Vakantie in Nederland, Twente een grote verrassing voor jong en oud

 16 September 2020   Huurtent

Twente een verrassing voor jong en oud


Dit jaar was de keuze als snel gemaakt het werd sowieso Nederland. De kust was al vergeven aan zonliefhebbers en onze Duitse buren. Het werd het oosten van Nederland en zo kwamen wij terecht bij Camping de Witte Berg in Overijssel. Een Corona-vriendelijke camping in Twente waar Huurtent blij verrast was met een ruime kampeerplek en een relaxte sfeer. Deze camping ligt op loopafstand van het gezellige Ootmarsum in de gemeente Dinkelland. Het was ook leuk om de wandelingen door Twente, die Jan voor Huurtent gemaakt heeft, nog eens terug te lezen. (als je op Twente zoekt in de blogs vind je ze allemaal terug)

Volop fietsen, wandelen en leuke stadjes bezoeken
Wij kwamen er al snel achter dat deze camping ook een fijne uitvalsbasis is om dit stukje Twente te ontdekken. Je wandelt vanaf de camping zo door het glooiende Dinkel-landschap. Ootmarsum, ook wel Siepelstad genoemd, is ook te voet te bereiken. Je wandelt door de charmante straatjes met prachtige historische gevels en kunst her en der. De groene paaltjes in de straten met afbeeldingen van een ui, verwijzen naar de uienhandel (siepels) in een ver verleden.
Verder zijn er 5 fietstochten gemaakt en steden en dorpjes als Denekamp, Beuningen, Weerselo, Rossum, Tubbergen en Oldenzaal aangedaan. En overal gastvrijheid, leuke restaurantjes, herenhuizen, kastelen en schitterende natuur.

landgoed Singraven in Twente


Hieronder de 8 tips romdom Enschede en Ootmarsum van het huurtent team

Overijssel, Twente, Dinkelland, Enschede, Ootmarsum! Fantastische plekken in ons kikkerlandje om te ontdekken. Anique en Alex waren ook een week op Camping de Witte Berg in Ootmarsum en hebben verschillende tips in en rondom Enschede voor je op een rij gezet.

1. Rijksmuseum Twenthe
Is het nu Twente of Twenthe? (het antwoord vind je hier ) In ieder geval, onze eerste tip is het Rijksmuseum. ‘Maar dat is toch in Amsterdam?’ Nee man word wakker, er is zoveel meer dan Amsterdam. Enschede, daar is het pas écht te doen! Een creatieve manier van exposeren in een prachtig gebouw. Picasso en Matisse. Wat wil een mens nog meer? Perfect voor de regenachtige of té zonnige dag!

2. De Brouwerij van Othmar Bier
In Ootmarsum hebben ze lekker bier: Othmar Bier. In een hele professionele omgeving kun je alles leren over het brouwerij proces én ook zelf de proeverij doen met een lekker hapje. Als je daarna wil blijven op deze supermooie plek, is er een geweldig restaurant Gasterij Oatmössche met mooi uitzicht op de brouwerij. Absolute aanrader.

De Othmar brouwerij, speciaalbier uit Twente


3. Ootmarsum bezoeken
Ootmarsum is een schilderachtig dorpje. Zo eentje die gelukkig nog niet ontdekt is door horden chinezen die foto’s maken in klederdracht. Maar wel perfect voor de Hollandse steegjes en gezellige terrasjes. Een dagje fietsen naar Ootmarsum en daar lekker rondstruinen, biertjes drinken en s’avonds uiteten gaan in één van de goede restaurants. Een heerlijke dag.

4. Vuurwerkramp Monument Enschede
Waar was jij op 13 mei 2000? Het songfestival 2000 werd er voor onderbroken: de vuurwerkramp. Een verschrikkelijk moment in de geschiedenis van Nederland, die een moment van herdenking waard is. Enschede heeft deze ramp een mooie plek gegeven in zijn hart en in de stad.

5. Vliegveld Twenthe
Midden het het groen ligt een gigantisch verlaten vliegveld, waar je kunt wandelen en fietsen. Een klein beetje spannend, zo’n verlaten plek. Maar vooral heel erg indrukwekkend om de verhalen te lezen én te horen. Dit vliegveld werd door De Duitsers gebruikt om vanuit Twente heel Europa in te vliegen. Verscholen in het groen. Creatieven hebben van verschillende landmarks kunstwerken gemaakt waarvan je stukje voor stukje meer leert over de plek.

Het verlaten vliegveld Twenthe


6. Huur een oldtimer, een brommertje of gekke fiets
Rondom Ootmarsum zijn alle wegen mooi. Fietsen via routenet.nl is sowieso een aanrader, maar er zijn heel veel verhuurbedrijven die leuke vervoersmiddelen verhuren die zorgen dat je het gebied op een bijzondere manier kan verkennen. En dat raden we aan. Onze favoriet? De oldtimers van Nostalgisch Rijden, de oldtimers van Chris IJland uit Ootmarsum.

7. Kanoënd de Dinkel over
Niet voor de avonturiers, maar wel voor de mensen die van een rustig en groen tochtje houden: kanoën over de Dinkel. Lekker zonnetje in je gezicht, genieten van het water en genoeg calorieën verbranden om s’avonds weer uiteten te gaan in één van de heerlijke restaurants in Oldenzaal of Ootmarsum.

8. Lokale culinaire versnaperingen proeven
Als je dan toch richting Twente gaat. Vergeet dan niet de arretjescake, kozak, krentenwegge, kniepertjes én Othmar Bier te proeven. Verplichte kost is eigenlijk ook de Balkenbrij, maar daar hebben wij ons niet aan gewaagd.

Maar ja, waarom slangenbloed drinken in Japan als je in Twente Balkenbrij kunt gaan testen. Wie durft?Anderen lazen ook onze blogs over  tipstwenteCoronacampingcamping onder de zonkamperenDichtbijNederlandOotmarsumoverijsselluxetent

 Campingtips voor Overijssel

Fijne kindvriendelijke gezinscamping
Buitenbad verwarmd, peuterbad, 5 glijbanen (hoogseizoen)
Vis-/Recreatievijver met strandje, indoorspeeltuin
Animatieteam in het vakantieperiodes
Vakantieperiode horeca dagelijks geopend
Vechtdal en Reestdal op de fiets/wandelen
Hardenberg en Ommen bezoeken
Glamping Safari Lodgetenten, glamtrekkertent
Mooie groene Gezinscamping en vakantiepark
Zeer kindvriendelijk, speeltoestellen, zwembad
Wandelen, fietsen, vissen en zwemmen
Twente ontdekken
Sterrenwacht Lattrop
Natuurmuseum Denekamp, Kaarsmakerij Beuningen
Recreatievijver en visvijver
Glampen in eigen land
Mooie familiecamping aan rivier Regge
Kindvriendelijk, animatie vakantieseizoen
Overdekt zwembad, binnenspeeltuin
Bowlen, wandelen en fietsen
Tennissen, sportveld, kanoverhuur
Musea, themaparken
Diverse atractieparken in omgeving
50+ voor- en najaar