Luxemburg: de mooiste campings in het Groothertogdom

 10 Maart 2022   Virginie

Het Groothertogdom Luxemburg met de hoofdstad Luxemburg, is een van de kleinere Europese landen. Klein, maar niet minder rijk. En dan hebben we het niet alleen over de economie, maar ook zeker wat betreft de rijke natuur. Denk daarbij aan prachtige bosrijke en heuvelachtige landschappen met daarin de rivieren de Our, de Sûre en de Moezel. En dat allemaal verrassend dichtbij.

In het zuiden van Luxemburg kan je wandelen door "het land van de rode aarde", ga je wat noordelijker dan kom je al snel uit bij het grote stuwmeer van Esch-sur-Sûre. En op de zuidelijke grens met Duitsland vind je de prachtige Moezel met de omliggende wijnvelden. Vergeet als je hier bent zeker niet om enkele wijndomeinen te bezoeken. Misschien wordt je wel verleid om een lekkere Riesling mee naar huis te nemen...

In het oosten van Luxemburg, ook tegen de Duitse grens, ligt het Mullerthal (Klein Zwitserland) met onder andere de Schiesentümpel een van de mooiste watervallen in Luxemburg. In het noorden van Luxemburg vind je de uitlopers van de Ardennen. En charmante plaatsjes als Vianden, Echternach, Larochette en Beaufort moet je zeker bezoeken. Ontdek Luxemburg wandelend, per kano of per mountainbike en vergeet niet wat kastelen op je to-do lijst te plaatsen.

Uiteraard moet je Luxemburg-stad met zijn vele historische bezienswaardigheden ook niet missen. Plan dus zeker een stadswandeling door deze hooggelegen stad in.

Sfeer in Luxemburg stad


Genoeg te doen dus in Luxemburg! Vervelen is geen optie op een van de leuke campings in Luxemburg.

Ontdek Luxemburg vanaf een van onze top-5 campings in Luxemburg:

Camping Val d'Or - Noord Luxemburg

Een Nederlandse beheerder heet de gasten van harte welkom op deze charmante kleine en groene camping in de Luxemburgse Ardennen. Camping Val d’Or ligt in het noorden van het Groothertogdom. Je logeert hier in een mooie groene omgeving met een klein riviertje dat over de camping stroomt. De kinderen hoeven zich hier geen moment te vervelen. De perfecte plek om lekker in het ondiepe water van het riviertje te spelen. En ook wel leuk en spannend dat je hier kunt logeren in een echte safaritent van Vodatent.

Het riviertje bij Val d Or


Camping Du Nord - Noord Luxemburg

Du Nord is een kleinschalige camping die direct aan de rivier de Sûre ligt. In het hart van de Luxemburgse Ardennen kun je hier glampen in een fijne lodgetent met of zonder sanitair, een leuk chalet, een luxe stacaravan, of meer basic glamping in een Leaf. En in deze sprookjesachtige omgeving is een verblijf in het heksenhuisje met de kinderen misschien wel een spannend idee?

Rivier camping du Nord


Camping Fuussekaul - Centraal Luxemburg

Op korte afstand van Esch-sur-Sûre ligt de kindvriendelijke vijfsterrencamping Fuussekaul. Vervelen is hier geen optie want in het hoogseizoen is er een erg enthousiast animatieteam. Misschien ga je wel samen met je nieuwe vrienden een kampvuurtje stoken en kun je je dansmoves laten zien in de minidisco. En mocht het regenen dan spreek je gewoon af in het indoor speelparadijs, geen vuiltje aan de lucht. Ben je toe aan wat actie, regel dan bij de receptie een van de spannende excursies zoals klimmen of abseilen in het Adventure park of ga een middagje kanovaren op de Sûre.

Fuussekaul natuur


Camping Birkelt - Centraal Luxemburg


Voor een echte onbezorgde vakantie zit je op vijfsterrencamping Birkelt goed. De ligging centraal in het Mullerthal is perfect om alle bezienswaardigheden van Luxemburg te ontdekken. Waterratjes kunnen op de camping zelf helemaal uit hun dak gaan in het overdekte verwarmde zwembad maar ook in het verwarmde buitenbad met zachte bodem. Je hebt hier ruimschoots keuze uit diverse glamping-accommodaties, van luxe lodgetenten tot comfortabel ingerichte stacaravans.

Zwemparadijs Birkelt


Camping Krounebierg - Centraal Luxemburg

Ten noorden van Luxemburg-stad ligt een fijne vijfsterrencamping, kleinschalig met goede voorzieningen en ook nog eens een fijn buitenbadje voor de jongste bezoekers. Camping Krounebierg ligt naast het Aquatic Wellness centrum waar je tijdens een verblijf van min. 2 nachten op de camping, 2 uur per dag gratis gebruik van het binnenbad mag maken. En wat heerlijk is het om na een lange wandeling hier een uurtje te gaan wellnessen (€)?

Camping Krounebeirg vanuit de lucht





Anderen lazen ook onze blogs over  2022Luxemburggroene campingsglamping

 Campingtips voor Luxemburg

Mooie sfeervolle groene familiecamping Luxemburg
Nieuw een overdekte speeltuin!
Bijzonder zwembad binnen 28°
Groot buitenzwembad
Uitgebreide animatie begin mei tot half sept.
Wandelparadijs natuurpark Mullerthal
Bossen, zandsteen rotsen, middeleeuwse kastelen
Alle faciliteiten hele seizoen open
Uitgesproken familiecamping Luxemburg
Veel natuur in de omgeving
Zwembadcomplex, glijbaan en stroomversnelling
Apart kinderspeelbadje bij het overdekte zwembad
Prima restaurant
Sauna, whirlpool en fitness
Wandelen en mountainbiken
Veel activiteiten op de camping
Fijne gezinscamping
Indoorspeeltuin
Adventure park (high rope parcours)
Bowlingcenter/minigolf
10 min. rijden van het stuwmeer van Esch-sur-Sure
Uitgebreid activiteitenprogramma zomer
Buitenzwembad 1 juli/eind aug.
Fitness, zonnestudio