Bekijk grote foto's
Camping voor jong en oud
Buitenzwembad begin juni-eind sept.
Peuterbad begin juni-eind sept.
Slechts 3000 meter van zee
3 km

Boek Via Romana bij:

 STACARAVANS

Camping Via Romana, Corsica

Kleine sfeervolle driesterrencamping in het zuidoosten van Corsica. Op een paar kilometer van twee mooie zandstranden en een prima uitvalsbasis om het zuiden te verkennen. Je zult hier vaak stil worden van de mooie plaatjes die je tegen komt.

Kleinschalig met goede voorzieningen en fijn zwembad
Camping Via Romana is een charmante kleine camping bij Ghisonaccia, in het zuidoosten van Corsica. Voor wie in alle rust de cultuur en vooral de natuur van Corsica wil ontdekken, is dit een prima uitvalsbasis. Veel gebouwen zijn van natuursteen en hier en daar kom je beelden tegen, wat de camping een bijzondere sfeer geeft. Regelmatig worden er avonden met Corsicaanse live muziek en gezamenlijke barbecues georganiseerd. De camping beschikt over een vernieuwd en sfeervol zwembad, een kleine bar en een pizzeria. Je kunt lopend naar een klein dorpje voor de dagelijkse boodschappen. Ook de kleintjes zullen zich hier opperbest vermaken, in het zwembad, het speeltuintje of op de trampoline. Ze kunnen er zelfs op drumles! Een uitgestrekt zandstrand ligt bovendien op slechts drie kilometer afstand. In de omgeving zijn verder allerlei activiteiten mogelijk, zoals kajakken en paardrijden.

Een plaatje toch dat Corsica?
De zandstranden aan de Costa Serena bij Ghisonaccia zijn uitgestrekt en worden afgewisseld met duinen en lagunes. Verder zuidelijk vind je kleine baaitjes met de typisch Corsicaanse geurige ‘macchia’, rode rotsen en beboste riviermondingen. In het binnenland tref je een prachtig landschap. Achter Ghisonaccia begint de Fiumorbu, een streek met smalle weggetjes, bossen en slaperige dorpjes. Wat zuidelijker rijzen de bizarre pieken van het Bavella-massief op, die steeds van kleur lijken te veranderen. Een aanrader in het binnenland: Corte, een oude stad op een oprijzende rotspunt, met twee prachtige rivierdalen.



Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar camping Via Romana!


Aanbieders op Via Romana

Eurocamp verhuurt op camping Via Romana stacaravans.
 

Deze camping kun je boeken bij

Bekijk Prijs
 

 

 

Beoordelingen camping Via Romana
 Beoordeling toevoegen

Gemiddelde beoordeling

  • TOTAALSCORE
    7.4
  • Algemeen
    8.5
  • Sanitair
    8.5
  • Kinderen
    7.0
  • Horeca
    7.0
  • Zwembad
    8.5
  • Deze camping is beoordeeld op verschillende punten, en de totaalscore is berekend uit het gewogen gemiddelde van de gegeven punten. De algemene score is hierbij 3x meegeteld, en de overige scores 1x.
     Janine - hoogseizoen 2017, met gezin
    24-10-2017
     Janine
  • Algemeen
    8
  • Sanitair
    9
  • Kinderen
    6
  • Horeca
    7
  • Zwembad
    8
  • Leuk zwembad. Deel van sanitair splinternieuw. Verder staan de accommodaties allemaal erg dicht bij elkaar wel een minpunt. De camping ligt goed om e.e.a. te bezichtigen. Kortom deze tweesterren camping is een prima vakantieplek om de omgeving te verkennen. Zandstrand ligt op paar kilometer en zo ook een supermarkt.
     Edwin - voorseizoen 2011, met partner
    12-10-2011
     Edwin
  • Algemeen
    9
  • Sanitair
    8
  • Kinderen
    8
  • Zwembad
    9
  • Prima camping, Klein, rustig en overzichtelijk, De camping ligt op een centrale plek en is daardoor een goede uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het sanitair is goed met lekkere douche's. De tentplaatsen zijn ruim en redelijk schaduwrijk.
    De supermarkt en de bakker liggen op amper 1km van de camping. Je kunt er ook internetten. Het strand is op een paar km en met de auto of fiets makkelijk te bereiken.
    Doordat de omgeving redelijk vlak is kun je die met de fiets verkennen, zoals ook het laaggebergte achter de camping met zijn vele mooie uitzichten.We waren blij dat we de fietsen meegenomen hadden.
    Het was voor ons de perfecte camping, wij hebben er ons prima vermaakt en een uitstekende vakantie gehad.

    Leuke Tips en Uitstapjes
    Bij de "toerist information" hebben ze een mapje met leuke wandelroute's. Zoals op de Col de Bavella en naar pozzi op de Col de Verde. In de supermarkt hebben ze alle wandelkaarten en goedkoper dan in Nederland. Van Solenzara door de bergen naar Bavella heb je ook vele mogenlijkheden om te kunnen Canyoningen, als ook Via Faratta. Bavella zelf is een prachtig bergdorp met vele terrasjes.
    Bonifacio met zijn prachtige krijtrotsen moet je gezien hebben