Boerderijcamping Achterhoek
Naastgelegen theehuis
Zwemmen in rivier, kano huren
Eigen paarden kunnen evt. mee

Boek camping BoerenBed Lochem aan de Berkel bij:

 SAFARITENTEN
 LODGETENTEN (BADK.)

camping BoerenBed Lochem aan de Berkel, Gelderland

Hoeve Draafsel staat op historisch beschreven 'grond'. De eerste beschrijving van de boerderij dateert al van 1377. En op deze plek staat nog steeds een boerderij met dezelfde naam; Hoeve Draafsel. De boerderij ligt aan de rivier de Berkel en op het terrein naast de boerderij staat de koepel van Staring. De koepel van Staring is een adellijke theekoepel waar in vroeger dagen door de adel genoten werd van een kopje thee en het werkelijk prachtige uitzicht over het landschap en de rivier.

Hoeve Draafsel is een melkveehouderij waar een zestigtal koeien met behulp van een melkrobot gemolken worden. En vrijwel het hele seizoen kan je jonge kalfjes bewonderen. De koe 'Draafsel Lilly' (gefokt op deze boerderij) heeft een landelijke bekendheid gekregen. Ook zul je hier schapen, kippen, en paarden zien rondlopen. Daarnaast is de familie Ligtenbarg betrokken bij en bezig met beheertaken voor de Vereniging Natuurmonumenten. Je mag op deze boerderij je huisdier meenemen, mits aangelijnd.

Als je wilt kan je eigen paard of pony mee. Een paardenbox of weidegang kun je vooraf reserveren. Het is heerlijk paardrijden in de omgeving. Je kunt hier ook geweldig mooi kanoën over rivier de Berkel die zich aan de rand van het erf bevindt. Je kunt kanos ter plaatse reserveren maar het beste kun je dit vooraf bij je reservering doen.

De historische plaats Lochem ligt in het hart van de Achterhoek. Je kunt hier kiezen uit meerdere landhuizen en kastelen, akkers, parkbos, statige lanen, kleinschalige akkers, hooilanden, boerderijen met geschilderde luiken, houtwallen en bloemrijke graslanden. Zeer afwisselend dus. In vroeger dagen dienden de houtwallen als omheining om het vee tegen te houden en voor kappen van hout voor de gebouwen. Vooral struiken met doornen zoals meidoorn, sleedoorn en braam functioneerden in de houtwal goed om het vee buiten de akkers of het erf te houden. Voor de natuur hebben de houtwallen een belangrijke functie als schuil- en nestelplaats. In de rustige omgeving van de boerderij kun je heerlijk wandelen en fietsen. Lochem heeft één van de mooiste wandelgebieden van ons land, met meer dan 60 wandelroutes die je kunt lopen.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping BoerenBed Lochem aan de Berkel!


Aanbieders op BoerenBed Lochem aan de Berkel

BoerenBed verhuurt op camping BoerenBed Lochem aan de Berkel safaritenten, lodgetenten met sanitair.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs