Op bezoek bij RCN Val de Cantobre in de Aveyron

 10 December 2018   Robert

Het verblijf

Afgelopen zomervakantie hebben wij onze eerste week doorgebracht op RCN camping Val de Cantobre in de Aveyron. Deze camping ligt net iets ten oosten van de stad Milau (bekend van die ene hangende grijze brug), en zit midden in een berglandschap. Om je een idee te geven van het landschap; de weg vanaf de camping naar Milau is zo’n 29 kilometer en hier doe je ongeveer 40 minuten over. Hier zitten ook meteen de dichtstbijzijnde grote supermarche’s, hou daar rekening mee.

RCN Camping Val de Cantobre


Met de afgelegen ligging van de camping heb je meteen het grootste pluspunt, en het grootste minpunt van de camping te pakken. Door de afgelegen ligging kost het wat extra tijd om dorpjes te bezoeken, boodschappen te doen of om een hapje te gaan eten. Hierdoor kan je echter wel optimaal genieten van alle prachtige natuur die de Aveyron te bieden heeft.


Wandeling naar Nant

Advies vanuit ons: loop, als je op Val de Cantobre verblijft, zeker een keer naar het plaatsje Nant. De route hiernaartoe begint vanaf de weg (weiland) naast het zwembad en loopt hier grotendeels langs de Dourbie rivier. Let wel op; het pad is niet begaanbaar voor mensen die moeilijk ter been zijn. In Nant aangekomen kan je heerlijk lunchen in de oude markthal uit de 14de eeuw.

Aveyron

Het prachtige berglandschap van de Aveyron, een departement van de nieuwe deelstaat Occitanie, brengt je tot grootte hoogtes en diepe dalen. In de dalen vindt je ruige riviertjes, en op de hoogtes vind je dorpjes en mooie groene natuur. Binnen een half uur rijden ben je in het nationaal park de Cévennes. Je rijdt hiernaartoe via talloze bergweggetjes omhoog. Dan kom je uit op een plateau en kan je kilometers vooruit kijken over het redelijk vlakke landschap. Dit allemaal terwijl je op een flinke hoogte van het zeeniveau zit.

Het plaatsje Cantobre kijkt over het dal uit


Wij zijn zelf gaan Canyonen in de Cévennes met een begeleider van Roc and Canyon in Millau. En wat een ervaring was dat! Klimmend en klauterend over de rotsen, zwemmend door stukjes rivier en hier en daar glijdend en springend van de rotsen. Zeker mooi om een keer mee te maken, wel koud!

Heb jij je beslissing voor volgend jaar al gemaakt?
Anderen lazen ook onze blogs over  Frankrijk2018aan rivier2019AveyronOccitanie

 Campingtips voor Aveyron

Rustige terrassencamping omgeven door bergen
2 kleuterbaden/1 zwembad half apr/eind sept.
Waterglijbaan en wildwaterbaan
Riviertje naast de camping/kiezelstrandje
Uitstekende keuze voor wandelaars en vogelspotters
Aveyron ontdekken, itzicht op de Cevennes
Nieuw: Padelbaan
Nederlands sprekend animatieteam
Kleine gastvrije camping bij de rivier de Tarn
Terrasvormige kampeerplaatsen (6)
Vallée du Tarn: beekjes, wijngaarden, dorpjes
Kindvriendelijk, beekjes, speelterrein, trampoline
Nederlandse gastvrije eigenaren
Departement Aveyron ontdekken
Direct aan Lac de Pareloup gelegen, zandstrand
Verwarmd zwembad met kinderbad juni/sept
Animatie in het hoogseizoen jong en oud
Restaurant met bar
Wandelen en fietsen/moutainbiken
Watersport: surfen, kajakken, waterfiets
Uitstapjes Millau, Roquefort en Micropolis
Winkels in Salles Curan op 5 km.