Kindvriendelijke campings in Nederland: kind blij, jij blij!

 26 Juli 2022   Typisch Fem

Nog een paar dagen en het is zover: je kind heeft de juf op school uitgezwaaid. Nu de schooldeur dicht is voor zes weken wordt het toch wel écht tijd die vage vakantieplannen om te zetten in concrete plannen. Dat je naar een leuke gezinscamping in Nederland wilt, wist je al. Maar wordt het een camping aan zee of toch eentje in Overijssel, Limburg of Brabant?

Tijd voor een lijstje met de leukste kindvriendelijke campings in Nederland. Kwestie van beschikbaarheid checken, boeken en laat de zomervakantie 2022 maar beginnen! Of boek alvast vooruit voor 2023, dan weet je zeker dat jouw favoriet nog plek heeft!

Top 5 gezinscampings van Nederland


Zwemplezier bij het tropische zwemparadijs van de Zandstuve

1 Camping De Zandstuve, Overijssel
Vraag het gemiddelde kind naar zijn lievelingseten en je krijgt als antwoord pizza, patat of pannenkoeken. Vandaar dat deze vijfsterren camping hier speciale gezinsrestaurants voor heeft ingericht. Verder hebben ze een professioneel animatieteam, indoor speeltuin, speelkasteel en binnen- en buitenbad. Zowel baby’s en peuters als oudere kinderen en pubers gaan het hier geweldig vinden.

Als je voor een ingerichte lodgetent, chalet, bungalow of stacaravan kiest, ben je voorzien van alle luxe en gemak. Ben jij team diehard kampeerder dan zet je natuurlijk je tent op een van de kampeerveldjes. Op elk veldje vind je een leuk speeltoestel en een kindvriendelijk sanitairgebouw. Als dat geen warm welkom voor papa’s en mama’s is.


Binnenspelen in het zwembad van TerSpegelt

2 Camping TerSpegelt, Noord-Brabant
Van camping TerSpegelt word je fan als je zowel binnen als buiten wilt kunnen zwemmen en ook op beide plekken een strand wilt. Als je kinderen waterratten zijn, graag van speelveld naar speelveld fietsen of warm lopen voor het gezellige kabouterpad.

Voor gezinnen met kleine kinderen tot zes jaar zijn er speciale kampeerplaatsen met een zandbak en speeltoestel in het midden van het veldje. Fijn, zo kom jij toch aan je boek toe ;-)


Zwemmen in het zwembad van de Schatberg

3 Camping De Schatberg, Limburg
De Schatberg is een relatief klein park, met de voorzieningen van een grote camping.
Binnenbad, buitenbad, natuurbad en strand? Indoor speeltuin en klimpark? Het is er allemaal. En voor de tieners is er ook nog een speciale recreatieruimte en high tech hyperbowlingbaan.

Je kunt op deze camping zowel kindvriendelijke bungalows als andere glampingaccommodaties huren. Neem bijvoorbeeld lodgetent Summer van Roan, met luxe loungeset op de afsluitbare veranda. Dat noemen wij nog eens vakantie!


Strandbad bij de Witte Vennen

4 Camping De Witte Vennen, Limburg
De Witte Vennen is nog zo’n pareltje aan het water. Liggend op je handdoekje zie je hoe de kinderen genieten onder de waterpaddenstoel, op de glijbaan of met hun emmertje en schepje. En daarvoor heb je mooi niet helemaal naar Zuid-Frankrijk of Spanje hoeven rijden!

Diverse glampingaanbieders bieden hier hun accommodaties aan, dus volop keuze uit safaritenten, chalets en bungalows. Aan sportfaciliteiten geen gebrek op deze kleinschalige camping en wat we ook nog even willen melden: er is een wellnessruimte… Ben je al aan het boeken geslagen?


Het meer bij de Schotsman

5 Camping De Schotsman, Zeeland
Vlak bij de Noordzee, direct aan het Veerse meer, vind je deze supergrote kindvriendelijke camping. Zowat alle denkbare watersporten zijn hier te beoefenen, er is een buitenzwembad met glijbanen en ook de binnenspeeltuin en het binnenbad keuren je kinderen zeker goed.

Persoonlijk zouden wij – zeker met kleine kinderen – gaan voor de lodgetent met eigen badkamer of staanplaats met privé sanitair. Maar hé, een luxe bungalowtent, chalet, bungalow of appartement geven natuurlijk ook dat lekkere vakantiegevoel.





Anderen lazen ook onze blogs over  20222023NederlandNederlandse kustcampingbeleving

 Campingtips voor Nederland

5 sterren kindvriendelijk vakantiepark in Limburg
Subtropisch binnenbad, glijbaan
Buitenbad met golven glijbaan
Grote speeltuin, Adventure sportveld
Animatie in hoogseizoen jong en oud
Boottochten over de maas
Waterrecreatie op de Maasplassen
Wandelen en fietsen
Fijne familiecamping in Noord-Brabant
Recreatieplas met glijbaan
Groot binnen zwembad
Duikschool op camping Ter Spegelt
Vijfsterrencamping in Brabant
Overdekt water- en zandspeelparadijs
Ook kampeerplaatsen aan het water
Kindvriendelijke voorzieningen
Terrassencamping in het mooie Limburg
Fantastische uitzicht vanaf camping
Hoogseizoen animatie
Twee buiten zwembaden
Gratis toegang tot zwemparadijs Mosaqua
Beperkt gratis wifi
Fietsen in Limburg
Vlakbij Valkenburg en Maastricht