Kamperen 50plus

 16 Maart 2014   Virginie

Wij hebben altijd gekampeerd met de kinderen. Vaak met onze eigen accommodatie maar later ook een bungalowtent of stacaravan gehuurd. Nu is de tijd aangebroken dat de kleintjes groot zijn en zeker geen zin hebben om met ons 'oudjes' op stap te gaan. Wij zijn daarom de afgelopen jaren zoekende!

Willen wij een luxe vakantie in een resort aan de Turkse kust? Nee dus.... Wij hebben een hekel aan het ontbijten vóór een bepaalde tijd en verder willen wij zelf bepalen wat en waar we eten op vakantie. Verder willen wij 's morgens gewoon lekker een boekje of ons krantje lezen en willen wij ons niet druk maken over welke jurk we moeten aantrekken zodat we netjes aan het ontbijt verschijnen. Willen wij verre reizen maken? Nee nog niet, misschien later.

Diep in ons hart willen we gewoon naar de camping. Maar dan wel een mooie groene camping, maar dan ook weer niet een camping waar het zo stil is dat je niets om handen hebt. En verder is het wel lekker om in de avond af en toe een restaurant op of vlakbij de camping te bezoeken. Dus al met al zijn wij best lastig.

Nu hebben we dit jaar de luxe gehad om campings zowel in mei als in augustus te bezoeken. Het resultaat is dat wij op onze leeftijd niet meer in juli of augustus een camping moeten bezoeken die geschikt is voor jonge gezinnen. Denk nu niet dat wij een hekel aan gezinnen met jonge kinderen hebben, helemaal niet. Alleen.... wij zijn er een beetje uit, en wij passen met onze oude kopjes niet meer tussen dat jong grut aan het zwembad. Verder voel je jezelf dan pas echt oud, of misschien ben ik wat gevoeliger geworden op dat punt, tja?

Verder zijn wij er ook achter gekomen dat diezelfde campings die in het hoogseizoen vollopen met gezellige jonge gezinnen in mei/juni een oase van rust zijn. In mei en in september de accommodaties op deze campings ook veel goedkoper zijn, terwijl het zwembad, restaurant en andere faciliteiten meestal volop in bedrijf zijn.

Dus conclusie is wij gaan weer in het voor- en naseizoen omdat het dan veel goedkoper is, en verder kiezen we dan toch voor een wat luxere camping zodat er genoeg te doen en te zien is.

Zouden wij toch in het hoogseizoen moeten dan kiezen we voor een groene kleine rustige camping met genoeg faciliteiten.

Verder hebben wij dit jaar voor het eerst een Lodgetent gehuurd, dit is een ervaring die ik ook met jullie wil delen in een volgend verslag.




Anderen lazen ook onze blogs over  algemeenverslagvoorjaarnajaar