Kampeervakantie in Noord-Jutland

Kies je voor een kampeervakantie op campings in Noord-Jutland/Denemarken? Hier vind je campings in het overzicht van Noord-Jutland met verhuur van stacaravans, safaritenten en vakantiehuisjes. Noord-Jutland is vanaf Utrecht slechts 800 km. rijden. De regio Nordjylland beslaat het noordelijke deel van Jutland en het eiland Læsø en is een echte vakantieregio. Het landschap in Noord-Jutland is prachtig en gevarieerd: brede zandstranden, ongerepte duingebieden, uitgestrekte heidevelden en interessante historische plaatsen om te bezoeken. Je kunt het noorden van Denemarken fantastisch ontspannen maar voor kampeerders die van meer actie houden behoren lekker fietsen, wandelen, zeilen, vissen en zwemmen zeker tot de mogelijkheden.

Noord-Jutland heeft zeker ook veel te bieden voor een kampeervakantie samen met kinderen. Na een leerzame dag waarin zij geleerd hebben over de Vikingen en na een ontspannen dag aan het strand of in de zee, kunnen zij zich uitleven in attractiepark Farup Sommerland. Kortom wanneer je kiest voor een kampeervakantie op campings in Noord-Jutland dan kies je in ieder geval voor een regio waar niemand zich hoeft te vervelen.

Ligging

Maar zo’n 880 km van Utrecht vandaan, dus prima in een dag te berijden, ligt Noord-Jutland in de punt van Denemarken. De regio Nordjylland beslaat het noordelijke deel van Jutland en het eiland Læsø en is een echte vakantieregio met mooie stranden, ongerepte natuur en schilderachtige dorpjes.

Omgeving

Het landschap in Noord-Jutland is prachtig en gevarieerd: brede zandstranden, ongerepte duingebieden, uitgestrekte heidevelden en interessante historische plaatsen om te bezoeken. De regio staat bekend om zijn kleurrijke zonsondergang. Je kunt hier in de ochtend de zon zien opkomen boven de zee en in de avond weer zien ondergaan in zee! De natuur in Noord-Jutland wordt vooral gedomineerd door de prachtige stranden: ze zijn breed en grillig aan de westkust en kindvriendelijk en zachter aan de oostkust. Ook het binnenland is zeer de moeite waard, zoals bijvoorbeeld het grote veen- en natuurgebied Lille Vildmose.

Wat is er te doen?

Noord-Jutland in Denemarken staat onder andere bekend om de kunstenaarsplaats Skagen. Kunstenaars trekken naar Skagen vanwege het mooie landschap en het bijzondere licht. Noord-Jutland heeft dan ook veel musea en galerieën vol met glas- en schilderkunst, porselein, aardewerk en barnsteen. En vergeet het Deens design en de architectuur niet!

Liefhebbers van historie en cultuur vermaken zich ongetwijfeld in de regio van de Vikingen. Lindholm Hoje is de grootste historische (viking)begraafplaats in Denemarken en ook de diverse kloosters en landhuizen zijn een bezoekje waard. De kleine ridders en prinsessen zullen de middeleeuwse lessen geweldig vinden!

De ongerepte natuur is misschien wel de belangrijkste attractie van de regio. Voor een ontspannen of actieve vakantie is Noord-Jutland zeer geschikt. Wil je fietsen, wandelen, zeilen, vissen of zwemmen, dan is dit de perfecte vakantiebestemming! De heuvelachtige duinen hebben een aantrekkingskracht op mountainbikers en de grillige kust trekt paragliders en surfers.

Noord-Jutland heeft veel te bieden voor een vakantie samen met kinderen. Na een leerzame dag waarin zij geleerd hebben over de Vikingen en na een ontspannen dag aan het strand of in de zee, kunnen zij zich uitleven in attractiepark Farup Sommerland. In dit park nabij het dorpje Fårup bevindt zich ook een aquapark. Andere leuke en spannende dagtrips zijn het Nordsøen Oceanarium in Hirtshals, waar kinderen de kans krijgen levende haaien te aaien of Højriis Slot, waar je mysterieuze moorden kunt oplossen. In het Marinemuseum in Aalborg ga je aan boord van een echte onderzeeër en de kalkgrotten van Daugbjerg, Mønsted en Thingbæk verdienen ook een plek in dit lijstje met uitjes.

Na een dag vol activiteiten kun je je ontspannen in het beste kuuroord van Denemarken, Romulus in vakantiepark Skallerup Klit.

Noord-Jutland heeft ook veel gratis vertier. Wat dacht je van een bezoek aan Grenen, de plaats waar de zeeën Skagerrak and Kattegat elkaar ontmoeten? Of de wandelende duin Råbjerg Mile of de vuurtoren van Rubjerg Knude? Een klein budget houdt je ook niet tegen een bezoek te brengen aan de natuurgebieden Vejlerne en Lille Vildmose, het heuvelachtig nationaal park Rebild Bakker, het bos Rold Skov of de vele kliffen.

Noord-Jutland is voor elk seizoen een fascinerende vakantiebestemming.

Geen campings gevonden in de regio Noord-Jutland

Geen campings gevonden in de regio Noord-Jutland

Geen campings gevonden in de regio Noord-Jutland