Avontuur op Ameland

 26 Januari 2021   Valerie

Eindelijk was het zover. Begin juli 2020 stond een weekje Ameland op de planning voor Huurtent om heerlijk te genieten van het eilandleven. Denk aan wandelen door het natuurgebied, fietsen door de duinen en heerlijk een terrasje pakken in de zon. Vol geladen met alle tassen die we konden dragen (de auto kon helaas niet mee op de boot, de plekken hiervoor zijn beperkt!), reden we vanuit het zonnige Brabant richting het ietwat minder zonnige Holwerd en kwamen we, met een kleine vertraging van 1,5u door de wind, aan in de haven van Nes. Vanuit Nes zou het nog een half uur fietsen zijn naar het plaatsje Hollum waar wij zouden verblijven bij Vakantiepark Boomhiemke. De bagage zou gebracht worden door het fietsverhuur bedrijf, dus ideaal als je meer meeneemt dan alleen een rolkoffertje! Dit is allemaal van te voren online al te regelen.

De vuurtoren in Ameland is overal vandaan te zien


Bedenk wel dat er een ding is waar je rekening mee moet houden op Ameland, er staat wind, in ons geval héél veel wind. Mocht je dus met kinderen een bakfiets willen huren, kies dan voor de elektrische bakfiets, je zult ons later bedanken ??. Als we dan toch alvast tips aan het geven zijn, mocht je later op de middag (17.00u -18.00u) de boot nemen naar Nes, is het handig om voor de eerste avond avondeten mee te nemen. Met een beetje pech en vertragingen, kan het zijn dat je zo laat aankomt dat de supermarkt al dicht is en zelfs de restaurants gaan sluiten. Dan ben je toch heel blij als je een lekker broodje en een rood wijntje hebt meegenomen! Ga er niet vanuit dat de supermarkten hier tot 10u 's avonds open zijn.

Ondanks de lachwekkende maar stroeve kennismaking met Ameland wilden we de volgende dag maar al te graag op ontdekkingstocht. Tussen de regenbuien door zijn we Hollum, te voet, met de stormparaplu en regenjassen aan, gaan verkennen. Het grootste dorp van Ameland biedt een aantal leuke designwinkeltjes, een leuk wijnwinkeltje en fijne restaurants waar je op een regenachtige dag mooi kunt vertoeven. Kom je in Hollum met mooi weer, dan bloeit het dorp helemaal op met gezellige terrassen waar je kunt zitten en veel lopende of fietsende toeristen die een glimp van het dorp willen opvangen.

Het moeras in de Amelander natuur


Net buiten Hollum kun je een bezoekje aan de vuurtoren brengen, en deze tot het topje beklimmen. Hoe verder je naar boven loopt hoe meer je de toren voelt meebewegen met de wind. Kom je helemaal boven, dan loop je buiten net onder de lamp een rondje om de top heen. En vergeet hier ook niet, Ameland heeft wind, heel veel wind. Je komt dus met een mooie verwaaide coup weer beneden aan waar je je weg kunt vervolgen naar het strand!

Een drankje en bitterballen na een lange fietstocht


Ameland heeft een fantastisch fietspad dat helemaal van de westpunt naar de oostpunt loopt. Hier fiets je tussen het strand, duingebied, of moeras en de "bewoonde wereld" in. De tocht van west naar oost is met goed weer prima in een dag te doen en onderweg kom je diverse strandpaviljoens tegen voor een drankje of een hapje. Sluit je de avond af aan de westkant van het eiland? Eet dan bij zonsondergang een hapje bij "Beachclub The Sunset", hier heb je een prachtig uitzicht over de zonsondergang voor de perfecte afsluiting van de dag.

En vergeet één ding niet bij een bezoek aan Ameland in 2021; bij elk kopje koffie of thee hoort een Nobeltje!Anderen lazen ook onze blogs over  2021Nederlandse kustnagenietenstrandWaddeneilandwandelenfietsen

 Campingtips voor Ameland

Vakantiepark op loopafstand van strand Ameland
Glamping op Ameland
Overdekt zwembad, indoor speelparadijs
Logeren in Villatent Safaritenten met sanitair
Fietsen, wandelen
Café Restaurant met terras
Diverse sportvelden, bowling
Maritiem centrum
Glamping op Ameland
Waddeneiland
Genieten langs de kust
Geweldig aktiviteitenprogramma
Golfen
Fietsen huren op de boerderij
Kindvriendelijk verblijf
Maritiem centrum bezoeken
Camping op 3 km van mooie stranden
Gezellige pub en snackbar
Hoogseizoen animatie kinderen
Logeren in safaritenten met eigen sanitair
Fietsen en wandelen
Golfbaan naast de camping
Wadlopen
Hollum, Buren, Nes