Luxe kamperen in het mooie Spanje Wordt het glamping deze zomer?

 14 Juni 2018   Typisch Fem

Paella in de pan, dat wordt genieten


Glamping in het land van tapas, paella en sangria? Elke dag een siësta in mijn safaritent en ’s avonds een kleine fiesta aan de costa? Ik zeg ja!

Zon, zee en strand in optima forma

Aan de Spaanse kust geniet je van een overdosis zon, zee en strand. En laat dat nou precies zijn waar ik enorm aan toe ben na een jaar hard werken. Spanje heeft een rijke cultuur, prachtige stranden en op z’n zachtst gezegd heerlijk eten en drinken. Authentieke Spaanse bergdorpjes én interessante steden als Barcelona, Girona en Valencia. Geen verkeerd idee om op zoek te gaan naar een mooie glamping accommodatie aan de costa, al zeg ik ’t zelf.

Glampingoverzicht Spaanse kust
Eén blik op het overzicht met 28 glamping campings in Spanje, en ik zie: aan de Costa Brava en Costa Dorada is ’t te doen. Even kijken wat ik zoal te kiezen heb.


1 Camping Castell Montgri, Estartit, Costa Brava
Ik heb drie tieners mee te nemen, wel zo fijn als die zich ook een beetje vermaken. Op deze megagrote viersterren terrassencamping aan de Costa Brava zal dat wel goed komen. Zwembadencomplexen, speelveldjes en trampolines te over en het strand om de hoek. En zijn er glamping accommodaties zoals een lodgetent, safaritent of stacaravan? Check. Ik zie dat er ook diverse voordeelacties lopen voor komende zomer, o.a. van Canvas Holidays en Vacanceselect. Dus mede-laatboekers: grijp je kans.

Camping Costa Brava, Castell Montgri


2 Camping Playa Brava, Playa de Pals, Costa Brava
Een middelgrote camping net over de grens met Frankrijk, direct aan het strand. Lijkt me ook wel wat eigenlijk. Wel een zwembad en sportveldje, verder niet te veel poeha. Mijn kinderen houden toch niet van massale animatie en wat hebben we eigenlijk ook nodig met het strand aan onze voeten en de natuur bij de hand? Deze topcamping heeft veel luxe tenten en ROAN glamping stacaravans met terras en badkamer, geschikt tot en met 7 personen. Hmmm, misschien willen mijn beste vriendin en haar kinderen wel mee.

Luxe kamperen op Playa Brava, glampingcamping Costa Brava


3 Camping Rupit, Cataluña
Liever een kleine familiecamping in het groen? Deze kleinschalige camping ligt in Catalonië, net over de Franse grens, verscholen tussen de rotsen van de pre-Pyreneeën. Het is een uurtje rijden naar het strand, maar de bergen, rivieren, meren en watervallen in de directe omgeving van de camping maken dat meer dan goed. Tendi heeft hier safaritenten staan.

Camping Rupit, glamping in safaritenten


4 Camping Sanguli, Salou, Costa Dorada
Een groot campingresort dat ik je niet wil onthouden, dit keer aan de Costa Dorada. De vijfsterren zijn meer dan verdiend, daar kom je vanzelf achter als je de faciliteiten van dit eersteklas vakantiepark ontdekt. Wordt het een luxe Masai lodge in het splinternieuwe Afrikaanse dorp op de camping? Of toch een andere glamping accommodatie of stacaravan met airco, veranda en badkamer?

Glamping in een Masai Lodge op camping Sanguli


5 Camping El Delfin Verde, Torroella de Montgri, Costa Brava
Een zwemparadijs van 2000m2. Serieus, twee vierkante kilometer! Als ik mijn tieners dit laat lezen, hoef ik niet meer verder te kijken. Voor gezinnen met kleinere kinderen is er ook een animatieprogramma. De ligging direct aan het strand en de vele glampingaanbieders maken dat deze grote camping populair is bij families met kinderen van alle leeftijden.

Nieuwe zwembaden, El Delfin Verde


6 Camping Finca Las Cañadas, Extremadura
Het is een beetje een vreemde eend in de bijt, als enige camping in dit lijstje ligt Finca Las Cañadas in het binnenland van Spanje. Midden in de natuur, tegen de grens met Portugal om precies te zijn. Er zijn maar een paar plaatsen op dit ecologisch glampingdomein, met luxe safaritenten inclusief eigen sanitair. Denk verder in termen van Nederlandssprekende eigenaren, mogelijkheden tot kanoën, natuurwater met speelrotsen en een zwembad. En oja, je kunt hier twee keer per week met de pot mee eten.


Kleinschalige glampingcamping in Extremadura


Zit jouw glampingvakantie voor dit jaar ertussen? Of kijk je liever even zelf in het glampingoverzicht van huurtent.nl? Vamos à la playa!




Anderen lazen ook onze blogs over  SpanjeglampingGlamLodgeTendisafaritentlodgetentglampingdorpenCanvas HolidaysVacanceselect