Tentengids

Beschrijvingen van de verschillende types huurtenten en kampeertenten

De standaard Bungalowtenten, maar ook Safaritenten, Tunneltenten, De Waard tenten, Lodgetenten, aan jou de keuze welke tent-accommodatie het beste bij je past.
Wij hebben hier alle typen overzichtelijk bijeen om te helpen te beslissen. Bij elk type tent is ook aangegeven welke organisaties dit type aanbieden.

Bungalowtenten

Voorbeeld bungalowtent

De klassieker onder de huurtenten. In de compleet ingerichte bungalowtenten slaap je op comfortabele bedden. De oppervlakte en inrichting kunnen behoorlijk verschillen, zelfs per aanbieder.

Deze ruime tenten (23-28m², afhankelijk van de aanbieder) bieden plaats aan 5-6 personen en hebben meestal drie slaapvertrekken. De zijkant van de tent kan vaak helemaal open en als luifel worden opgezet, waardoor je de leefruimte naar buiten vergroot.

In de bungalowtent vindt je alles van de kwaliteit die je thuis gewend bent. Het keukengedeelte heeft een koelkast met vriesvak en meestal een 4-pits gasfornuis. Buiten staat er vaak een complete tuinset met parasol, en in een aantal gevallen ligbedden.

Bungalowtenten zijn te huur bij:

Safaritenten

Voorbeeld safaritent

De benamingen Safaritent en Lodgetent worden nog al eens door elkaar gebruikt. Soms ook nog de naam Orient-tent. Wij gebruiken de benaming Safaritent voor de uitvoering zonder sanitair in de tent. Dat vind je wel bij de Lodgetent.

De safaritent heeft een leefruimte van 27-35m², afhankelijk van de aanbieder, en is voorzien van een houten vloer met veranda en luifel. Omdat de tent-wanden verticaal staan in plaats van schuin, zoals bij een bungalowtent, is er nog meer ruimte.

En hoewel de inrichting en voorzieningen kunnen verschillen, ze hebben een ding gemeen en dat is de sfeervolle aankleding. Vaak is er een hangmat en zit je buiten aan een comfortabele houten eettafelset.

Safaritenten zijn te huur bij:

Tipi, Wigwam

Voorbeeld Tipitent

Een Tipi, Wigwam of Indianentent is zo'n 7 meter in doorsnede en het hoogste punt is zo'n 9 meter hoog. In de tipi zijn 6 slaapplaatsen. Verder is er een kookgelegenheid op gas met 2 pitten en een barbecue (in het midden van de tent, waar traditioneel het vuur hoort te zijn).

Een tipitent is een royale tent, die ruim onderdak biedt aan het hele gezin. Er zijn veel verschillende uitvoeringen, kijk dus goed op de site van de verhuurder hoe de tipi ingericht is.

Tipitenten zijn te huur bij:

Tunneltenten

Voorbeeld tunneltent

Tunneltenten zijn bijzonder mooi om te zien. Het merk Cabanon bijvoorbeeld, is een stijlvolle tunneltent uit Frankrijk, gemaakt van duurzaam materiaal en een ruimte-winner door de boogconstructie.

De tunneltent is zeer ruim, meestal 6 persoons en heeft een vast kuipzeil, zodat de tent tochtvrij blijft, regenwater niet binnen kan lopen en beestjes buiten blijven.

Vergis je niet in de mogelijkheden! Ook hier zijn er slaapvertrekken met echte bedden en een oppervlak vergelijkbaar met een bungalowtent. Ook een gasstel en een koelkast ontbreken niet.

Tunneltenten zijn te huur bij:

Lodgetenten

Voorbeeld lodgetent

De benamingen Lodgetent en Safaritent worden nog al eens door elkaar gebruikt. Wij gebruiken de benaming Lodgetent voor de uitvoering met sanitair in de tent. Dat vind je niet bij de Safaritent.

Lodgetenten zijn zeer luxe uitgevoerd. De meest luxe uitvoering heeft zelfs een badkamer met douche, wastafel en toilet, en een vloer en terras met houten vlonders. Omdat de tent-wanden verticaal staan in plaats van schuin, zoals bij een bungalowtent, is er nog meer ruimte.
De grote Lodgetent is zeer ruim (27-35m², afhankelijk van de aanbieder), sfeervol en comfortabel ingedeeld en biedt plaats aan zes personen. Het slaapgedeelte bestaat uit een "kinderkamer" met drie eenpersoonsbedden en een ouderslaapkamer met comfortabel tweepersoons bed.

De overige luxe vindt u in de echte badkamer met douche, wastafel en toilet. In het woongedeelte staat de ruime keukenunit met stromend water. Als dat geen luxe is! Natuurlijk is er ook weer gedacht aan een complete inventaris en extra veel kastruimte. Voor een zesde persoon is er een veldbed in het woongedeelte.

Lodgetenten zijn te huur bij:

Bijzondere tenten

Voorbeeld bijzondere tent

Behalve de bekende Glamping tenten worden er ook nog bijzondere andere tenten te huur aangeboden. Zo zijn er ook Kasteeltenten, De Waard tenten, Tent Houses en Yurts, Bengali en Cascara.

Allemaal tenten met hun eigen charme en gebruiksmogelijkheden. Kijk bij de verschillende aanbieders voor een beschrijving.

Bijzondere tenten zijn te huur bij: