Wil je dit jaar luxe kamperen? Go glamping in Duitsland!

 20 Juni 2018   Typisch Fem

Go glamping in Duitsland


Duitsland heeft alles in huis voor een heerlijke kampeervakantie. Prachtige bossen, glooiende heuvels, uitgestrekte meren, drukke steden en kleine dorpjes met een rijke historie. Lokale specialiteiten, Duitse wijnen en natuurlijk de gastvrijheid die onze buren hoog in het vaandel hebben staan. Je kunt dichtbij blijven en een accommodatie net over de grens boeken. Je kunt natuurlijk ook een stukje verder noord-, oost- of zuidwaarts rijden, waar je een dagje Tsjechië, Oostenrijk of Luxemburg meepakt.

Verspreid over Duitsland vind je diverse campings met luxe safaritenten en lodgetenten die van alle gemakken zijn voorzien. Uit het overzicht van gastvrije glamping accommodaties in Duitsland lichten we er vijf voor je uit.



1 Boerenbed Dinserhof

Glamping in een luxe safaritent op deze camping in Noord-Duitsland is een perfecte combi van genieten van het goede boerenleven én van de prachtige kust. Met kinderen die gek zijn op dieren, maar zich ook graag vermaken op het strand, ben ik hier helemaal op mijn plek. Ik zie ons al iedere morgen relaxed wakker worden in onze ruime en luxe safaritent met uitzicht op de Schotse Hooglanders en het 19e eeuwse kasteel verderop. En tegen de tijd dat de kinderen klaar zijn met het helpen voeren en verzorgen van de boerderijdieren, heb ik de strandtas gepakt en kunnen we en route naar het nabij gelegen Zingt of het eilandje Rügen om te genieten van zon, zee en zand.

Glamping op Dinserhof


2 Camping Tillessensee

Op maar twee uur rijden van Nederland ligt deze kleinschalige en verzorgde familiecamping in het prachtige natuurgebied Hohe Mark. Een bosrijke omgeving waar je de historie proeft in de vele oude kastelen en burchten en fantastisch kunt wandelen, fietsen of kanoën op de rivier de Lippe. Genoeg te doen voor de sportievelingen onder ons. Een dagje zin in iets compleet anders? Er zijn diverse pretparken op 10 tot 30 minuten rijden, zoals Movie Park Germany, Sealife en Pretpark Wunderland Kalkar. Ook op de camping zelf is het goed toeven. Niet alleen dankzij de luxe safaritent met overdekt terras, maar ook door het zwembad en de animatie voor de kinderen. Voor ieder wat wils op deze camping!

Glamping op camping Tillessensee


3 Camping Herbolzheim

Toe aan rust met een sportieve touch als ultieme ontspanning? Zoek niet verder! Deze kleine camping tussen de Vogezen en het Zwarte Woud voldoet aan alle eisen. Het uitgestrekte landschap met heuvels, valleien en meren leent zich bij uitstek voor prachtige fiets- en mountainbiketochten. Bij het woord wijnroute kwam mijn favoriete vakantiebestemming al een stuk dichterbij. Voor de kinderen telt vooral dat ze naar hartenlust kunnen zwemmen, tafeltennissen, basketballen en voetballen!

Glamping op Camping Herbolzheim


4 Feriendorf Bayerwald am Donautal

Meerdere landen bezoeken tijdens je vakantie? Boek een compleet ingerichte lodgetent of bungalowtent op vakantiepark Feriendorf Bayerwald am Donautal. Deze charmecamping ligt in het Beierse Woud, vlakbij de grens met Oostenrijk. De camping ligt op 700 meter hoogte met een fantastisch uitzicht op de natuur. Dat is nog eens wakker worden! Ook hier zijn de mogelijkheden om je sportief uit te leven ruimschoots aanwezig. Die sportiviteit gebruik ik graag voor een dagtripje naar de prachtige middeleeuwse Tsjechische stad Cesky Krumlov of natuurlijk het Oostenrijkse Wenen. Stad van Sissi, opera, klassieke kunsten, en barokke architectuur, maar ook van leuke winkels, hippe uitgaansgelegenheden en diverse evenementen die in de zomermaanden plaatsvinden. De Nederlandse eigenaren maken je graag wegwijs op deze charmante familiecamping, waar ook veel aandacht is voor de jongste bezoekers. Zij kunnen zich uitleven in speeltuintjes, op het grote springkussen of in het peuterbad! Vodatent zorgt ervoor dat je hier kunt logeren in mooie glampingtenten.

Glamping in het Beierse Woud op camping Bayerwald


5 Camping Bockenauer Schweiz

Wil je jouw glamping vakantie graag combineren met meerdere stedentrips? Boek dan meteen een luxe safaritent op deze camping middenin het groen en toch op korte afstand van vele leuke steden als Trier, Koblenz en Mainz, voor een dagje shoppen. Voor de kinderen is op deze camping genoeg te beleven. Zeker voor de mijne, die gek zijn op vissen. Ik ook, maar dan van de barbecue. Valt de dagvangst tegen, dan gaan we lekker eten bij het camping restaurant, waar de Nederlandse eigenaren Duitse specialiteiten combineren met Nederlandse lekkernijen. Je voelt je hier meteen thuis!

glamping in Duitsland op camping Bockenauer Schweiz


Ook zo’n zin gekregen om naar Duitsland af te reizen? Dichtbij huis en toch in een compleet andere omgeving? Boek je vakantie bij één van bovenstaande campings of bekijk eerst de andere glampingcampings in ons fraaie buurland en geniet deze zomer van al het moois dat Duitsland te bieden heeft.



Anderen lazen ook onze blogs over  GlamLodgeglampingglampingdorpenDuitslandkamperenkindvriendelijk