Kleinschalig glampen in Limburg, Brabant en Zeeland

 31 Mei 2024   Typisch Fem

Het zuiden van Nederland staat bekend om glooiende landschappen, groene bossen en gezelligheid met een zachte G. En laten we ook de Zeeuwse eilanden en stranden niet vergeten, die we tegenkomen als we naar het westen afbuigen. In dit blog vertellen we waarom een vakantie in de provincie Limburg, Brabant of Zeeland een goed idee is voor komende zomer. Ook delen we onze favoriete kleine campings met originele glampingaccommodaties in Zuid-Nederland met je. Heb jij al vrij gevraagd?


Glamping in Limburg

Zeg je Limburg, dan zeg je uitgestrekte bossen en weilanden, heuvels, wijngaarden, grotten, de Maas en natuurlijk het bourgondische leven. Limburg wordt niet voor niets ons eigen stukje buitenland genoemd. Je kunt hier dan ook meer dan prima vakantievieren! Op onderstaande groene, knusse campings bijvoorbeeld.

1 Houseboat met dakterras, park Marina, Mookerplas
Een pareltje in de categorie bijzondere glampingaccommodaties is dit drijvende vakantiehuis dat je op park Marina aan de Mookerplas kunt huren. Je hebt de houseboats met en zonder dakterras, er zit airco in, je kunt er met z’n zessen slapen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. In ’t kort: een keer wat anders glampen op zo’n woonboot!

haven van marina mookerplas


2 Lodgetent en panorama cottage, EuroParcs, Gulperberg
In Zuid-Limburg kun je overnachten op camping EuroParcs, gelegen in de driehoek Vaals, Maastricht, Valkenburg. Genoeg vermaak in de buurt dus! Ook op de camping is van alles te doen. Van zwemmen en spelen in de speeltuintjes tot picknicken, meedoen aan de animatie en Limburgse vlaai proeven. En na al dat gezelligs slaap je prinsheerlijk in je panorama cottage. Of je safaritent, lodgetent of chalet … want glamping kent ook hier vele vormen.

uitzicht vanuit de panorama cottage


3 Barntent, Farmcamps de Verloren Kost, Gulpen
Op boerderijcamping De Verloren Kost vind je tien luxe barntenten. Als je ’s morgens je barntent (met badkamer, airco en pelletkachel!) uitstapt, kun je kiezen. Wordt het vandaag paardrijden, pony’s knuffelen of dieren voeren? Of ga je voor een boswandeling, skelterpret of een middagje hutten bouwen? Zomaar wat ideetjes voor je verblijf op deze paardencamping. Maar grote kans dat je kinderen vanzelf hun weg wel vinden op het boerenerf!

barntent verloren kost



Glamping in Noord-Brabant

Noord-Brabant biedt een perfecte mix van historische charme, modern design en schilderachtige landschappen. Van oude kastelen, onderscheidende architectuur tot groene natuurgebieden; je vindt het hier allemaal. Het is dan ook een fijne plek voor een gezellige gezinsvakantie, sportieve fietsvakantie of romantische break voor twee. Natuurlijk eet je even een worstenbroodje of Bossche bol om tot jezelf te komen en dóór.

1 Lodgetenten en boomhut, Dierenbos, Vinkel
Toegegeven, dit familiepark is eerder groot dan klein te noemen. Dankzij de groene ligging midden in het bos, ruime opzet en de mogelijkheid tussen de dieren te glampen, verdient hij toch een plekje in deze lijst. Met name de boomhut met glijbaan naar buiten gaan je kinderen geweldig vinden! Ook vind je op dit vakantiepark lodgetenten met overdekt terras, ingerichte tenten, bungalows en groepsaccommodaties. Glampen zoals glampen bedoeld is dus!

de boomhut op dierenbos


2 Tiny houses en Anna cabin, Charmecamping Hartje Groen, Schaijk
De glampingkeuze op camping Hartje Groen is reuze. Misschien val jij voor een belltent met boxspring bed en eigen vuurplaats? Of een tiny house aan de natuurlijke speelplas, schattig kiethuisje of de bijzonder luxe Anna cabin, waarvan je de wanden volledig open kunt schuiven zodat je letterlijk in de natuur slaapt en baddert? Eén ding is zeker: deze vakantie ga je niet meer vergeten.

Tiny House op Hartje Groen


3 Safaritent en duo lodges, De Kuilen, Someren
In de Kempen vind je deze glampingcamping, vlakbij natuurgebieden als de Grote Peel en Strabrechtse Heide en het mooie Eindhoven. Of je nu in een duo lodgetent slaapt of een grote safaritent met eigen sanitair, je bent omgeven door bossen, heide en vennen en komt hier zeker weten tot rust!

Safaritent bij de Kuilen



Glamping in Zeeland

Zeeland staat bekend om zijn kustlijn, met kilometers lange zandstranden en duinen. Het is een fijne vakantiebestemming voor strandliefhebbers en watersporters, met mogelijkheden voor zeilen, surfen en zwemmen. In charmante havensteden als Middelburg en Vlissingen duik je in de geschiedenis en na een dagje sport, strand of cultuur kun je overal verse vis en Zeeuwse mosselen bestellen. Mmmmm… als dat geen ontspannen vakantie wordt.

1 Dijksuites en woonboot, Paardekreek, Kortgene
Deze kleine gezinscamping ligt direct aan het Veerse Meer en is dan ook een tip als je wat watersport houdt. De camping heeft een eigen strand, waterspeeltuin binnen en verwarmd buitenbad. Ook de sauna en whirlpool zijn in trek bij papa’s en mama’s die heerlijk tot rust willen komen. Wat glamping accommodaties betreft springen de woonboot met drie slaapkamers en de luxe dijk-, meer- en kreeksuites eruit. Wakker worden op of aan het water? Yes please.

Meersuite op de Paardekreek


2 Beachhouses, Noordzee Resort, Vlissingen
Alle 30 accommodaties op dit resort geven je een optimale zon-zee-strandervaring. Of het nu een urban villa, duinlodge met drie slaapkamers en drie badkamers wordt of een heus beach house: het strand ligt aan je voeten. Zeker in het beachhouse stap je vanaf je veranda direct op het noordzeezand. Je moet er iets dieper voor in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat!

Beach Houses op het Noordzee resort


3 Beachhouses, tipi, wigwam en safaritenten, Roompot, Kamperland
De tijd dat glamping sowieso betekende dat je in een safaritent of lodgetent verbleef, is voorbij. Anno 2024 heb je de keuze! Zo kun je op Roompot Beach Resort ook in een beachhouse, tipi of wigwam slapen. Het beachhouse staat letterlijk op het strand, met de beachclub vlakbij en de zonsondergang elke avond vanaf je eigen terras. Kom maar op met die zomer!

Wigwam op Roompot Beach Resort Kamperland





Anderen lazen ook onze blogs over  2024NederlandLimburgNoord-BrabantZeeland

 Campingtips voor Nederland

5 sterren kindvriendelijk vakantiepark in Limburg
Subtropisch binnenbad, glijbaan
Buitenbad met golven glijbaan
Grote speeltuin, Adventure sportveld
Animatie in hoogseizoen jong en oud
Boottochten over de maas
Waterrecreatie op de Maasplassen
Wandelen en fietsen
Fijne familiecamping in Noord-Brabant
Recreatieplas met glijbaan
Groot binnen zwembad
Duikschool op camping Ter Spegelt
Vijfsterrencamping in Brabant
Overdekt water- en zandspeelparadijs
Ook kampeerplaatsen aan het water
Kindvriendelijke voorzieningen
Terrassencamping in het mooie Limburg
Fantastische uitzicht vanaf camping
Hoogseizoen animatie
Twee buiten zwembaden
Gratis toegang tot zwemparadijs Mosaqua
Beperkt gratis wifi
Fietsen in Limburg
Vlakbij Valkenburg en Maastricht