Op de fiets naar La Rochelle, tips en weetjes

 21 Augustus 2023   Virginie

Vanaf onze camping kon je op de fiets naar de stad La Rochelle, deels langs de kust en deels door een moeraslandschap.

Op de fiets naar La Rochelle


Alleen de fietstocht al was een feest om te doen. Maar als je dan ook nog eens in een geel-zwart feest terecht komt met deinende fans van rugbyclub Stade Rochelais besluit je gewoon om het bezoek twee dagen uit te stellen en weer terug te rijden.

Dus na twee dagen weer richting La Rochelle, maar nu een uitgefeeste stad, maar niet minder feestelijk. Nadat wij onze fiets hadden gestald, tegenover de ophaalbrug, liepen we eerst het Office du Tourisme in om een stadswandeling te halen.

Met deze wandeling mis je geen bezienswaardigheid en heb je aan het eind (12km) zeker trek in een flinke maaltijd. De torens bij de oude haven zijn niet over het hoofd te zien. Links de Tour Saint-Nicolas en rechts de Tour de la Chaîne (deze kun je overigens allebei beklimmen voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, haven en omgeving) en wat verder de La Tour de la Lanterne.

Links de Tour Saint-Nicolas en rechts de Tour de la Chaîne


 La Tour de la Lanterne


Verwonder je over de mooie kades met de kleurrijke en historische gebouwen. Wandel daarna via het Parc Charruyer, een weldadig groen park op korte afstand van het historische stadscentrum, verder naar het noorden van de stad. Wandel dan via Rue Delayant naar het Jardin des Plantes en het Muséum d’histoire naturelle de la Rochelle (helaas gesloten voor gasten juni 2023) en verwonder je over de statige herenhuizen onderweg.

kade La Rochelle met Port de la Grosse-Horloge


Onderweg in zuidelijke richting loop je via de Fontaine du Pilori richting de oude markthal. De Vieux Marché de La Rochelle met de Halles van La Rochelle is zo’n plek waar de sfeer geweldig is.

Fontaine du Pilori


De oude Markthallen van La Rochelle, topplek voor leuke lunch of sfeer proeven


’s Morgens kun je hier in de oude overdekte hal je verse producten kopen, liefhebbers van verse vis en schelpdieren kunnen hier hun hart ophalen. Je verse boodschappen in de mand en dan even in het ochtendzonnetje een kopje koffie met en krantje of goed gesprek. En rond lunchuur zitten hier dan de Fransen rondom de markthal te genieten van een hapje en een drankje.

Franse sfeer proeven bij de Markthallen van La Rochelle


Vervolgens is het tijd om richting gemeentehuis van La Rochelle te wandelen en pak daar een lekker kopje koffie op het plein tegenover het historische gebouw om de gezelligheid van deze stad in je op te nemen.

Gemeentehuis La Rochelle


Dan ga je richting Rue Saint Saveur en wandel je door deze gezellige straat met misschien wel de leukste winkeltjes van deze stad, vonden wij tenminste. Leuke aparte kleding, kunstwinkeltjes, boekenwinkels, leuke cadeautjes en lekkere geurtjes met hier en daar een gezellig terrasje.

De leukste winkeltjes vind je in  Rue Saint Saveur


Wandel dan via de Quai Maubec richting oude haven en wandel door de mooie poort Port de la Grosse-Horloge het oude centrum in met de prachtige Arcades die o zo typerend zijn voor La Rochelle.

Wandel door de oude poort La Grosse-Horloge zo het oude stadscentrum met de arcades in


Je wandelt door het oude centrum van La Rochelle onder de mooie Arcades


Wandel rechtdoor over Rue du Palais naar de Cathëdrale Saint Louis. Hier op het plein met de draaimolen hebben we nog genoten van een heerlijk ijsje waarna wij onze fietsen weer opzochten.

Tegenover de Cathédrale Saint Louis staat op het plein een draaimolen


Dit was een zonnige dag en heerlijk om een stadswandeling te maken, maar ook bij minder weer hoef je jezelf niet te vervelen in La Rochelle, want vergeet dan niet de diverse musea en het Aquarium te bezoeken.Anderen lazen ook onze blogs over  citytripfietsvakantiefietsroutesfietsennouvelle-aquitainecamping onder de zoncamping

 Campingtips voor Charente Maritime

Luxe 5 sterrencamping op landgoed kasteel
Stranden Marennes op 7 km.
Groot zwembadcomplex met lazy river
Verwarmd peuterbad half mei-half sept.
Uitgebreid animatie jong en oud/ Wellness
Zeil- en surfschool op strand van Marennes
Golfbaan 18 holes op 25km. en 9 holes op 15km.
Zeer kindvriendelijke camping
Ruime familicamping
Kindvriendelijk
Kano varen achter de camping
Zwembad, speeltuin, tennisbaan
Safartent huren Poitou-Charentes
Kindvriendelijke faciliteiten
XXL plekken
Ruim en veel speelruimte
Familiecamping op 5 km. van stranden
600 m²: 2 baden, reuzenglijbanen
Peuterbad
Kinderboerderij, workshops, Mini Club
Volop activiteiten en entertainment voor iedereen
Fietspaden, dierentuin van La Palmyre, Fort Boyard