In het vroege voorjaar naar de camping? Natuurlijk!

 24 November 2021   Typisch Fem

Je kampeerspullen zijn waarschijnlijk al lang en breed opgeborgen op zolder en kamperen is niet bepaald on top of mind met nachtvorst buiten. Toch kunnen we je van harte aanraden alvast na te denken over de komende voorjaarsvakantie. Want wist je dat de camping in het voorjaar op z’n allermooist, allerfijnst en allerrustigst is? En dat jij na een koude winter waarschijnlijk hartstikke toe bent aan opkomende narcissen, groen wordende struiken en pasgeboren hertjes en konijntjes?

Wandelen in de duinen in het voorjaar

5 voordelen van kamperen in het voorjaar

- Wakker wordende natuur
Hallooooo fris geurende plantjes, knoppen in de bomen, kleine lammetjes en tsjilpende vogels. Het enige waar jij als kampeerder op moet letten, is dat je alle eieren keurig in de nestjes laat liggen en de natuur niet te veel stoort. Nou, moet lukken toch?

- Ideale temperatuur
In het voorjaar is het nog niet te heet om dingen te ondernemen, maar wel lekker genoeg om buiten te zitten. Het waterige zonnetje is bovendien perfect om fijn bij te wandelen, fietsen, mountainbiken of wat voor actiefs je ook in gedachten had voor de voorjaarsvakantie. Wij zeggen: kan niet beter.

- Rust in de tent
Aangezien je in het voorjaar nog niet te maken hebt met volgeboekte campings, is de kans groot dat je een fijn plekje op een rustig veldje krijgt. Kop aan kont kamperen en in de rij staan voor harde broodjes, zoals in het hoogseizoen? Wees gerust, het blijft je bespaard.

Heerlijk wandelen in het voorjaar


- Vrij van insecten
In de lente heb je nog geen last van muggen, bijen en wespen. Die muggenspray en uitzuigpompjes kunnen dus thuisblijven.

- Volop aanbod en keuze
In tegenstelling tot in het hoogseizoen is de loungetent of lodge van jouw keuze nu waarschijnlijk wél beschikbaar in de gewenste periode. Let wel: niet elke camping is in februari of maart al open, sommige openen de deuren pas vanaf april.

Bloemen in bloei


Coronaproof boeken
De meeste campings en kampeerorganisaties laten je kosteloos wijzigen of annuleren voor een bepaalde datum, als je nu een vakantie of accommodatie boekt voor voorjaar 2022. Dus komt er weer een lockdown of gooit corona op een andere manier roet in het eten? Jij zit safe, wat je vakantie betreft in elk geval. Neem ook direct een kijkje bij de aanbiedingen voor het voorjaar, of het hoogseizoen!

Glamping met eigen sanitair
We kunnen het niet laten nog wat laatste voordelen van luxe glamping in het voorjaar aan te stippen. Ten eerste heb je je eigen sanitair, dus geluk als het om zes uur ’s ochtends nog frisjes is en jij naar het toilet moet. Ten tweede zijn glampingaccommodaties als chalets en stacaravans toch nét wat beter geïsoleerd dan tentdoek. Dus mocht het toch nog koud zijn in de vroege lente? In een stacaravan zit je (extra) goed!
Anderen lazen ook onze blogs over  2022VoorjaarNatuurNederlandFrankrijkDuitslandBelgiëLuxemburg

 Campingtips voor Nederland

5 sterren kindvriendelijk vakantiepark in Limburg
Subtropisch binnenbad, glijbaan
Buitenbad met golven glijbaan
Grote speeltuin, Adventure sportveld
Animatie in hoogseizoen jong en oud
Boottochten over de maas
Waterrecreatie op de Maasplassen
Wandelen en fietsen
Fijne familiecamping in Noord-Brabant
Recreatieplas met glijbaan
Groot binnen zwembad
Duikschool op camping Ter Spegelt
Vijfsterrencamping in Brabant
Overdekt water- en zandspeelparadijs
Ook kampeerplaatsen aan het water
Kindvriendelijke voorzieningen
Terrassencamping in het mooie Limburg
Fantastische uitzicht vanaf camping
Hoogseizoen animatie
Twee buiten zwembaden
Gratis toegang tot zwemparadijs Mosaqua
Beperkt gratis wifi
Fietsen in Limburg
Vlakbij Valkenburg en Maastricht