Boerderijcamping met koeien
Koeien en kalfjes voeren
Trekkerrit door de uiterwaarden
Slingerschuur: springen en ravotten in het hooi
500 m

Boek camping BoerenBed Hoeve De Pippert bij:

 SAFARITENTEN
 LODGETENTEN (BADK.)

camping BoerenBed Hoeve De Pippert, Gelderland

Hoeve de Pippert stamt uit 1845 en staat tegenover het Kasteel Ophemert. De boerderij hoorde vroeger dan ook tot het eigendom van de heer (een heuse baron) van het kasteel. Rondom het kasteel vind je diverse idyllische lanen en wandelpaden die het ontdekken waard zijn. Op loopafstand vind je de grootste rivier van Nederland, de Waal. Het natuurgebied bij de Waal staat bekend om zijn ‘struin- en pontjesroutes’ en op de Linge hier in de buurt kun je geweldige kanotochten maken. Tijdens je ontdekkingstocht kan je gaan genieten van de prachtige omgeving, het weidse landschap, een diversiteit aan vogels en op aangrenzende weilanden zie je verschillende koeienrassen, die hier in kuddes grazen. Vaak tref je ze samen met Konikpaarden en Prezwalskypaarden. Deze gebieden zijn soms beperkt toegankelijk en soms loop je midden tussen deze prachtige dieren en hun omgeving. Naast de boerderij ligt het Mariabos. Heerlijk voor kinderen om in te spelen, boshutten te bouwen en een spannende ontdekkingsreis te maken. De streek wordt gekenmerkt door rust en ruimte. Verder is de omgeving uitermate geschikt voor kanotochten, wandelen en fietstochten. In het hoogseizoen is met name de Pontjesroute erg geschikt om tijdens je verblijf op Hoeve de Pippert de Betuwe te ontdekken. Boer Cor neemt je graag mee met de tractor en kar op een Boeren Buutenrit door de uiterwaarden.

Melkveebedrijf de Pippert is een moderne boerderij. De waarden van het landelijke gebied zijn in harmonie met de bedrijfsvoering en de nostalgie van ‘boeren’ is hier bewaard gebleven. Het agrarisch bedrijf is 140 ha. groot. Je vindt op de boerderij ongeveer 180 koeien en 130 stuks jongvee. Hoeve de Pippert is uniek in zijn soort. Het hele jaar worden er namelijk kalfjes geboren. Die mag je elke dag komen voeren, samen met Anja en Cor. Je kunt hier het boerenleven van dichtbij meemaken, er is altijd wel wat te beleven en meehelpen kan bijna altijd. Het melken gaat hier op de nieuwerwetse manier, hypermodern, met heuse melkrobots.

Op de boerderij vind je een overdekte schuur waar je kunt knuffelen met de konijntjes. Ook is de schuur ingericht tot een ware slingerschuur waar je lekker kun slingeren, springen en ravotten in het hooi.

Speciaal voor groepen van 15 tot 20 personen hebben de eigenaren een oergezellige groepstent waar je perfect samen kunt koken, eten en lachen. De grote houten Boerentafels staan rond het knetterende haardvuur voor jullie klaar! Wij raden je aan om deze van te voren bij te boeken.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping BoerenBed Hoeve De Pippert!


Aanbieders op BoerenBed Hoeve De Pippert

BoerenBed verhuurt op camping BoerenBed Hoeve De Pippert safaritenten, lodgetenten met sanitair.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs