Waarom we in 2023 weer allemaal naar de camping in Spanje moeten

 11 Juli 2023   Typisch Fem

Campings in Spanje waren minder populair in coronatijd. Waarschijnlijk omdat Spanje verder rijden is dan Frankrijk of Noord-Italië. Ook dit jaar loopt het met de boekingen op campings in Spanje nog iets minder hard dan op Franse en Noord-Italiaanse campings. Dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die warmloopt voor sangria, de costa, paella en FC Barcelona: je hebt nog volop keuze uit de leukste en mooiste campings en glamping accommodaties!

Vakantie in Spanje? Natuurlijk!

Naast het feit dat er nog genoeg plek is en je kunt kiezen in wat voor lodgetent, safaritent of stacaravan je wilt verblijven, is Spanje om meer redenen het gaafste vakantieland.
- Het weer is formidabel. Met 300 dagen per jaar zon is Spanje hét vakantieland voor in elk geval de zomer, lente en herfst.
- De meeste campings aan de Costa Brava en Costa Dorada liggen vlakbij of aan het strand. Of je nu een drukke en gezellige costa of knus
baaitje zoekt: zeker weten dat jouw favo strand vlakbij is.
- Er zijn toffe steden te vinden. Vanuit het noorden bevelen we stedentrips naar Girona en Barcelona aan. Vooral Girona wordt door veel
mensen erg onderschat wat ons betreft. Kunst, architectuur, cultuur: je vindt het er allemaal.
- Je kunt er overheerlijk eten en drinken. Wordt het tapas, paella of die overheerlijke Spaanse serranoham? Spaans wijntje of Sangria erbij en
je wilt nooit meer naar huis.
- Er is geen land meer in trek bij grote en kleine liefhebbers van voetbal.

Camp Nou mag niet ontbreken deze zomer, als je in Noord-Spanje verblijft. Laat je rondleiden of bereid je vakantie zo voor dat je Frenkie de Jong ziet spelen.

Vakantie in Spanje? Op deze leuke campings is nog plek

Camping La Masia, Blanes, Costa Brava
Bruisende familiecamping in Blanes, op 200 meter van de zee. Met waterpark, wellnesscentrum en het uitgaansleven bij de hand. Dat wordt een zonnige en gezellige vakantie!

Spaanse camping La Masia


Camping Playa Brava, Playa de Pals, Costa Brava
De naam zegt het eigenlijk al: hier zit je direct aan het strand. Ook golfbanen, een natuurgebied en watersportfaciliteiten heb je dichtbij op deze grote familiecamping. Viva Espana!

Camping Playa Brava, Costa Brava


Camping Vilanova Park, Vilanova i la Geltru, Costa Dorada
Niet voor niets een van de mooiste campings van Spanje. Omdat het terrein is aangelegd in kleine wijkjes is het groot maar gezellig. Naar de zandstranden op 3 km? Dan neem je gewoon de gratis shuttlebus.

Vilanova Park, camping aan de Costa Dorada


Camping El Pinar, Blanes, Costa Brava
Met je voetjes in het zand en genieten van een strandvakantie? Nou, dat kan zeker op camping El Pinar. Op deze Spaanse camping vind je alle voorzieningen om een fijne luxe kampeervakantie. Behalve strand is er ook een fijn zwembad met daaromheen de ligstoelen. En het animatieteam verzorgt leuke activiteiten, dus vervelen is hier geen optie.

Topcamping El Pinar aan de Costa Brava


Camping l'Amfora, Cataluña
Op camping l'Amfora beleef jij zeker een fantastische vakantie aan zee. Camping L'Amfora ligt bij Sant Pere Pescador aan de Costa Brava dat betekent 360º ZON, ZEE EN STRAND. Behalve het fantastische brede strand is er een fijn zwembadcomplex voor alle leeftijden. Deze spaanse viersterrencamping heeft alles in huis voor een fijn verblijf. En ben je met je hond onderweg dan kun je met een gerust hart deze camping aandoen, er is zelfs een Sunnydog-stacaravan.


Camping l




Anderen lazen ook onze blogs over  campingCosta DoradaCosta Bravalast-minutesboekingsalarm

 Campingtips voor Costa Blanca

Comfortabel en luxe resort/camping
Gelegen in groene omgeving
Zwembaden in een tropische sfeer
Animatie voor jong en oud
Kindvriendelijk
Binnenbad, spa, fitness
Winter- en Zomercamping
Luchthaven makkelijk bereikbaar
Camping Alannia Guardamar is groot resort
Ligt slechts 800 m. van het strand
Tropisch zwemparadijs
Animatie voor jong en oud
Naast Natuurpark Las Dunas de Guardamar
Sport en gezondheidscentrum
Alicante of Murcia bezoeken
Surfen en duiken
Familiecamping met goede faciliteiten
Fijn buitenzwembad met ligweide
Overdekte spelletjesruimte
Mooie stranden
Vlakbij het centrum van Benidorm
Wellness met binnenbad en jacuzzi
Tennisbaan en Paddle tennis
Watersporten op zee