Kleinschalige Boerenbed locatie
Werkend agrarisch bedrijf
Safaritent met eigen toilet

Boek camping BoerenBed Hoeve den Overdraght bij:

 LODGETENTEN (BADK.)

camping BoerenBed Hoeve den Overdraght, Noordzeekust

In België Tegen de Franse grens vlak bij de zee langs één van de diepste waterlopen in West-Vlaanderen ligt Hoeve den Overdraght. Behalve het melkvee grazen er speciale en zeldzame schapen in de weiden. Zij bezorgen ons wollige warmte.

Het moderne landbouwbedrijf was ooit één van de vele boerderijtjes in het landschap. Het is rond 1850 gebouwd met het typische Vlaams dak en bestond toen uit 'e waegekot en e nout'n scheure, e kiete, e koestoal, wot zwinnekotjes en e peerdestoal an 't hus'. Men hield er enkele koeien, enkele varkens en een paar paarden om het land te bewerken, en dat was toen al veel. De uitbouw van de boerderij is meegegaan met z'n tijd. Zo komen er nieuwe grotere en modernere stallen bij en komen de oude leeg te staan en of vallen weg of krijgen een nieuwe bestemming.

In 2005 is het moderne landbouwbedrijf dus een kijk- en doeboerderij geworden met specifiek element : speciale en zeldzame schapen geselecteerd voor de wol. Tijdens de bronstperiode in het najaar wordt er één ram bij de ooien gezet. 5 maanden min 5 dagen (145 dagen) later worden de lammetjes geboren. Dit is een drukke periode. Soms gebeurt het dat een ooi haar lammetjes niet herkent waardoor de boer de lammetjes moet opvoeden met een zuigfles.

Bij goed weer in het voor- en najaar of in de zomer trekken we met z'n allen de weides in, grenzend aan de Poperingevaart, om de dieren van dichtbij te bewonderen en met wat geduld ook aan te raken. Tijdens de rondleiding vertellen we uitgebreid over de speciale en zeldzame schapenrassen en hun specifieke kenmerken. Een kleine demo toont wat je zoal met wol kan doen. En wie het durft, kan het zelf eens oefenen.

Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping BoerenBed Hoeve den Overdraght!


Aanbieders op BoerenBed Hoeve den Overdraght

BoerenBed verhuurt op camping BoerenBed Hoeve den Overdraght lodgetenten met sanitair.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs