Een nieuwe fietsroute door Normandië!

 9 Februari 2015   Ruud

Heb je altijd wel eens willen fietsen door de mooie landschappen van Normandië en Pays de la Loire? Dit is dan je kans: In juni 2015 wordt hier een nieuwe bewegwijzerde route in gebruik genomen: La Vélo Francette®.

Deze route, met de officiele naam Vélo Route 43 loopt ruim 600 kilometer door de schitterende landschappen van West Frankrijk, van Ouistreham naar La Rochelle.

La Vélo Francette


La Vélo Francette begint aan de kust van Normandië, en loopt via rustige paden langs de landingsstranden van WOII door het coulissenlandschap van het binnenland en over het oude jaagpad langs de rivier de Mayenne.

De route doorkruist de Val de Loire, de Vallée du Thouet en Le Marais Poitevin, het moerasgebied bij Poitiers.

De finish van de route ligt net als de start ook aan zee, in de schilderachtige havenstad La Rochelle.

Het mooie van deze fietsroutes is dat ze zo goed bewegwijzerd zijn, dat je ook heel makkelijk een gedeelte kunt fietsen. Heen en terug zijn net zo goed aangegeven, dus het maakt niet uit welke richting je kiest! De routes zijn vaak autovrij of autoluw, en voeren je langs schitterende plekjes.

En voor degenen die er niet genoeg van krijgen is La Vélo Francette op diverse plaatsen verbonden met andere grote fietsroutes. Bij Domfront kun je de afslag volgen naar La Véloscénie, dat is de fietsroute van Parijs naar de Mont Saint-Michel aan de kust in Normandië. Tussen Angers en Saumur loopt de route gelijk met de bekende La Loire à Vélo, die langs de kastelen aan de Loire voert. Vanaf La Rochelle kun je je tour vervolgen op La Vélodyssée, die langs de Atlantische kust voert.

Meer informatie over La Vélo Francette en de andere fietsroutes vind je op de officiële site www.francevelotourisme.com. Deze site is in het Frans en in het Engels te lezen.

Als je een gedeelte van deze route wilt rijden kan dat vanaf de campings in de buurt, in Normandië, Pays De La Loire of Poitou-Charentes.



Anderen lazen ook onze blogs over  vakantiefietsentips