Deel 2 Vakantie aan de Westkust van Frankrijk op kleine of grote campings

 12 Juni 2018   Huurtent

Zon, zee en strand en golfsurfen


De regio Gironde met de stranden en uitgebreide bossen. Aan deze kuststrook hoef je niet lang te zoeken naar een camping. Rondom het Bassin d’Arcachon liggen diverse campings en direct aan de kust liggen grote en kleine strandcampings.

De kust van het departement Gironde, vanaf het fantastische Bassin d’Arcachon tot aan Soulac-sur-Mer, bestaat uit prachtige brede zandstranden met surfparadijzen en uitgestrekte dennenbossen met overal fietsroutes. Geniet van de pittoreske dorpje en badplaatsen. En voor de shoppers onder ons vind je de (wijn)hoofdstad Bordeaux in het binnenland.

Een regio waar je volop kunt fietsen, wandelen maar ook culinair genieten. Op het menu vind je overheerlijke zeevruchten, fantastische wijnen en lekkere toetjes zoals Crême Brûlée en Iles Flotantes. Het wemelt hier van de kleine restaurants met ieder hun eigen oesterspecialiteit.

Hieronder vind je diverse campings in het departement Gironde:



Camping Atlantic Club Montalivet
Ben jij op zoek naar een actieve vakantie zodat jouw tieners zich niet hoeven te vervelen? Dan kies je toch zeker voor deze vijfsterrencamping. Je wandelt door de hoge duinen naar het strand, alleen dat is al een uitdaging maar wel goed te doen hoor. Want zie je het strand aan je voeten liggen dan ben je al snel vergeten dat je er wel wat voor moet doen. Het gaat vast een topvakantie worden, en zeker voor watersportliefhebbers. Zowel de stranden met de perfecte golfen om te kitesurfen als het fijne verwarmde zwembad zorgen voor het nodige vertier.

Atlantic Club Montalivet


Camping La Côte d’Argent
Deze vijfsterrencamping ligt op slechts 300 m. van het strand. Het leuke zwembadcomplex met pirateneiland en diverse glijbanen zorgt ervoor dat de kinderen niet meer naar huis willen. Verder kun je ook bij slecht weer een van de zwembaden bezoeken omdat het dak er dan overheen wordt geschoven. Verder hoef je de camping eigenlijk niet te verlaten want alle voorzieningen voor een fijne zomervakantie zijn aanwezig. En wil je toch even de regio verkennen doe dat dan op de fiets want er zijn hier talloze fietsroutes.

Wat een zwembadcomplex op La Côte d


Camping Soulac Plage
Een heerlijke vakantiepark waar je ook terecht kunt als alleenstaande ouder met je kinderen. Zo'n eenoudervakantie in de fijne ingerichte tenten van Cirkelvakanties is bijna altijd bij voorbaat geslaagd. De tenten staan bij elkaar zodat de kinderen elkaar kunnen opzoeken, wel zo gezellig. Deze zon, zee en strandcamping ligt op de duinen en heeft daardoor een leuk uitzicht op de Atlantische Oceaan. Verder kun je hier leren golfsurfen maar ook lekker luieren. Ben je nu op zoek naar een Glampingvakantie aan de Atlantische kust, dan kies je voor een Lodgetent van Glamping4all op deze Franse camping. Kortom een fijne levendige glampingcamping direct aan het strand.

Glampen, kitesurfen, zwemmen op de kindvriendelijke camping Soulac Plage


Domaine de Laguneaussan
Veel ruimte op de camping en dicht bij het strand en dan ook nog eens in het mooie wijngebied de Médoc? Ben je op zoek naar een kleine groene glampingcamping? Domaine de Launeaussan bestaat uit een oude wijnboerderij en een mini boerderijcamping. Je hebt hier alle ruimte en een fijn zwembad en je kunt wel 3 keer per week aansluiten voor een heerlijke maaltijd. De Safaritenten van Greencamp liggen tegen de bosrand dus zowel schaduw als zon, aan jou de keuze. Strand opzoeken? Vergeet het strand bij Cap Ferret en Montalivet niet!

De stranden bij Montalivet




Anderen lazen ook onze blogs over  FrankrijkZuid-FrankrijkAquitainegirondeglampingkindvriendelijkeenoudercampingeenoudervakantieswatersportstrandSurfen