Gecertificeerde biologische boerderij
Veel wijngaarden in de omgeving
Kano’s en kajaks te huur in de buurt
Kasteel van Saumur
Let op: Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op dit moment als reisadvies Code Oranje voor Pays de la Loire / Vendée.
Bekijk de laatste reisadviezen op onze blog of via nederlandwereldwijd.

Boek camping Boerenbed L’Étable des Mauges en Anjou bij:

 SAFARITENTEN
 LODGETENTEN (BADK.)

camping Boerenbed L’Étable des Mauges en Anjou, Pays de la Loire / Vendée

De boerderij heet L’Étable des Mauges en Anjou , en is al sinds 1980 eigendom van de familie en wordt elke generatie doorgegeven van vader op zoon. Momenteel woont Boer Florent samen met zijn vrouw Charlyne en de kudde van 100 koeien op de boerderij. De speciale Salers koeien worden grootgebracht voor vleesproductie. Op de boerderij lopen ook varkens, konijnen, kippen, geiten, schapen, evenals een hond en een kat.

Verblijf op de boerderij in het hart van de Franse regio Anjou
L’Étable des Mauges en Anjou is sinds 2020 een gecertificeerde biologische boerderij. Florent en Charlyne doen er alles aan het milieu te respecteren en produceren hierdoor authentiek vlees van hoge kwaliteit. Uiteraard mag je dit zelf komen proeven tijdens je verblijf! Je kunt kiezen uit verschillende gerechten gemaakt van speciaal Salers vlees. Naast het vlees kun je hier ook andere lokale producten kopen zoals ambachtelijk bier, vers brood, melk, olie, ijs, tomatensaus en groenten uit eigen tuin. Ook maakt Charlyne met veel plezier een ontbijt of avondmaaltijd voor jullie met verse streekproducten!

Op de boerderij in Anjou kijk je vanuit je tent naar het weiland waar de koeien grazen. Achter de tenten loopt een klein, ondiep beekje waarin kinderen (onder toezicht van de ouders) kunnen spelen. De boerderij heeft ook een vijver waar je kunt vissen. Voor kinderen is er een speelplaats met een schommel, glijbaan en een wip.

Bij aankomst op de boerderij zal Charlyne jullie met veel plezier een rondleiding geven over de boerderij. Hierdoor weet je meteen alles op de boerderij te vinden en hoor je wat er te doen is in de omgeving. Hiernaast mogen jullie de boer dagelijks helpen bij het voeren van de kippen, varkens of de konijnen. Ken je de fouace al? Dit rond luchtige brood is een specialiteit uit West-Frankrijk. De traditionele BoerenBed pizza avond wordt bij L’Étable des Mauges en Anjou vervangen door het maken van dit brood.

Leuke dingen om te doen in de buurt
De boerderij ligt in het hart van de streek genaamd Mauges, op rij afstand van de steden Cholet (30 minuten), Nantes (1 uur) en Angers (45 minuten). Anjou is een regio vol wijngaarden en er zijn hier dan ook veel mogelijkheden tot het volgen van een rondleidingen door de wijnkelders en natuurlijk een proeverij.

In de buurt van de boerderij, in Saint-André-de-la-Marche, wordt honing geproduceerd door de familie Mary. Hier kunnen de kinderen leuke activiteiten doen die alles te maken hebben met de bijen en hun honing. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het huis van de imker.

Liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen kano’s of kajaks huren in de nabij gelegen gemeente Beaupréau-en-Mauges. Je kunt ook het natuurpark dichtbij de boerderij verkennen, een boottocht maken op de rivier de Loire of langs de rivier wandelen op een van de vele wandelpaden.

Een andere aanrader is om een bezoek te brengen aan het kleine stadje Saumur. Ontdek hier het kasteel van Saumur of het grote ondergrondse fort van Brézé. Een unieke ervaring op slechts 50 minuten rijden van L’Étable des Mauges in Anjou.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping Boerenbed L’Étable des Mauges en Anjou!


Aanbieders op Boerenbed L’Étable des Mauges en Anjou

BoerenBed verhuurt op camping Boerenbed L’Étable des Mauges en Anjou safaritenten, lodgetenten met sanitair.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs