikbaar in de maanden Juli en Augustus.
  • De Stacaravans op Amfora D'Arcs van Al Fresco zijn luxe, en nog boekbaar! Deze compacte camping ligt minder dan 2 kilometer van het strand.


  • Ook in de binnenlanden van Frankrijk zijn er nog voldoende glamping stacaravans te vinden. In Les Landes en de Val de Loire kan je heerlijk tot rust komen in de luxe van deze stacaravans.

    Top tips met beschikbaarheid accommodaties in de binnenlanden van Frankrijk:
  • De Avant 3 slaapkamers met airco en terras op camping Le Ruisseau zijn eind juli nog hier en daar te boeken bij Eurocamp. Kies je voor deze 5 sterrencamping dan kies je voor een fijne gezinscamping in het Frans-Baskenland met glampingsfeer.
  • Toch behoefte aan de kust? Op Sequoia Park zijn nog luxe stacaravans van Eurocamp en Al Fresco beschikbaar. Maar ben er snel bij, want ze gaan hard!


  • Beschikbaarheid Stacaravans:


    Waar 20 jaar geleden de bungalowtenten en huurtenten de standaard waren in vakantieland, kunnen we nu wel zeggen dat deze positie is overgenomen door de Stacaravan. Er is bijna geen camping meer waar deze accommodaties niet te vinden zijn. Er zit alleen nog wel een heel groot verschil tussen de verschillende stacaravans, kijk daarom altijd goed bij de aanbieder wat er nu precies wordt aangeboden. Dit loopt van budget stacaravans tot nieuwe luxe stacaravans. Voor deze luxe stacaravans, de zogenaamde glamping-stacaravans, hebben we ook nog een apart blokje gemaakt.

    De Stacaravan Verde van Roan bijvoorbeeld

    De populariteit van de stacaravans heeft ervoor gezorgd dat deze overal te vinden zijn langs de kusten van Europa, van de kust van onze eigen waddeneilanden tot de kust van Portugal of Griekenland. Maar ook in de binnenlanden van Europa zijn er veel campings met stacaravans te vinden. Belangrijk is daarom naar wat voor soort camping je zoekt, voordat je een keuze moet maken voor je stacaravan. Om jullie wat te helpen hebben we wat tips op een rijtje gezet met campings waar nog veel stacaravans beschikbaar zijn in populaire regio's, deze staan op regio en grootte.

      Top tips met beschikbaarheid in Languedoc-Roussillon, Zuidoost-Frankrijk:
    • De grote campings rond Valras Plage zijn vaak heel populair, zo zit Domaine de la Yole vaak al vroeg vol. Maar Selectcamp heeft hier nog wel wat stacaravans vrij!
    • Op Camping Le Neptune, een kleine camping op 500 meter van de zee, zijn nog wat premium stacaravans van Canvas beschikbaar.
    • In dezelfde omgeving vind je ook nog wat kleinere campings, met beschikbare stacaravans! Kijk bijvoorbeeld eens op Blue Bayou, de 5 persoons cottages van Vacanceselect zijn hier nog beschikbaar.
    • Op zoek naar een camping in Augustus? Op Le Méditeranéé-Plage zijn nog wat luxe stacaravans beschikbaar bij oa Al Fresco in Augustus!
      Top tips met beschikbaarheid in Bretagne, West-Frankrijk:
    • Grotere campings vind je niet veel in Bretagne, maar Domaine de Kerlann kan je ook geen kleine camping meer noemen. Siblu en TUI hebben hier nog wat accommodaties beschikbaar in Augustus en er is een professioneel animatieteam.
    • Camping Domaine des Ormes is een topcamping met een waterparadijs. Wordt het een van de laatste luxe stacaravans van Al Fresco eind juli?
      Top tips met beschikbaarheid in Veneto en de Adriatische kust, Italië:
    • In het mooie noord-Italië, bij Venetië, vindt je de regio Venetië. Enkele grote populaire campings zijn hier nog niet helemaal volgeboekt. Kijk bijvoorbeeld een bij Ca'Savio, een SuperXL camping met alle faciliteiten die je maar kan bedeken. Hier verveel je je geen minuut! Selectcamp heeft hier nog wat plek in hun stacaravans.
      Top tips met beschikbaarheid in Toscane en Elba, Italië:
    • Midden in Toscane, tussen de bekende wijnvelden vind je een van de grootste campings van Toscane, Norcenni Girasole Club. Bij sommige aanbieders is hier nog wel wat ruimte te vinden in de Stacaravans, zoals bijvoorbeeld in de Verde stacaravans van Roan in Augustus.
    • Orbetello Village, een middelgrote camping, dichtbij de natuur en zowat naast het strand. Het ligt iets zuidelijker dan de meeste camping in Toscane, waardoor een dagtrip naar Rome goed te doen is. Daardoor is er ook nog wat beschikbaarheid, bij bijvoorbeeld Roan!

     


    Beschikbaarheid Huur of Bungalowtenten:


    Met de opkomst van Glamping, stacaravans en luxe accommodaties is de bungalowtent een beetje het ondergeschoven kindje geworden. Maar ook de bungalowtent zelf wordt steeds luxer. Zo vervagen de grenzen steeds een beetje meer. Voordeel is wel dat de bungalowtenten nog steeds een goedkopere optie zijn dan de dure Safari-Lodgetenten of stacaravans en vaak historisch op mooie plekken op de camping staan! De bungalowtenten zijn vooral nog populaire opties in de gebieden met lekker weer, denk hierbij bijvoorbeeld aan de Kroatische Kust, Veneto (IT), de Toscaanse Kust of de Costa Brava/Costa Dorada (ES).

    De bungalowtent Grey van Rent-a-Tent


      Top tips met beschikbaarheid in Toscane of Veneto, Italië:
    • Op camping Ca'Savio staan veel aanbieders van bungalowtenten, en hier is zeker nog het een en ander beschikbaar. Met deze camping kan je niet de mist ingaan, vlakbij zee en alle faciliteiten die je je kan wensen!
    • Cavallino, ook aan de Adriatische kust bij Veneto, heeft ook mooie huurtenten van Rent-a-Tent staan. Deze camping ligt direct aan het strand en is een stukje kleiner dan Ca'Savio en heeft veel groen op de camping.
    • Iets zuidelijker van Veneto, in het populaire Toscane heb je ook nog wat campings met beschikbaarheid voor de Bungalowtenten. Kijk zeker even bij Le Pianacce, Barco Reale of Parco delle Piscine!
      Top tips met beschikbaarheid aan de Costa Brava, Spanje:
    • Op 200 meter van de prachtigste stranden van de Costa Brava ligt camping King's deze middelgrote camping heeft een groot zwembad en nog voldoende bungalowtenten vrij in het hoogseizoen!
    • Vlakbij de bekende badplaats Platja d'Aro ligt Camping Valldaro, met 4 zwembaden en het strand op 800 meter. Wat wil je nog meer? Ook hier zijn nog wat huurtenten beschikbaar bij de verschillende organisaties.
    • Meer richting Pals, maar dan direct aan het strand, vind je Playa Brava, een schaduwrijke camping met een diversiteit aan bungalowtenten. Dit jaar hier maar naartoe?

     


    Beschikbaarheid in Chalets of Huisjes:

    Toch net behoefte aan wat stevigere muren om je heen? Ook hebben veel campings en vakantieparken tegenwoordig chalets of vakantiehuisjes staan. Alle vakantieparken vind je op onze andere website vakantiekoffer.nl, maar ook op huurtent hebben we wat chalets en vakantiehuizen op campings. In Poitou-Charentes (FR) en de Bloemenrivièra (IT) zijn nog parken en campings beschikbaar in het hoogseizoen.

    Voorbeeld Chalet


      Top tips met beschikbaarheid in Poitou-Charentes:
    • Op Vakantiepark Domaine Les Forges (Vakantiekoffer) in Les Forges zijn nog wat villa's vrij voor de luxe vakantie. Hier zit je niet op een echte camping, maar het familiepark doet er zeker niet voor onder. Heerlijke zwembaden en golfbanen vlakbij voor de liefhebber.
    • Op het eilandje Ile de Ré, net van de kust van Frankrijk, vind je camping La Cote Sauvage, hier zijn er wel geen villa's maar worden er wel Yourt's aanboden. Deze bijzondere accommodaties zijn zeker de moeite waard.
      Top tips met beschikbaarheid in de Bloemenrivièra/Liguria:
    • Opzoek naar een fijne terrassencamping met leuke vakantiehuisjes aan de Bloemenrivièra? C'era una Volta is dan precies de plek voor jou! Zwembaden, Wellness en het strand op 10 kilometer.
    • Il Paese di Ciribi (Vakantiekoffer) is een kindvriendelijk vakantiepark met de Middellandse Zee op loopafstand. De vakantiehuisjes op dit park zijn perfect geschikt voor gezinnen, en nog beschikbaar!.
    • Ook nog aan de bloemenrivièra, met geheel gerenoveerde appartementen, vind je Residence Villa Paola (Vakantiekoffer). Met veel groen , een heerlijk zwembad en het strand op 1 kilometer afstand.

     

    Beschikbaarheid per Land:


    Beschikbaarheid accommodaties in Nederland:

    De zomer komt er ook aan in Nederland! Het zonnetjes schijnt al een aantal dagen goed, en het ziet er nog prima uit voor de komende weken. Een luxe campingvakantie in Nederland is dus goed te doen, en dat zien we ook aan de beschikbaarheid. Er is namelijk al erg veel vol! We hebben toch wat beschikbaarheid voor jullie kunnen vinden die we hieronder op een rijtje zetten.

    De vuurtoren op Texel


      Top tips met beschikbaarheid in Zeeland:
    • Een van de meest populaire camping van Nederland is al een tijdje Roompot Beach Resort. De huisjes en stacaravans op deze camping beginnen al aardig vol te lopen, maar er zijn nog voldoende bungalowtenten te huur in Augustus
    • Een ander populair park in Zeeland is het Ardoer Strandpark De Zeeuwse Kust, slechts 250 meter van het zeestrand van Schouwen-Duiveland. De Safari/Lodgetenten zitten al helemaal vol, maar er zijn nog voldoende chalets beschikbaar!

      Top tips met beschikbaarheid op de Waddeneilanden:
    • Texel wel gezien? Een ander prachtig eiland op de wadden is Ameland. Op het Boomhiemke worden verschillende chalets verhuurd om even flink uit te waaien, of te zonnebaden!

      Top tips met beschikbaarheid op de Veluwe/Gelderland:
    • Midden op de Veluwe, in Nieuw Milligen om precies te zijn, ligt Landal Rabbit Hill, met vele voorzieningen en wedden dat je Konijntjes, herten en wilde zwijnen tegen komt? Kies hier voor een fijn vakantiehuis
    • Omringd door de natuur dat is Landal Coldenhove, een indoorspeeltuin, een overdekt zwembad, dat wordt een fantastische zomervakantie in een fijne comfortabele bungalow.
    • Heerlijk fietsen in Gelderland, van terrasje naar terrasje. En dan thuiskomen op een rustige camping, met een luxe safaritent? Op het Waldhoorn, bij Eefde, kan dit gewoon nog in het hoogseizoen!
    • Liever een wat grotere camping? Op Het Eiland van Maurik is ook nog wat wat beschikbaar, voornamelijk in Augustus.
      Top tips met beschikbaarheid luxe vakantiehuizen in Drenthe:
    • Het Land van Bartje. Dat wordt een ritje op de pony, knutselen in de Bollo Club of plons met het gezin in het zwembad dat bij mooi weer wordt omgetoverd tot openluchtzwembad. En lekker logeren in een compleet ingericht vakantiehuis
    • Wandelen over de Drentse Hooglanden? Landal Orveltermarke ligt heerlijk centraal voor de leukste uitstapjes met het gezin. Je logeert hier in een 4 persoons, 6 persoons of mischien wel 10-12- of 24 persoons bungalow.

     


    Beschikbaarheid in Italië:

    Italië blijft een van de toplocaties voor het hoogseizoen, de meeste boekingen voor Italië worden dus ook al in Januari-Februari gemaakt. Je moet hier goed zoeken voor de pareltjes. Dat betekend dus dat je vaak wat meer naar de binnenlanden moet of richting de bloemenrivièra of Veneto in plaats van de Toscaanse kust.

    Het typische Italiaanse landschap

      Top tips met beschikbaarheid in Toscane:
    • Ondanks de populariteit van deze regio is er ook in Toscane nog wel wat beschikbaar! Kijk bijvoorbeeld eens op het pareltje Le Pianacce.
    • In de binnenlanden van Toscane vindt je Norcenni Girasole Club, op deze grote camping moet er nog wel ergens een plekje vrij zijn!
    • Op rolafstand van de Toscaanse kusten vind je ook nog Orbetello Village, iets zuidelijker maar daardoor wel perfect voor een dagtripje naar Rome.
      Top tips met beschikbaarheid in Veneto / aan de Adriatische Kust:
    • Op camping Ca'Savio staan veel aanbieders, en hier is zeker nog het een en ander beschikbaar. Met deze camping kan je niet de mist ingaan, vlakbij zee en alle faciliteiten die je je kan wensen!
    • Cavallino, ook aan de Adriatische kust bij Veneto, heeft o.a. mooie huurtenten van Rent-a-Tent staan. Deze camping ligt direct aan het strand en is een stukje kleiner dan Ca'Savio en heeft veel groen op de camping.
      Top tips met beschikbaarheid aan de Bloemenrivièra/Liguria:
    • Opzoek naar een fijne terrassencamping met leuke vakantiehuisjes of stacaravans aan de Bloemenrivièra? C'era una Volta is dan precies de plek voor jou! Zwembaden, Wellness en het strand op 10 kilometer.
    • Een andere mooie, kleine camping, iets meer in het binnenland bij Liguria is Delle Rose. Een mooi zwembad, prachtige regio en heerlijk eten! De Base Lodges van Lodge Holidays zijn nog beschikbaar.

      Top tips met beschikbaarheid in de Overige Regio's in Italië:
    • Sardinië is een perfect eiland om glamping op uit te proberen, azuurblauwe middellandse zee, een goed klimaat en prachtige natuur. Advies is echter wel om de glamping ervaring volledig te maken door met het vliegtuig te komen. Onder andere op Camping Isuledda en 4 Mori is nog veel plek!
    • Ook het andere Italiaanse Eiland: Sicilië is zeer de moeite waard! Dagtochtje de Etna beklimmen of gewoon heerlijk aan het strand liggen. Voor de echte Glamping ervaring boek je een verblijf op Glamping Alcantara en ook
      camping El Bahari heeft nog veel plek!
    • Blijf je liever aan het vaste land? De regio Lazio heeft ook heel veel te bieden, prachtige binnenlanden en stedentrips naar Rome natuurlijk! Op de bekendste camping van deze regio: Fabulous zijn hier en daar nog wat plekjes vrij, wil je iets flexibeler zijn in je data? Op I Pini is nog meer vrij, maar deze ligt wel iets meer in het binnenland.

     


    Beschikbaarheid in Frankrijk:

    In Frankrijk zijn rond deze periode vooral de kustplaatsen heel populair, denk hierbij aan de Côte d'Azur, maar ook aan de kusten bij Bretagne of de kusten bij Bordeaux. Hieronder geven we wat tips in wat populaire en minder populaire regio's van Frankrijk, met nog voldoende beschikbaarheid!



    Pont du Gard Provence


      Top tips met beschikbaarheid in de Languedoc-Roussillon :
    • De grote campings rond Valras Plage zijn vaak heel populair, zo zit Domaine de la Yole vaak al vroeg vol. Maar hier zijn nog wel wat accommodaties vrij!
    • In dezelfde omgeving vind je ook nog wat kleinere campings, met beschikbare accommodaties! Kijk bijvoorbeeld eens op Blue Bayou

      Top tips met beschikbaarheid in Bretagne:
    • Grotere campings vind je niet veel in Bretagne, maar Domaine de Kerlann kan je ook geen kleine camping meer noemen. Siblu en TUI hebben hier nog veel accommodaties beschikbaar en in het hoogseizoen is er een professioneel animatieteam.
    • 900 meter van het strand vind je camping Les Deux Fontaines, vanaf hier kan je het Bretonse binnenland mooi verkennen!
    • In het zuidelijke puntje van Bretagne vind je La Mer Blanche, een camping met veel vernieuwingen in 2018, en een prachtig groot zwembad!
      Top tips met beschikbaarheid in Aquitaine / Les Landes:
    • Op Huttopia camping Landes Sud, in het zuidelijke deel van Les Landes, is nog een ruime hoeveelheid Lodgetenten beschikbaar. Voor de locatie hoef je het niet te laten!
    • De Avant 3 slaapkamers met airco en terras op camping Le Ruisseau zijn eind juli nog te boeken bij Eurocamp in Les Landes. Kies je voor deze 5 sterrencamping dan kies je voor een fijne gezinscamping in het Frans-Baskenland met glampingsfeer.

    Beschikbaarheid in Spanje:

    In Spanje zijn er 2 extreem populaire regio's: De Costa Brava en iets zuidelijker de Costa Dorada


    Paella eten in Spanje


      Top tips met beschikbaarheid aan de Costa Brava:
    • Op 200 meter van de prachtigste stranden van de Costa Brava ligt camping King's deze middelgrote camping heeft een groot zwembad en nog voldoende bungalowtenten vrij in het hoogseizoen!
    • Vlakbij de bekende badplaats Platja d'Aro ligt Camping Valldaro, met 4 zwembaden en het strand op 800 meter. Wat wil je nog meer?
    • Meer richting Pals, maar dan direct aan het strand, vind je Playa Brava, een schaduwrijke camping met een diversiteit aan bungalowtenten. Dit jaar hier maar naartoe?
    • In augustus kun je nog terecht op camping Castell Montgri aan de Costa Brava. Geniet van het uitzicht over de baai van L’Estartit!
      Top tips met beschikbaarheid aan de Costa Dorada:
    • Camping Vilanova aan de Costa Dorada is werkelijk een geweldig mooie Spaanse camping met Wellness, 3 grote zwembaden en uitgebreid animatieprogramma. Voor een glampingbeleving kun je hier in het hoogseizoen nog terecht bij Roan/Go4Camp voor de laatste Excellent Lounge Mobile Homes
    • Op Camping Playa Montroig, boek je een glamping accommodatie met grote Veranda, airco en TV en niet onbelangrijk een Afwasmachine? Wat dacht je van de Supreme Lounge van Go4Camp of Roan. Ook hier zijn nog enkele extra luxe Mobile Homes beschikbaar in de maanden Juli en Augustus.

    Beschikbare accommodaties op campings per land:



    Beschikbare accommodaties op campings in Nederland:

    • Camping Ardoer 'n Kaps in Tubbergen Overijssel is een kindvriendelijk camping met buitenbad en binnenspeeltuin, dit wordt een leuke zomer (in juli in een mooie Twentse boerderij of trekkershut via Ardoer)
    • Vakantiepark Boomhiemke op Ameland ligt bij een uitgestrekt natuurgebied en op korte afstand van het fantastische zandstrand ( hier logeer je in juli/augustus in een van de mooie bungalows of nieuwe strandchalets van Roompot)
    • Landal Rabbit Hill op de Veluwe is een fijne gezinscamping met (staanplaatsen maar ook mooi bungalows en nog te boeken in juli en augustus via Landal)
    • Camping het Waldhoorn in Gelderland ontdek van hieruit de Achterhoek en logeer in (een prachtige luxe safaritent van Procamp4all)
    • RCN de Roggeberg in Friesland is een kindvriendelijk vakantiepark met waterspeelparadijs. Feest in eigen land (hier kun je nog logeren in een echte Boshut via RCN of enkele bungalowtenten van CampNow)
    • Land van Bartje in Drenthe met een fijn binnenbad en veel kindvriendelijke voorzieningen ( hier logeer je in een van de mooie bungalows in juli of augustus via Landal)
    • Camping Oostappen Elfenmeer in Limburg ligt in een mooi natuurpark (logeer hier in een van de mooie bungalows van Oostappen)
    • Strandpark Duynhille in Zuid-Holland direct achter de duinen van het Zuid-Hollandse Ouddorp aan Zee, op de kop van Goeree (hier logeer je in een van de luxe Duinvilla's of bungalows van Roompot)
    • Vakantiepark Aquadelta in Zeeland direct aan het Grevelingenmeer zowel ouders als kinderen vervelen zich hier geen momen ( hier logeer je in een van de mooie bungalows van Roompot in juli en augustus)
    • Boerenbed Hoeve Meskenwier in Friesland dus je kunt hier genieten van alle watersportmogelijkheden en de boerderij ontdekken. (nog diverse luxe Lodgetenten met/ zonder sanitair te huur via Boerenbed)




    Beschikbare accommodaties op campings in Italië:

    • Camping Barricata direct aan de Adriatische kust zon, zee strand en lagunebad. (Lodgesuite Selectcamp in juli of Stacaravan Corfu in juli/augustus via Vacanceselect)
    • Camping Laguna Village aan de Adriatische kust. Deze fijne camping ligt ook direct aan het zandstrand. (eind juli Airlodge Select of de Glamptent Select van Selectcamp of juli/augustus luxe stacaravans via Canvas Holidays)
    • Park Albatros in Toscane een topcamping met topvoorzieningen en hier kun je in augustus nog zéér luxe kamperen in een Supreme Lounge met airco/veranda/Tv/afwasmachine of luxe stacaravan allebei via ROAN/Go4Camp
    • Camping Norcenni een topcamping in Toscane waar veel accommodaties worden aangeboden (Lodgetenten zijn er nog enkele eind juli en augustus via Selectcamp en een luxe Casa Adria via Roan in augustus) te boeken
    • Camping I Pini op slechts 38 kilometer van Rome in de regio Lazio een fijne camping ook voor jonge gezinnen met leuk lagunebad (De Classic 2 slaapkamers van Eurocamp is nog te boeken in juli en augustus)
    • Camping Fabulous Lazio op slechts 9 kilometer van het strand en Rome op 30 minuten en dan ook nog eens een fijn lagunebad om af te koelen (kies hier voor een van de 2 slaapkamer stacaravans van Eurocamp in juli of augustus)
    • Camping Cisano San Vito aan het Gardameer is een gezellige camping met grote zwembaden (boek hier in juli of augustus nog een fijne safaritent of bungalowtent bij Rent-a-Tent)
    • Camping Butterfly een kleinschalige camping aan het Gardameer heel geschikt voor jonge gezinnen. Peschiera del Garda ligt op loopafstand ( nog enkele luxe stacaravans in augustus via Roan/Go4Camp)
    • Camping Marina Village aan de Adriatische kust, heerlijk relaxen onder de pijnbomen aan het zandstrand (Selectcamp verhuurt hier in juli en augustus nog mooie luxe stacaravans De Excl Select met 2 badkamers)
    • Camping Il Collaccio in Umbrië is een prachtige Glampingcamping terrasvormig met twee fijne buitenbaden een "smaakvolle" Italiaanse vakantie! (enkele safaritenten begin juli en half augustus via Tendi of stacaravans en enkele bungalowtenten via Eurocamp




    Beschikbare accommodaties op campings in Frankrijk:

    • Camping La Forêt du Pilat West-Frankrijk gelegen aan de Baai van Arcachon (Premium of Cosy stacaravan of Lodgetent Comfort van Canvas Holidays nu nog te boeken, Tip!)
    • Camping Le Castellas Languedoc, Zuid-Frankrijk een familiecamping aan het zandstrand bij Sète (glamping-stacaravan, stacaravan of safaritent)
    • Atlantic Club Montalivet West-Frankrijk, Atlantische kust op loopafstand van het strand (luxe stacaravans, chalets of safaritenten van Canvas Holidays)
    • La Croix du Vieux Pont net boven Parijs. Voor als je wat dichter bij huis wil zitten in Augustus: een luxe stacaravan van Al Fresco.
    • Camping Palavas Languedoc, Zuid-Frankrijk direct aan het strand. (Luxe Premium stacaravan, Cosy of Cosy Plus van Canvas Holidays)
    • Camping Domaine de Chaussy, De Ardèche Een camping met Wellness en Kinderclub en de Gorges du Verdon op korte afstand (luxe stacaravan van Canvas of fijne bungalowtent van Happy Tent in juli en augustus )
    • Camping Petit Mousse Languedoc, Zuid-Frankrijk camping met ligging direct aan het strand (luxe Premium, Cosy of Relax stacaravans van Canvas Holidays)
    • Camping Nouvelle Floride in de Languedoc, Zuid-Frankrijk bij Marseillan Plage is een gezellige gezinscamping direct aan een breed zandstrand (nog enkele stacaravans van Al Fresco en Selectcamp in juli en augustus vrij)
    • Camping La Bretonniere in de Vendée, West-Frankrijk ligt in een fijne rustige omgeving en slechts 12 kilometer van de Atlantische kust. De gastvrije eigenaar van deze gezinscamping staat altijd voor haar gasten klaar (Je kunt bij de camping zelf nog safaritenten huren of een van de glampingtenten van Tentocamp of in juli nog een lodgetent via Greencamp)
    • Village Château La Foret in de Vendée, West Frankrijk ligt een stuk van de kust in het groene hart van de Vendée. De stranden kun je in 20 minuutjes bereiken. De ligging bij het mooie kasteel is een feest voor alle prinsjes en prinsesjes (huur een van de stacaravans van Eurocamp of wordt het een fijne bungalowten van Rent-a-Tent in juli of augustus
    • Les Tours in de Midi-Pyrénées heeft nog wat stacaravans van Canvas vrij. Op deze kleine camping kom je volledig tot rust.
    • Le Val D'Ussel in de Dordogne heeft nog stacaravans vrij van Al Fresco. Midden in een prachtig natuurgebied!




    Beschikbare accommodaties op campings in Spanje:

    • Camping Cala Canyelles gelegen aan de Costa Brava op loopafstand van het strand (in augustus nog diverse luxe glamping-stacaravans van Go4camp en in juli nog Glamping in een fijne Safaritent DeLuxe, Hybridloge of stacaravan Deluxe van Selectcamp )
    • Camping Amfora d'Arcs, aan de Costa Dorada, niet ver van Salou maar toch uit de drukte van deze regio. (Eurocamp en Al Fresco hebben hier in juli en augustus nog enkele stacaravans en Lounge stacaravans beschikbaar)
    • Camping La Masia, aan de Costa Brava en op loopafstand van het strand en heeft goede voorzieningen voor jonge en tienergezinnen. (In juli en augustus nog ingerichte bungalowtenten/glamlodgetenten van Rent-a-Tent en nog enkele Azure-3 stacaravans bij Eurocamp)
    • Camping Internacional Palamos aan de Costa Brava rustig en op korte afstand van een mooi Spaans strand (In juli en augustus nog bungalowtenten of Camel Lodgetenten van Rent-a-Tent boeken of in augustus een Stacaravan bij Canvas Holidays)
    • Camping Castell Montgri aan de Costa Brava een grote terrassencamping met grote zwembaden, ook een feest voor tieners (kies hier voor de Kingsize bungalowtent van Tentholidays deels nog in juli en augustus)
    • Camping Cala GoGo aan de Costa Brava is een grote gezinscamping, terrasvormig aangelegd en met eigen privéstrand op loopafstand (Nog enkele tenten, superlodge tenten in augustus via Tentholidays)
    • Camping El Pinar aan de Costa Brava is een kleinschalige camping met een gezellige Catalaanse sfeer en direct aan het strand gelegen (boek hier snel jouw luxe stacaravan via Colorcamp)
    • Camping Nautic Almata aan de Costa Brava is een levendige Spaanse camping direct aan het fijne zandstrand en met een fijn lagunebad (Boek hier jouw bungalowtent via Colorcamp in juli of augustus)
    • Camping Valldaro aan de Costa Brava is een gezellige camping niet ver van Platja d'Aro waar je prachtige stranden vindt ( In augustus kun je hier nog met je kinderen boeken via de eenouderorganisatie Cirkelvakanties of wordt het een Kingsize Bungalowtent van Tentholidays in juli of augustus?)
    • Camping Riu aan de Costa Brava bij het plaatsje Sant Pere Perscador en op korte afstand van de prachtige Spaanse stranden. Kindvriendelijk aangelegd met waterspeeltuin voor de jongste gasten. (hier boek je in juli en augustus nog een luxe Lodgetent Holidays (zonder eigen sanitair) met veranda/luifel via Roan of Go4Camp)
    • Mas Josepeen vijfsterrencamping aan de Costa Brava is een fijne gezinscamping met goede voorzieningen en 3500 meter van de mooie stranden gelegen. (Family Holidays verhuurt hier in juli en augustus mooie luxe bungalowtenten voor een stacaravan kun je bij Canvas Holidays terecht)




    Beschikbare accommodaties op campings in Kroatië:

    • Camping Vranjica Belvedere Dalmatië terrasvormig en direct aan zee (luxe ingerichte Selectcamp bungalowtent/of de Moda Plus van Canvas Holidays in juli/augustus of een Casa Royal van Go4Camp in augustus)
    • Camping Park Umag Istrië terrasvormig en ook direct aan zee (Moda Plus van Canvas Holidays, stacaravan Excl. of bungalowtent Select van Vacanceselect/Selectcamp)
    • Camping Solaris Dalmatië ook weer direct aan het strand en ideaal voor een actieve vakantie (juli/augustus Moda Plus/ Moda stacaravan van Canvas Holidays of luxe stacaravans De Luxe en Exclusive van Selectcamp en in augustus kies je voor de glampingstacaravans van Go4Camp)
    • Camping Lanterna Premium Resort in Istrië is niet zomaar een camping maar meer een luxe vakantieresort, vervelen is hier geen optie, mooi aangelegd en prachtige en goede voorzieningen. De ligging direct aan zee is fantastisch (Op zoek naar extra luxe kijk dan eens bij de camping zelf en boek in juli of augustus een van de XL luxe chalets/vakantiewoningen ook organisatie Canvas heeft hier nog diverse mogelijkheden in juli en augustus)
    • Camping Bi Village in Istrië is een grote camping direct aan het strand met 3 grote zwembaden (boek hier jouw glampingtent een Safari Lodge 5 personen bij Glamping4all nog in juli of augustus en eenoudergezinnen kunnen hier in juli en augustus nog een bungalowtent huren via Cirkelvakanties)
    • Glampingcamping Boutique Heart of Nature in Ribnik (regio Karlovac) is een groene minicamping omgeven door de prachtige natuur en op korte afstand van de snelweg naar Zagreb. Geniet volop van de natuur, het fijne zwembad en terras.( hier kun je logeren in een van de Luxe lodgetenten aangeboden in juli en augustus door Lodge Holidays!)
    • Camping Cikat regio Kvarner heeft een groot nieuw zwembadcomplex en ligt aan een baai met rotsstrand, kiezels en betonplaten (eind juli en begin augustus kun je hier nog een lodgetent Holiday of compleet ingerichte bungalowtent boeken via Roan/Go4Camp)
    • Camping Poljana in Kvarner de perfecte plek voor watersportliefhebbers, duiken, zeilen en surfen is jouw hobby? (Stacaravan Baia Lux met 2 slk. is nog te boeken in juli en augustus via Vacanceselect of wordt het de Sunlodge Aspen of Redwood van Suncamp)
    • Camping Valkanela in Istrië heeft een prachtig langgerekt strand van wel 3 kilometer in een rustige baai. Je vindt hier werkelijk alles wat je nodig heb voor dé perfect strandvakantie, lekker eten en kindvriendelijke voorzieningen ( boek snel jouw luxe vakantiewoning de Moda Plus met 3 slaapkamers bij Canvas Holidays in de maanden juli of augustus en geniet volop)









    Anderen lazen ook onze blogs over  2018aanbiedinglast-minutesvakantie boeken