Klein maar groots kamperen deze zomer

 21 Juni 2020   Typisch Fem

Ja, je wilt op vakantie deze zomer. En ja, het liefst ga je naar een camping, zoals jullie altijd doen. Maar om nu meteen een megacamping op te zoeken, met de buren zowat op schoot en een drukte van jewelste in het zwembad? Dat gaat je in coronatijd toch net iets te ver. De oplossing? Een kleine, groene natuurcamping! Zo ben je lekker weg van huis én je hoeft je niet druk te maken om drukke menigtes en ongewenste gezondheidsrisico’s.

Glamping op Kimaro Farmhouse met alle ruimte in een Safaritent


Kleine coronaproof campings

Onderstaande organisaties bieden accommodaties op kleinschalige en ruim opgezette campings, waardoor jij geniet van je eigen, veilige plekje en je zonder moeite aan alle regels kunt houden. Vermijd drukke plaatsen? Check. Houd anderhalve meter afstand? Check. Sterker nog, op deze campings houd jij zonder moeite 15 meter afstand tot je medekampeerders. Er zijn bijvoorbeeld maar een paar tenten, de accommodaties staan ver uit elkaar en/of je hebt privé sanitair. En last but not least: je kunt er gewoon met de auto heen, waardoor je reizend alleen contact hebt met je eigen gezin. Dat wordt een zomer vol rust en ruimte!

Glamping aanbieders in Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië

 • Lodge Holidays
  Lodge Holidays verhuurt luxe glamping accommodaties op kleinschalige domeinen. Denk: een handjevol safaritenten op het terrein. Mét eigen sanitair, relaxte loungemeubels en een comfortabele buitenkeuken. Wil je naar Kroatië of Italië? Dan is deze aanbieder het bekijken zeker waard. Wordt het de Dolomieten, Umbrië, het Kroatische binnenland of toch de Adriatische kust?
 • Greencamp
  Luxe, rustieke en boerencampings. In Frankrijk en Italië. Daar staat Greencamp voor. De stilte en natuur om je heen is op zich al heerlijk natuurlijk. En kies je voor de lodgetent, dan skip je dit jaar ook het gezamenlijke sanitairgebouw en douche je fijn in je eigen tent. Hup. Kijk gauw waar en wanneer je nog terechtkunt!
 • Farmcamps
  Farmcamps is aanwezig op diverse boerderijcampings in Nederland. Meestal gaat het hier om grote boerderijen, die slechts een paar tenten op het terrein hebben staan. Je hebt de natuur binnen handbereik, de kinderen kunnen meehelpen met het verzorgen van de dieren en - ook niet onbelangrijk - alle accommodaties zijn inmiddels voorzien van privé sanitair.
 • Glamping4all
  Glamping4all kent een speciale selectie van kleinschalige campings in Europa, die ruim zijn opgezet. Zelf hebben ze deze campings gelabeld als ‘Top in Coronatijd’, wat eigenlijk alles zegt. Dat alle accommodaties op deze kleine campings eigen sanitair hebben, had je vast zelf ook al bedacht. Kijken en boeken maar, zeggen wij. Je hebt namelijk geen enkele reden meer om thuis te blijven deze zomer!


Nog meer kleinschalige glampingdomeinen

Naast bovenstaande aanbieders, zijn er ook kleine zelfverhuurders door heel Europa. We hebben het dan over grote domeinen met weinig accommodaties. Bovendien beschikken de lodges, tenten, chalets en stacaravans stuk voor stuk over eigen sanitair. Over coronaproof kamperen gesproken!


Anderen lazen ook onze blogs over  2020Coronagroene campingsglamping