Groene camping
Rust en ruimte
Wandelen en fietsen
Praag op 60km afstand

Boek camping Horejany bij:

camping Horejany, Midden-Bohemen / Praag

Camping Horejany is een heel ruim opgezette camping, aan de rand van het dorpje Horejany. Horejany ligt in centraal Tsjechië op zo'n 60 km van Praag. Een dagje Praag bezoeken kan met de auto of met de trein.

De Nederlandse Jelly en Arthur beheren deze kleinschalige camping met 35 plaatsen op zo'n 4 ha. De omgeving is erg geschikt voor wandelingen en fietstochten, en kenmerkt zich door een enorme wijdsheid waarin landbouwgrond, dorpjes en bos elkaar afwisselen. Ver weg van drukke wegen en vliegvelden vind je hier nog de echte rust waar we in Nederland vaak zo'n behoefte aan hebben.

Het terrein is glooiend en heeft een schitterend uitzicht over het landschap. De camping ligt aan de andere kant aan een bos dat een mooie start vormt voor een wandeling. In de authentieke boerderij met schuren vind je het sanitair, een jeugdhonk en kavarne (café). De boerderij is vroeger gebruikt als overnachtingsplaats voor Pelgrims uit Hongarije. Het nabij gelegen stadje Pribram is het eigenlijke bedevaartsoord.

De kinderen vermaken zich op warme dagen in het zwembad van de camping of in de steengroeve in het naastgelegen bos. Op de binnenplaats worden wekelijks BBQ’s georganiseerd. Ook zijn er excursies naar de plaatselijke brouwer Herold. Dit bier wordt ook geschonken in de Kavarne (café) op de camping. Het sanitair op Horejany is netjes en de douches zijn zonder munten. Voor mindervaliden is er een speciale ruimte.

Het meest unieke van camping Horejany is de rust en ruimte. De plaatsen waar de tenten staan zijn minimaal 300 m2. Een plezierige bijkomstigheid van Tsjechië zijn de relatief lage prijzen in de restaurants en café's. Voor €8 heb je meestal al een complete maaltijd. In de dorpjes in de omgeving van de camping zijn meerdere restaurants te vinden.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping Horejany!


Aanbieders op Horejany

Tentfactory verhuurt op camping Horejany bungalowtenten.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs