Nog meer eenpansgerechten voor op de camping
23 Juli 2016 Femke
Met gebruik van plaatselijke ingrediënten maak je ook op de camping de heerlijkste maaltijden, daar is geen discussie over mogelijk! Een tijdje terug kwamen we al met eenpansrecepten voor Spaanse tortilla en Franse bouillabaisse, oftewel gevulde vissoep. Lekker makkelijk en in slechts één pan te bereiden. Ben jij de saaie macaroni of de eeuwige hamburgers van de BBQ ook een keer beu en wil je gezond en smakelijk eten, bereid met verse, lokale producten? Lees dan vooral verder.
Ingrediënten voor vier personen:
- 400 gram rijst
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 6 tenen knoflook
- 6 tomaten
- 150-200 gram chorizo
- 1 hele kip (of kipfilet)
- 8-10 ongepelde gamba’s
- 100 gram doperwten
- plukje saffraan
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie
- 1 liter kippenbouillon
- 125 ml droge witte wijn
Zo maak je het:
- Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes;
- Leg de tomaten even in kokend water. Schep ze er meteen weer uit en ontdoe ze van het velletje. Knijp het vocht eruit en laat het weglopen. De rest van de tomaten snijd je in stukken;
- Verdeel de kip in stukken of snijd blokjes van de kipfilet;
- Bak de kip(filet) even aan in olijfolie totdat hij bruin is. Wat zout en peper eroverheen en je kunt hem even apart leggen totdat je hem straks weer toevoegt;
- Bak in de pan met dezelfde olijfolie de plakjes chorizo;
- Voeg de knoflook, ui, paprika en het paprikapoeder toe;
- Voeg de rijst toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg dan de bouillon (gemaakt van 2 bouillentabletten), saffraan en tomaten toe en breng het geheel aan de kook;
- Doe de kip erbij en laat het mengsel een kwartiertje zachtjes koken;
- Voeg de erwten en gamba’s de laatste 4 minuten toe.
Klaar is je overheerlijke Spaanse eenpansgerecht!
Ingrediënten voor vier personen:
- 2 aardappelen
- halve courgette
- halve paprika
- 2 tomaten
- 1 ui
- stukje gegaard vlees (rollade, fricandeau o.i.d.);
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 theelepel rozemarijn
- zout en peper
- olijfolie
Zo maak je het:
- Snijd de aardappelen, paprika, tomaat, en ui in blokjes;
- Kook de aardappelen vijf of zes minuten totdat ze bijna gaar zijn (of gebruik koude aardappelen van gisteren);
- Snijd het vlees in stukjes;
- Fruit de ui in de pan met olijfolie en voeg de geperste knoflook erbij;
- Voeg de aardappelen toe en voeg al roerend de overige groenten toe;
- Het vlees erbij, wat kruiden erop en voilà. Bon appetit!
Ingrediënten voor vier personen:
- 1 kilo kip in stukken
- olijfolie
- 2 uien
- 1 eetlepel zout
- halve theelepel peper
- 2 koppen in blokjes gesneden aardappelen
- 250 gram ontvelde en gehakte tomaten
- 1 theelepel oregano
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 1 kop doperwten
- 250 ml water
Zo maak je het:
- Snijd de ui in stukjes;
- Wrijf de stukken kip in met olijfolie. Bak de kip samen met de ui bruin in ongeveer 15 minuten;
- Voeg alle andere ingrediënten en het water toe. Alleen de erwten moeten nog even geduld hebben;
- Doe een deksel op de pan en laat het geheel in 45 minuten langzaam gaar worden;
- Doe de doperwten erbij, laat het gerecht nog 15 minuten sudderen en klaar is je stoofpotje met kip.
Anderen lazen ook onze blogs over recepten, Frankrijk, Spanje, tips, Italië
1 Recept voor Spaanse paella
Paella, dat is toch rijst met vis? Ben je gek! In de traditionele paella uit Valencia stoppen de Spanjaarden naast zeevruchten ook kip, konijn, tomaat, saffraan en snijbonen. Ook paella met Spaanse ham en/of een of meerdere groentesoorten wordt veel gemaakt. Bij ons recept voor paella met kip, garnalen en chorizo lik je gegarandeerd je vingers af!Ingrediënten voor vier personen:
- 400 gram rijst
- 2 paprika’s
- 1 ui
- 6 tenen knoflook
- 6 tomaten
- 150-200 gram chorizo
- 1 hele kip (of kipfilet)
- 8-10 ongepelde gamba’s
- 100 gram doperwten
- plukje saffraan
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper
- olijfolie
- 1 liter kippenbouillon
- 125 ml droge witte wijn
Zo maak je het:
- Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes;
- Leg de tomaten even in kokend water. Schep ze er meteen weer uit en ontdoe ze van het velletje. Knijp het vocht eruit en laat het weglopen. De rest van de tomaten snijd je in stukken;
- Verdeel de kip in stukken of snijd blokjes van de kipfilet;
- Bak de kip(filet) even aan in olijfolie totdat hij bruin is. Wat zout en peper eroverheen en je kunt hem even apart leggen totdat je hem straks weer toevoegt;
- Bak in de pan met dezelfde olijfolie de plakjes chorizo;
- Voeg de knoflook, ui, paprika en het paprikapoeder toe;
- Voeg de rijst toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg dan de bouillon (gemaakt van 2 bouillentabletten), saffraan en tomaten toe en breng het geheel aan de kook;
- Doe de kip erbij en laat het mengsel een kwartiertje zachtjes koken;
- Voeg de erwten en gamba’s de laatste 4 minuten toe.
Klaar is je overheerlijke Spaanse eenpansgerecht!
2 Recept voor Franse roerbakschotel
Met dit recept is volop te variëren. Wat heb je nog aan groente in de koelkast liggen? Wat voor vlees is er over van gisteren? Dan belandt dat in deze roerbakschotel. Simpel toch?Ingrediënten voor vier personen:
- 2 aardappelen
- halve courgette
- halve paprika
- 2 tomaten
- 1 ui
- stukje gegaard vlees (rollade, fricandeau o.i.d.);
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 1 theelepel rozemarijn
- zout en peper
- olijfolie
Zo maak je het:
- Snijd de aardappelen, paprika, tomaat, en ui in blokjes;
- Kook de aardappelen vijf of zes minuten totdat ze bijna gaar zijn (of gebruik koude aardappelen van gisteren);
- Snijd het vlees in stukjes;
- Fruit de ui in de pan met olijfolie en voeg de geperste knoflook erbij;
- Voeg de aardappelen toe en voeg al roerend de overige groenten toe;
- Het vlees erbij, wat kruiden erop en voilà. Bon appetit!
3 Recept voor Italiaans stoofpotje
Italië is meer dan pizza, pasta en ijsjes. Proef de andere, gezondere kant van dit mooie land!Ingrediënten voor vier personen:
- 1 kilo kip in stukken
- olijfolie
- 2 uien
- 1 eetlepel zout
- halve theelepel peper
- 2 koppen in blokjes gesneden aardappelen
- 250 gram ontvelde en gehakte tomaten
- 1 theelepel oregano
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 1 kop doperwten
- 250 ml water
Zo maak je het:
- Snijd de ui in stukjes;
- Wrijf de stukken kip in met olijfolie. Bak de kip samen met de ui bruin in ongeveer 15 minuten;
- Voeg alle andere ingrediënten en het water toe. Alleen de erwten moeten nog even geduld hebben;
- Doe een deksel op de pan en laat het geheel in 45 minuten langzaam gaar worden;
- Doe de doperwten erbij, laat het gerecht nog 15 minuten sudderen en klaar is je stoofpotje met kip.
Anderen lazen ook onze blogs over recepten, Frankrijk, Spanje, tips, Italië