Waarom Tour de France en kamperen een ideale combinatie is.

 23 Oktober 2014   Ruud

Het zal de echte wielerfans niet ontgaan zijn. Gisteren heeft de tourbaas Christian Prudhomme de route en de etappes van de Tour voor 2015 bekendgemaakt. Van 4 tot 26 juli 2015 wordt weer ruim 3340 kilometer afgelegd door de renners over vlaktes en bergen, een topprestatie voor de deelnemende teams.

Dit jaar voor de zesde keer start de Tour in Nederland. De eerste etappe wordt gereden in Utrecht met een korte individuele tijdrit Jaarbeurs – Jaarbeurs, met 14 km de kortste tijdrit in de tour sinds 1947. De 102e editie van de Tour heeft meer verrassingen in petto, want de organisatie gooit opzettelijk oude tradities overboord om de rit spannender en minder voorspelbaar te maken.

Kamperen en Le Tour


De tweede etappe eindigt in Zeeland, bij het werkeiland Neeltje Jans tussen Noord-Beveland en Schouwen. Een massasprint ligt dan voor de hand bij de vlakke aankomst op de Oosterscheldekering. Daarna gaat de karavaan via Antwerpen en de Ardennen naar Noord-Frankrijk. Hierna zijn Normandië en vervolgens Bretagne aan de beurt.

De teams worden dan door de lucht naar de Pyreneeën gevlogen vanwaar ze door het zuiden verder trekken naar de Alpen. Hier vind je de zwaarste bergetappes, met de Alpe d’Huez weer als hoogtepunt. Dan volgt de laatste etappe van Sèvres naar Parijs, en zal de Tour als altijd eindigen op de Champs Elysées.

Nederlanders zijn wielerfans. Wij moedigen graag onze landgenoten in de Tour aan. Dit jaar zijn dat Robert Gesink, Johnny Hoogerland, Lars Boom en vele anderen. Wat een fantastische ervaring om langs de route te staan als de renners langs komen.

De Tour de France opzoeken kan prima vanaf een camping in de buurt, waar je gezelligheid vindt tussen de andere wielerfans. Of juist rust? De een zal zijn verhalen graag delen met de andere campinggasten onder het genot van een biertje, terwijl de ander de nabeschouwing graag alleen met een vriend(in) of partner deelt. Hoe dan ook, de schitterende omgeving waar de renners op volle snelheid doorheen koersen wordt nog eens versterkt door het campingverblijf in de openlucht.

Om het makkelijk te maken de passende camping te vinden langs de route vind je via deze link alle campings in de buurt van de Tour. Je vind er het tourschema met alle etappes en datums met links naar campings in de buurt.

Veel voorpret en plezier deze zomer met de ideale combinatie van Tour de France en kamperen!



Anderen lazen ook onze blogs over  kamperenvakantiestedenbelevingcampingsport