Als je kampeert, ben je écht op vakantie

 23 Juli 2019   Carlo

Het hele land staat de komende maand in standje vakantiemodus. Even weg uit de dagelijkse hectiek. En dus trekken veel Nederlandse gezinnen eropuit om te gaan kamperen. Op je klapstoeltje genieten van de opkomende zon bij het krieken van de ochtend. Ontwaken met het getjilp van vogels. Koken op een zelf meegenomen wankel gaspitje dat om de haverklap omvalt. Met een krant en een ‘baguette’ onder de armen ’s morgens in alle vroegte over de camping struinen, de andere gasten vriendelijk begroetend. Tegen de charme van kamperen hebben een heleboel vakantiegangers nu eenmaal weinig weerstand!

Als je kampeert ben je écht op vakantie


Kamperen is en blijft een onverminderd geliefde manier om je zomer van extra glans te voorzien. De mogelijkheden om jouw kampeervakantie zo in te richten zoals jij het graag ziet, zijn aanzienlijk toegenomen in de laatste jaren. En terecht natuurlijk, je werkte niet voor niets het hele jaar om een paar weken tot rust te komen!

Het ultieme vakantiegevoel ervaar je met kamperen

Huurtent merkt aan de aanvragen en boekingen dat kamperen weer helemaal ‘hot’ is. Je zomervakantie doorbrengen op een camping in Italië of Frankrijk was jarenlang de standaard. Vanaf de jaren tachtig werd het steeds gebruikelijker om voor meer comfort te kiezen. Niet meer met andere campinggasten wachten voor het toilet in een sanitair gebouw driehonderd meter verderop. Nee, een eigen wc op je appartement met airconditioning aan een Spaanse boulevard gaf de doorslag voor veel vakantiegangers. Maar alles wat ooit hip was, keert vaak terug. Ouders die vroeger als kind jaarlijks met de caravan of camper naar de camping gingen, willen hun kinderen ook dat ultieme gevoel van vrijheid laten ervaren.

Bamping

Relatief nieuwe vormen zoals glamping zijn niet meer weg te denken uit het brede aanbod van kampeervakanties. Maar ben je al bekend met bamping? Bamping staat voor ‘back to basic kamperen’. De primitieve tegenhanger van het luxueuze glamping. Eén worden met de natuur en volledig tot rust komen in de nabijheid van uitgestrekte bossen, imposante bergkammen, exotische flora en fauna en helderblauwe meren. Wie wil dat nou niet?

Bamping


Natuur geeft jou rust

De faciliteiten zijn beperkt, je moet het helemaal op je eigen houtje zien te rooien. Maar hoe fijn is het om voor een paar weken de dagelijkse drukte te ontvluchten en te zorgen voor een frisse wind in de bovenkamer. Zonder allerlei afleidingen van je smartphone, om maar eens iets te noemen. Campings spelen op deze survivaltrend in door steeds meer opties te bieden om het gevoel van bamping te beleven op bijvoorbeeld een nabijgelegen bivakterrein. Waan jezelf dus in een aflevering van Expeditie Robinson en trek er op uit in de rustgevende natuur. Wij informeren jou graag over de mogelijkheden die bamping jou biedt!Anderen lazen ook onze blogs over  bampingkamperenvakantie