Bekijk grote foto's
Prachtig uitzicht over het Skagerrak
Binnen- en buitenzwembad
Veel speelfaciliteiten voor kinderen
Veel musea in de omgeving
Vlakbij de mooie witte zandstranden
Dorp op loopafstand met restaurants
Fantastische natuur
100 m

Boek Landal Fyrklit bij:

 CHALET/HUISJE/APPT

Landal Fyrklit, Noord-Jutland

In het uiterste noorden van Denemarken, aan de witte zandstranden van Skagerrak, vind je het Landal Vakantiepark Fyrklit. Dit vakantiepark ligt op loopafstand van het oude vissersdorp Hirtshals, waar nu nog een mooie vissershaven is, verschillende restaurants, en een aantal musea. Beklim bij een bezoek aan dit vakantiepark de vuurtoren van Hirsthals, wandel of fiets in de beschermde natuur rondom Fyrklit of geniet van de zonsondergang die hier elke avond de hemel vult.

Op het vakantiepark is er verder een binnen- en buitenzwembad, zo is er zomers en winters altijd de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen. Doordat het park nagenoeg direct aan de witte stranden ligt kan je hier heerlijk uitwaaien, zonnen of zwemmen in de noordzee. Het gedeelte van de noorzee waar dit park aan ligt heet overigens Skaggerak en dit loopt tot aan de kust van Noorwegen en Zweden. Historisch gezien is dit een erg belangrijk deel van de Noorzee, niet alleen voor de vikkingen maar ook in de verschillende wereldoorlogen.

In de Skagerrak wordt intensief gevist, gelukkig zwemt er nog steeds veel vis! Echte vissers kunnen hier hun hart ophalen, op het park is zelfs een speciale plek om je vis schoon te maken. Sportief aangelegd? Dan zit je hier helemaal goed; er is een tennisbaan, een petanque baan en een volleybalveld. Voor de jongeren is er een biljarttafel, tafelvoetbal, tafeltennistafel en kan je er een potje footgolf spelen. Met de hele familie kan je verder nog een aantal holes slaan op de midgetgolfbaan.

Iets verder van het park heb je de steden Aalborg en Skagen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Aalborg is een grote stad met leuke winkels, smalle straatjes en wat leuke musea. Skagen is het meest noorderlijke plaatsje van Denemarken, en heeft veel oude visserhuisjes en een prachtige authentieke uitstraling.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Landal Fyrklit!


Aanbieders op Landal Fyrklit

Landal GreenParks verhuurt op Landal Fyrklit chalets,bungalows of appartementen.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs