Stedentrip met verblijf op de camping

Naar welke mooie stad je ook gaat, altijd zijn er wel campings in de buurt om jouw stedentrip te combineren met een fantastisch luxe verblijf in een bungalowtent, glampingtent, stacaravan of chalet. Hieronder vind je een overzicht van de leukste stedentrips in Europa en vind je makkelijk de campings in de buurt.

Campings bij Parijs

Stedentrip Parijs vanaf de camping Parijs

Al eeuwenlang zijn alle bezoekers in de ban van de magie van Parijs. De stad staat vol met prachtige gebouwen, musea en paleizen. Overdag en 's avonds, er is altijd wel wat te beleven. Er is een aantal prima campings in de directe omgeving waar je rustig kunt verblijven, met een prima aansluiting op het openbaar vervoer naar de lichtstad.


Campings bij Rome

Stedentrip Rome vanaf de camping Rome

Rome is de stad van de Europese cultuurgeschiedenis. In de literatuur, beeldende kust, religie en politiek kom je altijd de historische stad Rome tegen. Alle grote monumenten liggen in Centro Storico, Trastevere en Vaticaanstad, en zijn goed te bereiken met openbaar vervoer vanaf de camping.


Campings bij Florence

Stedentrip Florence vanaf de camping Florence

Florence (Firenze) is de meest uitgesproken renaissancestad van Italië. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. De stad trekt het hele jaar door veel toeristen. In het voorjaar en het najaar is het echter veel rustiger en vooral minder warm. De maanden mei en oktober zijn dan ook bij uitstek geschikt om de stad te bezoeken.


Campings bij Barcelona

Stedentrip Barcelona vanaf de camping Barcelona

Barcelona is de stad van Gaudi, met zijn bijzondere architectuur en vele prachtige en kleurrijke cultuurmonumenten. Bezoek in ieder geval de Sagrada Familia en het Parc Guell. Tijdens een vakantie in Barcelona, kun je cultuur perfect combineren met lekker eten en drinken, kunst, strand, shoppen en zelfs voetbal. Het wereldberoemde voetbalstadion Camp Nou trekt jaarlijks veel toeristen en voetbalfanaten.


Campings bij Praag

Stedentrip Praag vanaf de camping Praag

Praag is schitterend! De stad is nauwelijks aangetast door oorlogs- en natuurgeweld en heeft weinig nieuwbouw. De stad is dan ook één groot openluchtmuseum.
Ontdek de stad van de meer dan 500 torentjes, het doolhof van smalle steegjes en de levendige pleinen vanaf een van de campings in de buurt.


Campings bij Wenen

Stedentrip Wenen vanaf de camping Wenen

Deze klassieke stad heeft een gigantisch aanbod van monumentale gebouwen. Wat vind je bijvoorbeeld van de indrukwekkende Stephansdom of het Keizerlijk Paleis? Op talrijke plaatsen kun je een avondje ontspannen luisteren naar de adembenemende muziek van Bach of Strauss, waar Wenen zo beroemd om is.