Meivakantie 2022 in Frankrijk of België

 7 December 2021   Typisch Fem

Mont Saint Michel, Normandië


Met het hele gezin ertussenuit komend voorjaar? Boek een meivakantie naar een camping of vakantiepark in Frankrijk of België! Zo’n weekje chillen kan maar vast gepland zijn en zowel Noord-Frankrijk als België is niet ver rijden. Begin je dag met een croissantje en verse jus d’orange, neem een frisse duik in het zwembad en ga vervolgens op strand-, rots-, steden- of kastelentocht. En zoals het een echte God in Frankrijk betaamt: je sluit ’s avonds af met een lekkere wijn en Frans kaasje bij de tent. Hoe lang duurt het nog voordat het meivakantie is?

Meivakantie in België

Op de camping staan in België is alsof je thuis en op vakantie bent tegelijk. Je bent er in no time, iedereen spreekt jouw taal maar je bent tóch in het buitenland. En dat betekent een nieuwe omgeving en sfeervolle steden om te ontdekken. En lekkere biertjes, heerlijke frieten, verse mosselen en Luikse wafels om te proeven. Mmmmm… ?

Meivakantie in Noord-Frankrijk

Noord-Frankrijk is natuurlijk ook te gek. Goed te combineren met een stedentrip naar Parijs, voorzien van een ruige kustlijn en alleen al van dat dromerige taaltje om je heen krijg je een vakantiegevoel. We geven je wat suggesties wat betreft Franse regio’s op korte afstand van Nederland. Wordt het Normandië, Bretagne of de Vendée?

Vakantie in Normandië

Normandië dankt zijn naam aan de Noormannen, die in een ver verleden het Frankische rijk koloniseerden. In dit gebied in het noordwesten van Frankrijk, boven Bretagne en ten westen van Parijs, vind je prachtige stranden en dromerige dorpjes. Zelf was ik er in de zomer van 2018 en wat op mij het meest indruk maakte was het schiereiland Mont Saint Michel, met haar prachtige abdij en gezellige straatjes. Een must-see voor Normandiëgangers als je ’t mij vraagt.

Struinen door de straatjes van Mont Saint Michel


Als je er dan toch bent, kun je ook de steden Rouen, Caen en Le Havre met een bezoek vereren. Le Havre heeft de 2e grootste haven van Frankrijk en zal vooral mensen met liefde voor architectuur enorm aanspreken!

Vakantie in Bretagne

De laatste keer dat ik hier was, was najaar 2020. Tussen de lockdowns door zagen we onze kans schoon. En wat hebben we genoten met ons gezin! Dit schiereiland in het meest westelijke puntje van Frankrijk barst van de heerlijke stranden en gezellige steegjes. We beklommen een vuurtoren, aten oesters en crêpes en zaten ’s avonds – met een dikke trui aan – naar de zonsondergang te kijken op het strand.

In Bretagne genieten van oesters en meer


Wat wij niet gedaan hebben is Bretonse steden bezoeken, zoals Brest, Vannes, Auray en Rennes. Maar hé, de pubers wilden liever shoppen in de vele outlet centers. Ook leuk.

Vannes aan de zuidkant van de Golf van Morbihan met de vestingmuren


Vakantie in de Vendée

Onder Bretagne, aan de westkust van Frankrijk, ligt de Vendée. Prima te rijden zonder tussentijdse overnachting en toch een aardig stukje Frankrijk in. Wat betekent dat de kans op een lekker temperatuurtje in april of mei aanzienlijk is.

Wat je beslist moet zien als je op vakantie bent in de Vendée zijn de kuststreek, de eilanden Noirmoutier en Ile d'Yeu, moeraslandschap Marais Poitevin en attractiepark Puy du Fou. Mij persoonlijk staat het blokarten, oftewel ‘zeilen’ op het strand, nog helder voor de geest. Met de wind mee gingen onze jongste kinderen zo’n 50 kilometer per uur. Té leuk!

Zeilen op het strand
Anderen lazen ook onze blogs over  meivakantie2022FrankrijkBelgiëNormandieBretagnevroegboekkortingvroegboeken