Bekijk de Vierdaagse en overnacht op de camping

 18 Juli 2014   Virginie

De beroemde Nijmeegse vierdaagse wandeltocht wordt ieder jaar georganiseerd in juli van dinsdag tot en met vrijdag. Er doen tienduizenden wandelaars uit alle landen van de wereld aan mee. Het jaar 2016 wordt een jubileumjaar, dan wordt de tocht voor de 100ste keer gelopen!

De eindeloze stroom prachtig uitgedoste en dappere wandelaars langs de route aanmoedigen is sowieso een feest, en het wordt nog leuker al fietsend door de regio Arnhem/Nijmegen vanaf de camping in Gelderland.



(Alle campings met verhuur in Gelderland vind je hier.)

Wij zijn dit jaar op de fiets de wandelaars van de vierdaagse op de derde dag gaan aanmoedigen. De derde dag is vooral bekend vanwege de Zevenheuvelenweg, eigenlijk wel de mooiste dag van de Vierdaagse van Nijmegen. (wij hebben deze route ook een keer tijdens de Vierdaagse mogen lopen). De route loopt die dag vanaf Nijmegen richting Malden. Vanaf Malden richting Groesbeek en dan de Zevenheuvelenweg richting Berg en Dal (afhankelijk van de lengte 30, 40 of 50km.).

Onze fietstocht vanaf de camping in Gelderland startte in Cuijk. Hier parkeerden wij onze auto aan de waterkant, haalden onze fietsen van de fietsendrager, en verheugden ons al op het overtocht met het pontje (knooppunt 4). Aan de waterkant werd al druk gewerkt door de landmacht om de pontonbrug klaar te leggen voor dag 4. Op vrijdag doet de Vierdaagse namelijk het Land van Cuijk aan. Van hieruit fietsten wij via de uitgestrekte bossen van Groesbeek via de knooppunten (45, 50, 47, 33, 88) het geweldige Vierdaagse feest tegemoet.

Na 2 uurtjes gekeken en aangemoedigd te hebben vervolgden wij onze fietsroute richting Mooker Plas van daaruit naar het leuke plaatsje Gennep (knooppunten 87, 89, 25, en 42).






Onderweg genietend van het heuvellandschap en de mooie groene natuur van het Zevendal en de St. Jansberg. Het Zevendal is een prachtig dal tussen de Kiekberg en de heuvels van de Mookerheide. In het uiterste puntje van Noord-Limburg, op een stuwwal die van Nijmegen Duitsland inloopt, ligt de Sint-Jansberg. Een mooi afwisselend natuurgebied op 79 meter hoogte. Bij restaurant het Zwaantje ( knooppunt 42 ) heerlijk, en vooral heel gezellig geluncht, vanaf daar onze weg naar het gezellige stadje Gennep vervolgd. In het historische centrum herinneren nog diverse gebouwen aan oude tijden, zoals het mooie stadhuis, de protestantse kerk aan de Markt, de Martinustoren, Museum het Petershuis en de middeleeuwse stadsmuur met groene gracht. Kortom de fiestroute waard!

Onze laatste stuk gaat richting water, bij de brug de maas over gestoken, dan via Oeffelt en St. Agatha richting Cuijk. (knooppunt 70 en 71)

We kijken terug op een fantastisch mooie fietstocht, zeker voor herhaling vatbaar!



Anderen lazen ook onze blogs over  belevingcampingwandelenfietsenNederland