Lang leve het laagseizoen

 11 September 2018   Femke

Ik weet nog goed hoe ik het als kind vond. Mijn vader werkte op een camping en hartje zomer waren hij en zijn collega’s altijd druk in de weer. Met speurtochten uitzetten, douchekranen repareren, podia opbouwen en het zwembad onderhouden. In de keuken liep iedereen door elkaar heen om de gasten in het restaurant op tijd van eten te voorzien en bij de receptie stond een lange rij met mensen die wilden inchecken, boeken of verlegen zaten om een tip voor een dagje uit. Tegen de tijd dat de meeste gasten van de camping vertrokken, had iedereen weer tijd voor een praatje. Mocht ik eindelijk weer eens een ijsje tappen in de cafetaria en kreeg ik mijn moeder zover om bij gebrek aan klanten in het campingwinkeltje een ijsje met me te eten op het bankje bij de ingang.

Ijsjes op de camping


5 verschillen tussen hoogseizoen en laagseizoen

Het is een feit: met het ingaan van het laagseizoen verandert het karakter van een camping. Meestal ten goede! De vijf grootste verschillen tussen een camping in het hoogseizoen en een camping in het laagseizoen zeggen wat ons betreft genoeg.

1 Meer stilte om je heen

In het hoogseizoen hoor je elke scheet van de buurman. In het laagseizoen heb je het hele veldje voor je alleen. Toch een mede-kampeerder gespot? Grote kans dat het een ouder stel zonder kinderen is, en geen gezin met vijf kleuters. Kijk, toch bevorderend voor de ontspanning.

2 De medewerkers zijn leuker

De medewerkers van de camping hebben simpelweg meer tijd als het minder druk is. Hierdoor zijn ze gezelliger, behulpzamer en socialer. De ober in het restaurant gaat een gesprek aan en de eigenaar heeft tijd voor een kop koffie en een blik op de landkaart van de regio. Een ware verademing.

3 Rust en ruimte in het zwembad

En in het sanitairgebouw. En in de sauna. Eigenlijk geldt voor alle faciliteiten dat je ze nu voor jezelf hebt. Oké, er is in het naseizoen waarschijnlijk geen uitgebreid animatieprogramma zoals in de zomer, maar de privé speeltuin en lege trampoline maken dit ruimschoots goed.

Rust aan de kust van de Vendee


4 Lekker warm zeewater

Maandenlang heeft het water kunnen opwarmen, waardoor je in september profiteert van lekker warm zeewater. Geen ellenlang getwijfel over wel of niet erin springen, gewoon doen! De zon staat nog gewoon waar hij vorige maand ook stond, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het koud hebt op je handdoekje. Kamperen in september of oktober? Wij zeggen doen.

5 Stukken lagere prijzen

Het is een inkoppertje, maar daardoor niet minder waar. Iedereen weet dat een glamping vakantie in het voorjaar en najaar stukken voordeliger is dan in het hoogseizoen. Is die safaritent in juli en augustus toch iets te duur? Check de prijzen voor de herfstvakantie of meivakantie eens. Grote kans dat je er blij van wordt.


Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom kamperen in de lente en de herfst zo aangenaam is. Het is niet voor niets dat steeds meer senioren en gezinnen met kleine kinderen het naseizoen ontdekken. Kijk eens bij onze last-minute aanbiedingen voor de maanden september en oktober. Of oriënteer je vast op komend voorjaar. Rest ons nog maar één ding: jou een hele fijne, relaxte vakantie te wensen. Vergeet niet een praatje te maken her en der, je zult ervan genieten!






Anderen lazen ook onze blogs over  aanbiedinglast-minuteskindvriendelijkstedentripvakantievakantie boekenvoorbereidingnajaarvoorjaar

OVER DE AUTEUR

Femke

Artikelen, blogs en columns schrijven, in dit abc’tje kan Femke haar creativiteit volledig kwijt. Gevatte artikelen, rake blogs en kritische columns. Al schrijvende gaat haar hart sneller kloppen.

Op vakantie met haar uitgebreide gezin gaat ze al vele jaren het liefst naar de camping, met de camper, in een stacaravan of lekker luxe glampen!