Een vakantie voor fijnproevers
Glamping in Piemonte
Mooi zwembad met kinderbad
Zandstrandje om te spelen, speeltuintjes
Fijn restaurant
Sportieve activiteiten
Bloemenriviera ontdekken
Acqui Terme, Cairo Montenotte bezoeken
direct

Boek camping Tenuta Squaneto bij:

 

Accommodaties op camping Tenuta Squaneto

camping Tenuta Squaneto, Piemonte

Tenuta Squaneto is een mooie kleinschalige glampingcamping in het prachtige Italiaanse Piemonte met Nederlandse eigenaar.
Hier in de groene heuvels, op de grens van Piemonte en Ligurië, vind je optimale rust, ruimte en comfort. Je logeert op ruime zonnige kampeerplaatsen of misschien wel in een echte lodgetent voorzien van eigen sanitair en comfortabel ingericht. Je kunt voor een kleine boodschap en vers brood terecht in het kleine winkeltje

Zwemmen, spetteren en spelen
Het mooie ruime zwembad is natuurlijk één van de blikvangers op het glampingterrein. Het is verdeeld in 2 baden, die met elkaar in verbinding staan. Het grote bad heeft een (wedstrijd) afmeting van maar liefst 25 meter en een diepte van 1.10 tot 1.40 meter. Het water in de fraaie kinderlagune loopt langzaam af tot een maximale diepte van 40 centimeter. Hier hebben de jongste gasten veel plezier met de waterspuitende schilpadjes, de kikkercarrousel en de kleine glijbaan. Rondom het zwembad kun je heerlijk tot rust komen. Verder ligt de bar op korte afstand van het zwembad, wel zo handig voor een drankje of een ijsje.

De twee speeltuinen bevinden zich centraal op zowel het beneden- als het boventerrein en zorgen voor urenlang speelplezier. Zowel de allerkleinsten als de iets grotere kinderen kunnen zich hier volop vermaken met o.a. veertoestellen, diverse klim- en klauterrekken, schommels, rekstokken en zandbakken. Tussen de speeltuin en de vijver is een klein zandstrandje, waar heerlijk met ondiep water en zand gespeeld kan worden. Zwemmen in de vijver is echter verboden. Dit kan dan weer prima in het riviertje welke rond de camping stroomt.

Voor de sportliefhebbers zijn er trapveldjes en is er een beachvolleybalveld. Daarnaast is er voldoende ruimte om vrij te spelen in het bos en op de velden. De directe omgeving is uitermate geschikt om lopend of fietsend van de natuur te genieten. Houdt echter wel rekening met een heuvelachtig landschap....

Culinair genieten in Italië
Een kleine drie kwartier rijden van de knusse Bloemenrivièra en met een top wijnstreek als achterland, vormt Tenuta Squaneto een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes. Beide regio's staan bekend om hun culinaire aanbod. Ligurië met haar mediterrane specialiteiten, heerlijke olijfolie en wereldbefaamde pesto's. Piemonte als bakermat van de Slow-Food beweging, gericht op gebruik van verse lokale producten en tegenhanger van de Fast-foodcultuur. Piemonte is natuurlijk ook bekend van de Barolo, de koning onder de Italiaanse wijnen en de delicate witte truffel uit Alba.


Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping Tenuta Squaneto!


Aanbieders op Tenuta Squaneto

Op camping Tenuta Squaneto staan meerdere kampeerorganisaties.
ACSI/EuroCampings heeft hier comfortabele safaritenten staan. Glamping is het nieuwe kamperen!
ANWB Camping en ACSI/EuroCampings verhuren lodgetenten met douche/bad en wc. Staanplaatsen worden aangeboden door ANWB Camping en ACSI/EuroCampings.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs
Bekijk Prijs