Kijken bij de melkrobot
Helpen met kalfjes voeren
Verzorgen van de kleine dieren
Tractorbanden Klimtoren
Kliederen in de modderkeuken
Pizza’s bakken met de boerin
Zwemmen in de plassen in de omgeving
Varen op het Zwarte Meer

Boek camping De Oostermaat Farmcamps bij:

 SAFARITENTEN
 LODGETENTEN (BADK.)

camping De Oostermaat Farmcamps, Overijssel

Wil je eens kennismaken met het leven op een modern melkveebedrijf en tegelijkertijd genieten van de natuur, dieren en rust? Dan ben je bij FarmCamps De Oostermaat in Overijssel aan het goede adres! Middenin de polders, vlakbij het dorpje Genemuiden en het natuurgebied De Zwarte Meer maakt deze kindvriendelijke boerderij een toplocatie.

Op de boerderij verveel je je geen moment
Rondcrossen over het erf met de skelters, hutten bouwen in de Hooi Hooi Speelschuur, rondspringen op de trampolines, kliederen in de modderkeuken of knuffelen met de dieren. Want naast de 160 koeien en kalfjes wonen er op de boerderij ook heel veel andere dieren. Zo zijn er schapen en lammetjes die meehelpen het gras kort te houden, maar ook geitjes, konijnen, kippen, de boerderijhonden en 2 lieve poezen die wel houden van een fijne knuffel!

In Genemuiden verbouwen Rindert en Gerdien geen aardappelen, maar houden ze 110 koeien en ongeveer 50 stuks jongvee! Het moderne melkveebedrijf ligt verscholen achter een dijk in Midden-Nederland, vlakbij de mooie Hanzesteden en natuurgebied Het Zwarte Meer. De boerderij is met behulp van zonnepanelen volledig energie neutraal. En het voer voor de koeien (ruwvoer, maïs en gras) verbouwt boer Rindert zelf.

Het boerenleven is voor Rindert en Gerdien niet nieuw.
Rindert groeide op als boerenzoon en met 3 opvolgers gingen hij en Gerdien op zoek naar een geschikte plek voor hun bedrijf en streken neer in Genemuiden. Waar Gerdien voorheen nog op kantoor werkte, werkt ze nu 100% op de boerderij. Samen hebben ze een mooie verdeling gevonden: hij verzorgt de koeien, en zij de kalfjes. En die koeien, die vallen vaak in de prijzen bij de koeienkeuring op de Fokveedagen in Putten en Oldenbroek. Om te melken gebruiken Rindert en Gerdien een melkrobot, de koeien kunnen dus zelf aangeven wanneer ze gemolken willen worden. De melk wordt vervolgens verkocht om Leerdammer kaas van te maken.
Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping De Oostermaat Farmcamps!


Aanbieders op De Oostermaat Farmcamps

FarmCamps verhuurt op camping De Oostermaat Farmcamps safaritenten, lodgetenten met sanitair.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs