Stadswandeling door Frejus

 7 Augustus 2016   Huurtent

Camping La Bastiane in Puget sur Argens lag niet ver van Fréjus, dus op een wat minder zonnige dag stond een bezoek aan Fréjus op het programma. En omdat Saint-Raphael zowat ertegenaan ligt werd het een combinatie van twee leuke badplaatsen met toch wel de mooiste zandstranden van de Côte d’Azur .

Met behulp van informatie, gehaald bij de Office du Tourisme, hebben wij ondanks het mindere weer een leuke wandeling door het centrum gemaakt. De regio Côte d’Azur/Provence heeft een rijk verleden en is niet voor niks zo geliefd bij Nederlandse toeristen. Ooit was Fréjus een belangrijke havenstad voor de Romeinen, de stad nam een belangrijke economische en militaire positie in. Destijds heette Fréjus: “Forum Julii”=markt van Julius (Julius Caesar). Na het verval van het Romeinse rijk werd de haven ook niet meer actief gebruikt en ontstond hier een moeras waardoor de stad zelf steeds verder van de zee kwam te liggen.



Bezienswaardigheden Fréjus


Genoeg te zien dus, het centrum is lekker compact met fijne voetgangerstraatjes en leuke winkeltjes. In het centrum vind je de Kathedraal Saint Léonce, het Baptisterium (doopkapel) en de Kloostergang. Verder verspreid door Fréjus diverse Romeinse overblijfselen, het Romeins theater, resten van een Romeinse ommuring waarvan de Porte des Gaules en Porte de Rome nog aanwezig zijn, het Romeinse Amfitheater (10.000 toeschouwers) en het archeologisch museum. Het Amfitheater wordt nog steeds voor optredens en concerten gebruikt.


Sfeer proeven Fréjus



Wandel daarna van Oud naar Nieuw en bezoek de nieuwe haven en vergaap je aan de iets kleinere en hele grote boten en leuke restaurantjes waar wij een heerlijke lunch hadden, uiteraard met veel vis.


Fréjus centrum en haven




Anderen lazen ook onze blogs over  Zuid-FrankrijkstadswandelingCôte d’Azurbelevingwandelen