Trasimeno Glamping Resort: de nieuwe Italiaanse Parel van Vacanze col Cuore

 15 Mei 2024   Huurtent

vakantie op het Trasimeno Glamping Resort met dit uitzicht


Is Italië een van jouw favoriete vakantielanden, hou je van prachtige landschappen, cultuur en heerlijk eten, dan is Italië volgens ons ook de ideale keuze. De meeste Nederlanders kiezen dan toch voor Toscane.

Maar kies dit jaar eens voor Umbrië.

Umbrië doet zeker niet onder voor het mooie Toscane en een vakantie aan het Trasimenomeer gaat je doen verbazen. Dit is de perfecte plek om alle bezienswaardigheden van Umbrië te ontdekken.

Plaatsen als Arezzo, Gubbio, Assisi, Orvieto, Perugia, Cortona en Montepulciano zijn makkelijk met de auto te bereiken vanaf jouw vakantieadres. Of pak de fiets vanaf je verblijf aan het meer naar het deels ommuurde Castiglione del Lago met het mooie Fort en gezellige smalle straatjes. Rondom het meer ligt overigens een 71 kilometer lange fietsroute. Je fietst over deels onverharde paden en deels normale wegen. Verder is een boottocht over het meer, met centraal gelegen de drie eilanden Polvese (het grootste eiland), Maggiore(enige bewoonde eiland) en het Minore eiland, ook erg leuk om te doen.

Assisi


Huurtent heeft goed nieuws voor liefhebbers van een glampingvakantie in Italië!

Op de grens van Toscane en Umbrië ligt de gloednieuw ingerichte camping Trasimeno Glamping Resort van de Nederlandse/Italiaanse organisatie Vacanze Col Cuore. Deze organisatie heeft haar sporen in Italië al volop verdiend met topcampings als Vallicella, Weekend, Orlando, Lago Idro en Sivinos.

Trasimeno Glamping Resort aan het Trasimenomeer


Vanaf 30 juni 2024 kun je op het Trasimeno Glamping Resort vakantie vieren

Er is het afgelopen jaar erg hard gewerkt om hier een paradijsje aan het water te maken. De keuze aan accommodaties is erg groot. Wat dacht je van een compleet ingerichte stacaravan? Of ga je liever glampen, dan heb je de keuze uit diverse verblijven zoals de CoCo Suite, een Safaritent, de Spotty Lodge of zelfs een Tipi Lodge. Vacanze Col Cuore heeft sowieso heel veel unieke, vaak zelf ontworpen accommodaties, dus de keuze is groot. Verder zijn er ook mooie staanplaatsen met uitzicht over het meer voor de kampeerder. Dus ben er snel bij voor het kampeerseizoen 2024.

Tipi Lodge op Trasimano Glamping Resort


Op het Vijfsterren Resort zijn volop nieuwe en vernieuwde voorzieningen

De camping is helemaal nieuw ingericht en het zwembad heeft alles voor een fijne vakantie met het hele gezin. Voor de kleintjes is er een leuke waterspeeltuin met Spotty als blikvanger. Verder kunnen de wat oudere kinderen van de waterglijbaan zoeven. En heb je nieuwe vrienden gemaakt op deze fijne camping dan spreek je toch af bij de speeltuin? Zie je dan in je ooghoek een grote hond met zwarte vlekken en een gezellige rode hoed, dan wordt het dansen, spelen en misschien wel samen op de foto. Want Spotty, de mascotte van Vancanze col Cuore, ga je hier ook regelmatig tegenkomen. Samen zingen, dansjes leren en knutselen het kan hier allemaal. Natuurlijk heb je trek na een dag aan het water maar dat is gelukkig zo op te lossen. Bezoek het fijne restaurant op de camping en geniet van een heerlijke Italiaanse maaltijd. Zelf koken met goede lokale producten kan zeker, want op de camping is een minimarkt voor de dagelijkse boodschappen. Kortom een nieuw ingerichte camping met luxe accommodaties en mooie staanplaatsen met een geweldig uitzicht over het grote meer zijn allemaal redenen om voor deze glampingcamping te kiezen.

het nieuwe zwembad op Trasimeno Glamping Resort




Anderen lazen ook onze blogs over  2024glampingVacanze col CuorenieuwsnieuwluxetentLuxeItalië

 Campingtips voor Umbrië

Glampingvakantie aan het Trasimenomeer
Nieuwe glampingcamping 2024
Zwembad met kinderbad, prachtige lagune
Uitgebreide sport- en ontspanningsfaciliteiten
Wandelen, fietsen en paardrijden (10km)
Kanoën, surfen, parachutespringen (10Km)
Assisi, Perugia, Orvieta bezoeken
Privéstrandje bij het meer
Glamping met Nederlandse eigenaar in Umbrië
Mooi zwembad met kindergedeelte
Pizza eten op de camping
Umbrië ontdekken
Kleine camping Umbrie (100 plaatsen)
Mooie groene ligging, mooi uitzicht
Zwembaden en kinderbad, hydromassage
Paardrijden, speeltuintje, beperkt animatie
Mini winkeltje, restaurant met eigen producten
Gastvrijheid en gezelligheid
Veel dagtrips: Assisi, Perugia, Trasimenomeer
Eigen toilet en warm water bij Greencamp