Lekker glampen langs de Loire

 21 Januari 2019   Typisch Fem

De Loire, met 1.012 kilometer de langste rivier van Frankrijk, loopt van de Ardèche in het Centraal Massief tot aan de Atlantische Oceaan. De rivier stroomt door vier verschillende regio’s met mooie landschappen, prachtige wijngaarden, authentieke dorpjes en historische kastelen die dateren uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Genoeg te ontdekken dus! En wat is dan fijner om na iedere ontdekkingstocht thuis te komen bij je ruime bungalowtent of compleet ingerichte safaritent op een camping vlak langs deze prachtige rivier? Waar je je ervaringen van de dag nog eens de revue laat passeren onder het genot van een glas lokale Chardonnay, Cabernet Sauvignon of Chenin Blanc. Dat is tenminste wat luxe kamperen voor mij betekent!

We zetten vier mooie campings die je boekt via Huurtent/Centre Val de Loire en Huurtent/Pays de la Loire voor je op een rij. Kies er eentje voor de hele vakantie of combineer verschillende campings voor een complete Loire-ervaring. Het is aan jou.

Camping Les Voiles d''Anjou (Yelloh Village)

Deze gezellige camping tussen Angers en Saumur is een echte aanrader voor het hele gezin. Naast de ruime kampeerplekken met veel privacy is er een verwarmd binnen- en buitenzwembad, een enthousiast animatieteam én gratis wifi! De absolute succes top 3 met (grotere) kinderen en de perfecte vakantie voor mij dus. Want hoe cliché ook: als zij blij zijn, zijn wij dat ook. Terwijl mijn drie jongens lekker bezig zijn op de trampoline of pingpongtafel, bezoeken wij het nabijgelegen dorpje Les Rosiers-sur-Loire voor wat lokale gastronomische specialiteiten die we ’s avonds bij onze luxe bungalowtent op tafel kunnen zetten. Bespreken we meteen onze plannen voor de volgende dag: verkennen we de omgeving te voet of doen we een fietsroute langs de prachtige kastelen die je in deze regio vindt? Vanaf de camping kan je trouwens ook mee met een boot- of kanotocht. Zo zie je al het moois langs de Loire weer vanuit een heel andere hoek. Hartstikke leuk!

Camping Les Voiles d


Camping Domaine de la Brèche

Is glamping echt je ding, dan ben je op deze camping aan het juiste adres. Van een stijlvol ingerichte ruime safaritent met overdekt terras tot luxe stacaravan; je vindt het hier. Domaine de la Brèche is een rustige, ruim opgezette camping omringd door bossen. Een prachtige plek voor de sportievelingen onder ons, om te wandelen, vissen, ponyrijden of kanoën. Voor de liefhebber ligt wijnstad Saumur dichtbij. En ook op de camping zelf is meer dan genoeg te doen, zeker voor de kinderen, met een speeltuin en een zwemparadijs met verschillende glijbanen. Leuk om naar te kijken, terwijl je zelf aan de sfeervolle bar of in het uitstekende restaurant relaxt aan een hapje en een drankje zit.

Zwembad Domaine de la Brèche


Camping l’Isle de Verte

Vlakbij camping Domaine de la Brèche, aan de andere kant van de Loire, ligt camping Village l’Isle Verte. Direct gelegen aan de oevers van de rivier en op slechts 100 meter van het centrum van één van de mooiste Franse dorpjes; Montsoreau. Voor ons, verstokte Francofielen met een voorliefde voor kamperen, is dit de perfecte uitvalsbasis om de directe omgeving te verkennen. Van het uitgestrekte natuurpark Loire-Anjou-Touraine tot de bekende kastelen Château de Saumur, Château de Brézé en het meer dan sprookjesachtige kasteel van Ussé. Waar kinderen zich een prinses uit een Disneyfilm of een ridder van de Ronde Tafel wanen. Maar na zo’n dagje Middeleeuwen vinden ze het ook weer heerlijk om een duik in het (verwarmde) zwembad te nemen. Sowieso is deze camping een leuke plek voor kinderen, met ‘s zomers verschillende activiteiten en de dierentuin van Doué-la-Fontaine en het paddenstoelenmuseum in de buurt voor als je er een dag op uit wilt. Vergeet dan niet om op de terugweg een mooie fles wijn mee te nemen uit één van de vele wijnhuizen die je in deze omgeving vindt. Lekker om samen op te drinken op het overdekte terras van je lodgetent met uitzicht over de Loire zelf!

Zwembad camping L


Camping Château des Marais

Toen de kinderen een stuk kleiner waren, was deze rustige kasteelcamping veruit favoriet. Er zijn veel schaduwrijke plekken, wat heerlijk is voor de kleintjes, en op de grote speelweides kunnen ze lekker schommelen of spelletjes doen. De camping heeft vijf zwembaden, waaronder een gezinsbad met glijbanen, een overdekt gedeelte en zelfs een lazy river. Overdag zijn er leuke activiteiten voor de kinderen, ’s avonds voor het hele gezin. Prettig, want met dat kleine grut ben je vanaf het einde van de middag meestal op de camping te vinden. En er wordt op meer vlakken aan (jonge) ouders gedacht: glamping is hier wel echt het toverwoord. Er zijn glamp-lodgetenten, luxe glamping stacaravans en zeer ruime safaritenten. En ben je toe aan wat extra verwennerij: deze camping heeft ook een wellness! Heerlijk na een dagje fietsen of een citytripje met het gezin naar de prachtige oude steden Tours of Blois.
Ik zie ons daar weer zitten, op het terras van onze moderne, comfortabele en vooral ruime stacaravan. Rozig van een warme, lange, actieve dag en van de mini-spa, genietend van een vers stukje zalm van de barbecue. Natuurlijk met een glas mooie witte wijn erbij. Those were the days!

Zwembad Chateau des Marais


Heb jij ook zo’n zin gekregen in een vakantietripje langs die prachtige lange Loire? Kom op: boek nu jouw nieuwe favoriete kampeerstek aan de oevers van de rivier, stippel een paar leuke kasteelroutes uit en verdiep je in de streekwijnen. Dan ben jij er straks helemaal klaar voor.






Anderen lazen ook onze blogs over  Loireriviercampingcamping onder de zoncharmecampingkamperenkindvriendelijkglampingtentvakantiesafaritent

 Campingtips voor Loir-et-Cher

Camping op groen landgoed oud herenhuis
Fijne camping voor jonge gezinnen
Hoogseizoen animatie jong en oud
Binnen- en buitenzwembad
Groot sportterein
Bezoek steden als Tours, Orleans etc.
Multisportterrein
Twee restaurants op de camping
Levendige camping aan zwemmeer
Camping voor jong en oud
Zwembad, golfslagbad eind april/begin sept.
Wellnes centrum, 9 holes golfbaan
Uitstekend restaurant
Kanoën, waterfietsen, vissen
Bezoek bloemenpark Parc Floral de la Source
Bezoek centrum Jeanne dArc
Mooie groene kleinschalige camping
Op de fiets de omgeving verkennen
Zwembad met kinderbad (verwarmd)
Hoogseizoen veel activiteiten
Ballonvluchten, paardrijden, wandelen, fietsen
Kastelen bezoeken
Kanovaren, kajakken
Restaurant op de camping