To do: luxe kamperen of glamping in Slovenië

 17 Februari 2022   Virginie

Jij bent, net als veel Nederlanders, de afgelopen jaren het fietsen en wandelen gaan waarderen. Dus is een vakantie naar Slovenië zeker een passende reisbestemming voor 2022. Een vakantieland dat nog niet is platgelopen door toeristen. Slovenië is een paradijs voor natuurliefhebbers, maar ook voor de culturele bezienswaardigheden, de rijke geschiedenis, de mooie steden en voor culinaire variatie op je bord. Het landschap is vanaf de Adriatische kust in het zuiden tot de Alpen in het noorden heel erg gevarieerd. Ben je van plan te gaan kamperen dan zul je verspreid door het land diverse campings, vaak kleinschalig, vinden.

Met name de Julische Alpen in het noordwesten van Slovenië zijn een walhalla voor liefhebbers van outdoor- en buitensporten. Hier vind je in het Nationaal park Triglav de hoogste berg in Slovenië; de Triglav (2864 meter hoog) maar ook de Vintgar kloof en mooie meren, watervallen (de Boka, de Govic, de Savica en de Pericnik), rivieren en prachtige bossen. Ga je meer naar het westen van Slovenië, richting Hongarije, kom je de steden Ljubjana en Ptuj, de oudste stad van Slovenië, tegen.

Verspreid in Slovenië liggen diverse kleine en grotere campings en glamping is hot in Slovenië:

Een heerlijke camping voor natuurliefhebbers is zeker River camping Bled. Glampen in luxe Alpine Lodge, een Boutique Tent of Safaritent met privé sanitair en dat allemaal op korte afstand van de stad Bled en met uitzicht op het omliggende berglandschap van de Julische Alpen, wie wil dat nu niet?

River Camping Bled in Slovenië


Niet ver van River camping Bled vind je vijfsterrencamping Sobec. Een succesnummer voor een eenoudervakantie. Vanaf deze goed onderhouden camping stap je letterlijk de natuur in. De activiteiten die aangeboden worden zijn fantastisch. Vervelen is hier echt geen optie. Je logeert in comfortabel ingerichte tenten en vrienden zijn snel gemaakt. Samen raften, canyoning of een wandeling door de Vintgar kloof, kies maar.


Vijfsterrencamping Sobec, eenoudervakantie Estivant


Wat meer naar het midden van Slovenië ligt camping Menina in het hart van de Opper Savinja Vallei. Ook weer zo’n plek waar je een fijne actieve vakantie kunt beleven. De camping zelf ligt aan het zwemmeertje, heerlijk voor de kinderen. De rivier daagt je uit en kajakken of raften kan hier perfect.

Camping Menina, Slovenië


Ben je onderweg naar Kroatië en wil je een tussenstop maken in Slovenië dan is een weekje glampen in een 4 persoons glamping tent op Adria Village Olimia echt geen straf. Hier kun je even opladen en de kinderen kunnen naar het aangrenzende zwembadcomplex Aqualuna. Durfals kunnen hier de King Cobra afglijden. Iets verder van de camping ligt een spacentrum (Termalija) waar je even helemaal kunt relaxen.

Adria Village Olivia, glamping de Luxe


En dan heb je op de grens met Kroatië ook nog dit grote vakantiecomplex Terme Catez met een gigantisch zwembadencomplex. En kies je dan voor een SunLodge dan zit je wat betreft accommodatie op de eerste rij. De luxe vakantiewoningen/mobilhomes hebben een mooi uitzicht op het berglandschap, staan aan de rand van de camping en ook nog eens dicht bij het aquapark.

Logeren in een SunLodge op Terme Catez, glampen in Slovenië





Anderen lazen ook onze blogs over  2022aan rivierSingle CampingSloveniëfietsenNatuurrustsafaritentglampingeenoudercampingeenoudervakantieswandelenwaterpark

 Campingtips voor Slovenië

Echte Glamping ervaring
Uitgebreid superzwembad 'Aqualuna'
Vers ontbijt bij de tent mogelijk
Bezoek eeuwenoud sparesort Rogaška Slatina
Toegang tot thermaal bad 'Terme Olimia'
Slovenië op zijn best
Ontdek Maribor
Ontdek Slovenië vanaf deze charmecamping
Midden in de Julische Alpen
Verwarmd buitenzwembad
Kamperen met een vleugje Glamping
Slechts 2 km van het meer van Bled
Rechtstreeks aan de rivier de Sava, ideaal voor avonturiers
Ideale plek om de natuur van Slovenië te ontdekken
Watersport op het meer van Bohinj (30km)
Camping onderdeel van vakantiecomplex
Zeer groot watercomplex binnen/buiten
Zeer geschikt voor alle leeftijden
Ideaal voor actieve vakantie
Hoogseizoen uitgebreid animatie programma
Eigen kuuroord
Ljubljana, Maribor
Zagreb op 30 min. auto, grotten van Skocjan