Campingvakantie met kinderen in Frankrijk; waar begin je aan?

 29 Juni 2023   Typisch Fem

Al een tijdje hebben jullie het erover: een kampeervakantie in Frankrijk met de kinderen. Maar wat valt er veel te kiezen! En wanneer kies je goed voor jouw gezin? Je wilt immers dat het een fijne vakantie wordt voor jullie allemaal. We helpen je een eindje op weg met suggesties voor ieder kind.

Zoveel kinderen, zoveel wensen

Het is een cliché, maar je wilt dat je kinderen een fijne vakantie hebben. Dan hebben jullie dat zelf immers ook. Naast voor de hand liggende zaken als veiligheid (is de camping autovrij?) en faciliteiten (zijn er een zwembad en speeltuin?), is het dus slim om te kijken waar je kind van houdt. En wat hij of zij nodig heeft om zich relaxed en vrij te voelen.
Wordt jouw kind blij van gezellige drukte of juist van stilte en rust? Maakt je kind makkelijk vriendjes, of is dat lastig door de taalbarrière? En moeten er uitgebreide animatie- of sportfaciliteiten aanwezig zijn, of doet jouw kleine daar toch niet aan mee?

Verlegen kind? Campings met Nederlands sprekend personeel!

Allereerst de kinderen die nog geen mondje over de grens spreken en het lastig vinden om contact te leggen zonder woorden. Wedden dat zij het een opluchting vinden als het animatieteam en personeel gewoon Nederlands spreekt? Ga bijvoorbeeld voor RCN, een organisatie met veel middelgrote campings in Frankrijk én Nederlandse roots.

-RCN Les Collines de Castellane, Provence
Deze camping is super kindvriendelijk, het personeel spreekt Nederlands en er is van alles te doen. Van mooi zwembad met glijbanen, speeltoestellen en sportvelden tot een gevarieerd animatieprogramma en spannend adventure park. Hier gaan de kinderen het geweldig vinden!

RCN Les Collines de Castellane, Provence


-RCN La Bastide en Ardèche, Ardèche
Nog zo’n camping die niet al te groot is en volop vertier biedt aan avontuurlijke, sportieve én rustige kinderen. Hij staat niet voor niets in de top 10 van kindvriendelijke campings. Kinderen vermaken zich in het grote zwembad of peuterbad, op het zandstrand bij de rivier, in het survivalpark of met het Nederlands sprekende recreatieteam.

RCN La Bastide en Ardèche, Ardèche


Rust nodig? Kleine en groene campings

Is een camping met stuiterend animatieteam en een rij bij de glijbanen iets te veel van het goede voor jouw kind? Kies dan voor een kleine, groene camping met Nederlandse eigenaren. Hier vind je minder faciliteiten, maar wel veel rust, ruimte en sociale controle.

-Sur Yonne, Bourgogne
Als jij een van de tien plaatsen op deze minicamping weet te bemachtigen, wordt het zeker weten een relaxte vakantie. De camping van Peter en Annemieke ligt aan het water, je kunt er dagelijks mee eten als je wilt en aan groene wandel- en fietsroutes geen gebrek.

camping Sur Yonne, Bourgogne


-Vallée de Lignac, Centre-Val de Loire
Met 23 plaatsen en glampingaccommodaties is deze kleine, autovrije camping heerlijk voor rustzoekers. Je bevindt je in een natuurgebied met veel meren, kunt drie keer per week mee eten en de kinderen kunnen volop zwemmen, spelen en klimmen op het overzichtelijke terrein.

Vallée de Lignac, Centre-Val de Loire


Gezelligheidsdier? Grote en drukke campings

Het kan natuurlijk ook zijn dat het jouw kleine niet druk genoeg kan zijn. Of dat jullie als ouders graag naar een camping gaan waar je kroost zichzelf zonder moeite een hele dag vermaakt. In dat geval raden we een grote camping aan met veel faciliteiten en goed gevulde animatieprogramma’s.

-Domaine des Ormes, Bretagne
Deze grote familiecamping heeft een aquapark waar je u tegen zegt, fijn animatieprogramma en ook het avonturenparcours gaat vast en zeker bij je kinderen in de smaak vallen. Zelfs paardrijden in de manege behoort tot de mogelijkheden. Never a dull moment!

-Domaine des Ormes, Bretagne


-Le Vieux Port, Les Landes
Dit levendige vakantiepark ligt dicht bij het brede zandstrand, heeft een groot zwembadencomplex met wellnessfaciliteiten en biedt veel mogelijkheden voor watersporten zoals windsurfen en kiten. Het waterpark is in 2022 vernieuwd met spannende glijbanen en een lazy river. Hadden we al gezegd dat er een rooftop solarium is? Jullie mogen het zelf immers ook fijn hebben natuurlijk ??

-Le Vieux Port, Les Landes
Anderen lazen ook onze blogs over  vakantie boekenvakantiekindercampingkindvriendelijkkinderenFrankrijkOccitanieArdecheProvenceBourgondiëLoireBretagne