5 kleine, groene en kindvriendelijke campings in Zuid-Frankrijk

 23 Juni 2022   Typisch Fem

Als je in Zuid-Frankrijk gaat kamperen met kleine kinderen, wil je geen XL-camping waar je kleintjes verloren lopen. Waar ze verdwaald raken, overreden worden door auto’s, je uren met je verrekijker moet rondspeuren voordat je ze gevonden hebt in een van de vele speeltuinen of stiekem van veel te hoge glijbanen kunnen gaan. Een overzichtelijke camping, dát wil je. Met klein zwembad, basic speelveldje en kleinschalige animatie. En oja, misschien wat gezellige diertjes om te voeren en een ondiep meertje of riviertje om in te spelen.

U roept, wij draaien!
We hebben vijf leuke kleine, groene campings in het zuiden van Frankrijk voor je uitgezocht. Bonnes vacances ?

- Camping Domaine des Lilas, Auvergne Met slechts 12 plaatsen op deze Franse minicamping is er altijd wel een plaatsje in het zwembad, een pony om te borstelen of een plekje op het springkussen. In de heuvels, aan een riviertje en rondom een oud herenhuis liggen verschillende soorten safaritenten. Jij zit met je theetje of wijntje op je terras, de kinderen doen spelletjes of een speurtocht met de kidsclub. De hele camping is autovrij, dus je kunt gerust achterover leunen. Het is vakantie!

Camping Domaine des Lilas, Auvergne


- Camping La Chauderie, Auvergne Had je afgesproken dat je kinderen om zeven uur terug zouden zijn voor de barbecue, maar heb je nog niemand gezien om half acht? Grote kans dat ze dammen aan het bouwen zijn bij de waterval, op het voetbalveld een balletje trappen of net een grote vis gevangen hebben. Eten doen ze morgenvroeg wel weer, als je verse croissants en stokbrood gehaald hebt bij het winkeltje. Voor welke van de safaritenten, tunneltenten en chalets ga je?

Camping La Chauderie, Auvergne


- Camping Le Clos de Banes, Midi Pyrenees Eten doe je hier met z’n allen aan een lange, gezellige tafel langs het zwembad. Of alleen met je eigen gezin bij je tent of huisje natuurlijk. En spelen? Dat doen je kinderen op de trampoline, in de zandbak, in de speeltuin of bij het beekje. Deze kleine, groene Franse camping biedt jonge, rustzoekende gezinnen van alles: van staanplaatsen en chalets tot lodgetenten met badkamer en chambre d’hotes. En niet te vergeten groen. Heel veel groen!

Camping Le Clos de Banes, Midi Pyrenees


- Camping Les Truffières, Rhone Alpes Willen jij en/of je partner al jaren de Mont Ventoux eens beklimmen op de fiets? Deze Zuid-Franse camping ligt er vlakbij en biedt uitzicht op de heuvels met deze fietsberg. Met 90 plaatsen is dit een iets grotere onder de mini-campings. Aan vermaak voor de kinderen dan ook geen gebrek. En zijn ze het zwembad en de grote speeltuin beu, dan trek je erop uit voor een kasteelbezoek of middagje in een van de mooie plaatsen in de regio.

Camping Les Truffières, Rhone Alpes


- Camping Du Lac de Bonnefon, Midi Pyrenees Speeltuin. Springkussen. Zwembad. Waterspeeltuin. Zomaar een paar plekken op deze camping waar je kinderen waarschijnlijk veel te vinden zullen zijn. En zijn ze daar niet, kijk dan eens bij het minigolf, beachvolleybal en boogschietveld. Ze zullen ook ongetwijfeld te porren zijn voor een paar uurtjes kanoën, fietsen of wandelen. Na een actieve dag ploffen jullie neer op het terras bij je safaritent. Of je schuift aan in het campingrestaurant natuurlijk. Aan jou de keus.

Camping Du Lac de Bonnefon, Midi Pyrenees
Anderen lazen ook onze blogs over  Auvergnemidi pyreneesRhone Alpes