Top 5 hondvriendelijke campings in Kroatië

 6 Mei 2022   Typisch Fem

Kroatië is een perfect land voor een vakantie met je huisdier. Op veel stranden zijn honden welkom en hetzelfde geldt in de populaire nationale parken en veel restaurants. Zelfs veel campings zijn fikkie-vriendelijk ingericht. Wat denk je van hondendouches, een hondenspeelveld en een trainingsparcours op de camping? Zo blijft je tent of caravan lekker schoon na een uitgebreide strandwandeling met de hond én blijf je zelf ook nog een beetje in vorm!

1 Camping Cikat, Kvarner

Deze camping ligt in een groot naaldbos, iets waar je trouwe beestje vast blij van wordt. Ook van het nabij gelegen kiezel- en rotsstrand gaat hij zeker weten kwijlen. Camping Cikat is een van de grootste campings op de eilanden Cres/Losinj en biedt faciliteiten voor alle leeftijden. Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet alleen over honden maar ook over volwassenen en kinderen ;-)

Van hondendouche en hondentraining tot Family Fun Park en strandbuffet; iedereen vermaakt zich hier. Ook aan wandelpaden geen gebrek. Het eiland Losinj staat bekend om haar wandelpaden langs de zee en op beide eilanden samen vind je meer dan 220 km aan wandelpaden. Gaat-ie mee?

2 Krk Premium Camping resort, Kvarner

Ook naar deze grote vijfsterrencamping op het eiland Krk mag je je hond gerust meenemen. Het resort staat bekend als de meest kindvriendelijke en ecologische camping van Kroatië, dus dat belooft veel goeds.

Als de hond moe is na een uitgebreide wandeling langs het strand of potje zwemmen in zee maar jij zelf nog energie over hebt, doe je lekker mee aan een aerobics- of Tai Chi-les. Snel boeken dus, zo’n Wow Pet Friendly vakantie. De welkomstverrassing voor de hond ligt al klaar.

Met de hond op het strand


3 Istra Premium Camping resort, Istrië

Deze nieuwe topcamping in Istrië is completer dan compleet. Hij scoort ook nog eens een vette 8.7, wat ongetwijfeld komt door de prachtige ligging aan het strand, het waterpark, de uitgebreide animatie en sportfaciliteiten en ga zo maar door. ’s Morgens begin je dag met een wandeling langs het twee kilometer lange rotsstrand, om vervolgens een uitstapje naar Porec te maken of de westkust van Istrië te gaan ontdekken. Wat het ook wordt, Pip of Beer gaat vrolijk met je mee.

4 Olivia Green Camping, Dalmatië

In dit lijstje met diervriendelijke campings in Kroatië ook een splinternieuwe kleine, knalgroene camping: Olivia Green. De camping is ecologisch aangelegd, ligt aan de Dalmatische kust en vanuit je luxe vakantiewoning heb je uitzicht over de baai. Voor iedere reservering planten de eigenaren een boom, hoe milieuvriendelijk wil je het hebben?! Vanzelfsprekend geniet je hier met het hele gezin van de natuur, dus inclusief de viervoeter.

met de hond op strand olivia green


5 Camping Simuni, Dalmatië

Op het op één na grootste eiland van Dalmatië ligt familiecamping Simuni, in een mooi vissersdorpje. Het gebied rondom de camping kent een rijke en levendige onderwaterwereld, dus de kans dat Bello met een zelf gevangen vis of langoustine aan komt zetten is aanwezig. Verder ligt de camping in een eikenbos waar het heerlijk wandelen is.

Huisdier mee naar Kroatië? Let hier even op
Ook in Kroatië vinden mensen het fijn als je je aan de regels houdt.
  • Zorg dat je hond op tijd de nodige inentingen gehad heeft. Elke hond en kat die Kroatië in komt, moet gechipt zijn en een geldige rabiësvaccinatie hebben.
  • Neem het Europees hondenpaspoort mee.
  • Vermeld bij het boeken altijd dat er een huisdier meekomt. Het kan namelijk zijn dat je hond wel welkom is op de camping, maar niet in een bepaalde accommodatie.
  • Als vakantieganger mag je, naar Kroatië zelf, maximaal vier huisdieren meenemen.Anderen lazen ook onze blogs over  2022hondKroatiëKrkPorecKvarnerIstriëDalmatië

 Campingtips voor Kroatië

Nieuwe Topcamping in Istrië
Waterpark met glijbanen
Multifunctioneel sportveld
Animatie voor jong en oud
Ligging aan het strand
Istra Theater
Watersporten, haven
Glampingcamping in Istrië
Prachtig vakantieresort 4 sterren en glamping
Zeer populaire grote camping
Direct aan zee met kiezelstrand
Twee zwembadcomplexen eind april/eind aug.
Diverse restaurants
Veel watersportmogelijkheden
Porec, Novigrad, Venetië
Enthousiast animatieteam in hoogseizoen
Perfecte gezinscamping Istrië
Direct aan zee met kiezelstrand
Zwembadcomplex half mei/half sept
Ondiep deel in zwembad
Fietspad naar Polari (3,5 km.)
FKK gedeelte is smaakvol afgeschermd
De middeleeuwse havenplaats Rovinj op 2,5 km
Drie goede restaurants