Lang leve de campings voor 55+

 17 November 2015   Femke

Kindvriendelijke en babyproof campings. Jongerencampings en eenoudercampings. Voor praktisch elke doelgroep is wel een aparte camping te vinden. Maar hoe zit dat met campings voor 55+? Waar vind je de rust en ruimte die je zoekt? Waar kun je genieten van een prachtige natuur en omgeving, zonder omver gelopen te worden door feestende tieners en rondrennende kleuters?

Campings die bij uitstek geschikt zijn voor senioren: ze zijn er! Het is alleen soms even zoeken… In een land met 3 miljoen 65-plussers, 3,2 miljoen gepensioneerden en een gemiddelde levensverwachting van 80 jaar, is het best apart dat begrippen als bejaardenproof en rollatorvriendelijk nog niet zijn ingeburgerd. Voor de 200.000 baby’s, 500.000 peuters en 1,5 miljoen kinderen in de basisschoolleeftijd zijn immers ook aparte campings.

Waar zoeken we als oudere kampeerder eigenlijk naar? De criteria die het eerst naar boven komen, zijn rust, comfort en natuur. De gemiddelde senior voelt zich fijn op een kleinschalige camping met wandel- en fietspaden in de omgeving, privacy, comfortabele bedden en bestrate paden waar je met een rolstoel of rollator overheen kunt. Hij of zij heeft minder oog voor het peuterbad en het recreatieteam, maar des te meer voor de omgeving. Voor goede restaurants in de buurt en - zo blijkt - voor uitstekende sanitaire voorzieningen en veiligheid. Persoonlijke aandacht en ouderwetse gastvrijheid worden enorm gewaardeerd en de ligging is voor de meeste mensen het belangrijkst. Er bestaan zelfs kindvrije campings, al vinden wij dat persoonlijk wel erg ver gaan…

Kampeervakantie voor 55+


Zoek jij een camping voor de komende meivakantie of zomervakantie waar je goed kunt wandelen en rustig van de natuur kunt genieten? Op de site van huurtent.nl selecteer je gemakkelijk op criteria als groene camping of juist kleine camping en ligging in bossen, heuvels of bergen. De vinkjes voor kinderen en discotheek kun je laten voor wat ze zijn, maar dat hoeven we je vast niet te uit te leggen.

Kampeervakantie 55+


Voorbeelden van campings die uitermate geschikt zijn voor ouderen, zijn Recreatiebedrijf Boot en de Weyde Blick in Nederland en Sur Yonne of Flower Camping La Bretonniere in Frankrijk.

Wij wensen je alvast een rustige, natuurrijke en comfortabele vakantie!

Kampeervakantie op leeftijd

Kampeervakantie 55+




Anderen lazen ook onze blogs over  meivakantiealgemeenfietsencampingfrankrijkonderwegtipsvoorjaarvroegboekkorting