Top 10 activiteiten in onze Bollenstreek

 12 December 2020   Femke

De naam zegt het al. In de Bollenstreek, ook wel Duin- en Bollenstreek genoemd, vindt veel van de Nederlandse bollenteelt plaats. De Bollenstreek is het Zuidhollandse gebied tussen de Oude Rijn, Leiden en Haarlem en je vindt hier tal van hotspots waar je minstens een keer geweest moet zijn. Van de absolute nummer één van dit to-do-lijstje heeft iedere toerist al ooit gehoord, maar ben jij er zelf ook al eens geweest? Zeker nu we niet naar het buitenland kunnen, is Nederland ontdekken hotter dan ooit!

1. Keukenhof, Lisse

Het is te hopen dat we ons komend jaar weer mogen vergapen aan de zeven miljoen voorjaarsbloeiers van tuinbouwbedrijven uit de Bollenstreek die de Keukenhof huisvest. De Keukenhof is in 1949 opgericht, 32 hectare groot en trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Ben jij de volgende die een rondje maakt of een van de bloemenshows bezoekt?
De Keukenhof in Lisse
© Wasily / CC-BY-SA-3.0

2. Strand Noordwijk aan Zee

Aan duingebieden geen gebrek in de Bollenstreek. Neem nou het strand in Noordwijk aan Zee. Dit prachtige strand leent zich het hele jaar door voor wandelingen, een potje zwemmen in de Noordzee, een uurtje vliegeren of een workshop kitesurfen of golfsurfen. En als de coronamaatregelen geen roet meer in het eten gooien, geniet je ook vanuit een van de vele beachclubs van een van de mooiste delen van onze noordzeekust. In Noordwijk aan Zee is zelfs een speciaal hondenstrand! Inpakken en wegwezen dus.

3. Duinrell, Wassenaar

Je wordt begroet door Rick de kikker, de mascotte van dit attractiepark. Wordt het een achtbaan, speeltuin, showbezoek of ritje rodelbaan? Breng je wel of geen bezoek aan het subtropische Tikibad met haar spannende glijbanen? Deze winter is er bovendien iets nieuws in het park: Duinrell in the Dark. Op zaterdagavond tussen 17.00 en 21.00 uur zijn alle winterattracties spectaculair verlicht. Reserveer je verblijf vooraf, om teleurstelling te voorkomen.
Attractiepark Duinrell© Hanno Lans / CC-BY-SA-3.0


4. Haarlemmermeersebos, Panbos en Keukenhofbos

In de categorie lekker wandelen met het hele gezin, vind je in de hele bollenstreek genoeg natuurgebieden en bossen. Wat denk je van het Haarlemmermeersebos of het Panbos, een leuk speelbos in Katwijk? Ook het Keukenhofbos in Lisse is een aanrader. De lommerrijke paden en lanen in dit bos maken deel uit van Nationaal Park Hollandse Duinen.
Haarlemmermeersebos© Jeroen Kransen / CC-BY-SA-3.0


5. Escape World, Hoofddorp

Met het eigen gezin of met een kleine groep op anderhalve meter afstand van elkaar: de escaperoom is het ideale uitje voor komende kerstvakantie. Bij Escape World vind je meerdere escaperooms op verschillende niveaus. Dat wordt lekker puzzelen samen!

6. Linnaeushof, Bennebroek

In Europa’s grootste speeltuin vind je maar liefst 350 speeltoestellen en attracties. Als je kinderen zich hier nog niet vermaken, weten wij het ook niet meer. Kenmerkend voor Linnaeushof is dat er geen elektronische apparaten of achtbanen aanwezig zijn. Alle attracties moet je zelf in beweging brengen. Leuk en gezond!

7. Space Expo, Noordwijk

Toekomstige astronauten, fans van André Kuipers en liefhebbers van sterrenkunde kunnen hier hun hartje ophalen. Ook deze kerstvakantie heeft Space Expo ruimte genoeg voor jouw kinderen, die vast staan te popelen om hun eigen astronautendiploma te halen.
Space Expo - ruimtevaarttentoonstelling


8. Museum De Cruquius, Cruquius

Hoe polderde Nederland zijn meren in volgens de nieuwste technieken? Hoe werkt een stoomgemaal? In dit kleine, historische kunstmuseum, dat ligt tussen Haarlem en Hoofddorp en in 2020 helemaal vernieuwd is, ontdek je het.

9. Sloep of zeilboot huren

In de Bollenstreek bevinden zich veel verhuurbedrijven waar je een sloepje of zeilboot voor een dag of dagdeel kunt huren. Ga bijvoorbeeld naar Kaag of Warmond en geniet van een dagje op het water. Weer eens wat anders.

10. Brouwerij Klein Duimpje, Hillegom

Een tip voor als de horeca weer open mogen: deze ambachtelijke brouwerij midden in de Bollenstreek. Je kunt hier in de productieruimten kijken, een rondleiding volgen en natuurlijk tal van biersoorten proeven, waaronder glutenvrije bieren. Proost!


 Campingtips voor Zuid-Holland

Familiecamping direct aan strand
Overdekt zwembad met jacuzzi
Koos Kids Club
Uitgebreid sport- en animatieprogramma
Lasergamehal
Fietsen en wandelen
Boek nu je Haags Strandhuisje 4 en 5 personen
Strandhuisjes 4 tot 5 personen!
Familiecamping met toegang attractiepark/Tikibad
Kindvriendelijk attractiepark en waterpark
Diverse restaurants, Pub
Entertainmentprogramma schoolvakanties
Fietsen, Skelters, Bolderwagens te huur
Duinrell Superstore
Padelbaan, recreatieruimte
Diverse horeca
Een unieke vakantieplek
Kleinschalig met 10 bijzondere accommodaties
Allemaal verwarmd, privé sanitair
Opgemaakte bedden, ontbijt inclusief
Een vuurplaats met minibar
Tuincafé met terras aan het water
Kindvriendelijke vakantie
Delft, Den Haag, Rotterdam