Deel 1 De westkust van Frankrijk met haar campings en bijzondere badplaatsen

 7 Juni 2018   Huurtent

Fietsoute Vélodyssée


De westkust van Frankrijk heeft bij ons een bijzondere indruk achtergelaten. Wij hebben de afgelopen jaren West-Frankrijk van de badplaats Biarritz (Aquitaine) tot aan Carnac (Bretagne) bezocht. De stranden, de magische kust, de indrukwekkende zee, de fietstochten, de leuke stadjes en heerlijke badplaatsen maken van deze kust een topper en steeds weer terugkerende reisbestemming. De westkust is goed te bereiken vanuit Nederland en dan ook een geliefde vakantieregio. Laten wij in het Zuiden van de Westkust van Frankrijk beginnen.

Van Biarritz tot aan Arcachon (Les Landes-Aquitaine)

Wij volgen veelal de Fietsroute Vélodyssée (1200 km lang) en wij moeten zeggen deze route is zeer aantrekkelijk op de hoogte van Biarritz (Frans Baskenland) met haar granietformaties en uitzicht op de Pyreneeën en de mooie badplaatsen, vergeet vooral niet om Bayonne te bezoeken. Fiets je meer richting Arcachon dan fiets je door dennenbossen met hier en daar een leuk zoetwatermeer of een afslag naar de langgerekte standen. Tijdens de zomer ben je blij met de schaduw die deze bossen je geven. Biarritz is een aantrekkelijke en levendige winkel- en badplaats en dé surfspot met vele surfscholen. Dus durfallen en tieners die graag golfsurfen? Hieronder wat campingtips voor een fijne kampeervakantie aan de zuidwestkust van Frankrijk. Voor jonge gezinnen zijn de meren in deze regio een aanrader.

surfen, kitesurfen




Campings in de buurt van een meer in Zuid-West-Frankrijk.

Camping d’Eurolac
Domaine d’Eurolac, is een fijne kindvriendelijke camping aan het Lac de Aureilhan. In het hoogseizoen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Vervelen is dan dus geen optie.

Camping Eurolac


Camping Au Lac de Biscarosse
Een vijfsterrencamping aan het meer van Biscarosse? Ja dan heb je het over Camping Au Lac de Biscarosse. Keuzestress zou je hier kunnen oplopen, wordt het hier lekker genieten aan het meer of ga je naar de uitdagende zee? Of wordt het toch dat fantastische zwembad van deze nieuwe camping. Al Fresco zorgt ervoor dat jij hier woont in een complet ingerichte luxe stacaravan.




Of wordt het gewoon wat verder van de Franse westkust?

Camping Sen Yan
Ben je op zoek naar een Tropisch Paradijs in het hart van Les Landes? Dan kies je voor familiecamping Sen Yan Een groot aanbod van voorzieningen, niet alleen zwembaden maar ook Spa en Wellness faciliteiten maken dit een topcamping voor jonge gezinnen. Je kunt hier kiezen uit een Relax of een Cosy, aangeboden door Canvas Holidays.

Kindvriendelijke camping Sen Yan


FlowerCamping La Clairière
De Flower Camping La Clairière ligt 12 kilometer van de Atlantische kust. Een echte glampingcamping met verhuur van luxe ingerichte Safaritenten van de organisatie Tendi. De ligging op korte afstand van de zandstranden en centraal in de pijnbossen van Les Landes zorgt ervoor dat je een relaxvakantie kunt combineren met actieve vakantie aan zee. Verder heb je natuurlijk een fijn verwarmd zwembad op de camping.



Campings dichtbij de stranden van Les Landes

Camping Eurosol
Camping Eurosol ligt op 700 meter van de stranden. Dat wordt kiezen, strand of toch maar een van de 3 zwembaden. Op deze camping logeer je in een van de mooie safaritenten van Countrycamp of misschien wordt het een van de luxe stijlvol ingerichte Lodgetenten. Kortom een glampingcamping met Nederlandse eigenaar en volop water in de buurt.

Watersport, surfen en stranden


Camping Le Vieux Port
Een grote en levendige camping op loopafstand van de stranden is camping Le Vieux Port. Hier vind je werkelijk alles en hoef je niet persé van de camping af. De camping is mooi aangelegd in een groot pijnboombos heeft een groot zwembadcomplex. S’Morgens je kiteboard mee naar zee en surfen maar. S ’Middag een balletje slaan op de tennisbaan en dan lekker relaxen bij het golfslagbad? Hoe klinkt dat? De volgende dag fietsen zover je maar kunt? Geen probleem. Kortom een camping waar je snel een van de luxe stacaravans boekt, of wordt het een bungalowtent?

Groot zwembadcomplex op Le Vieux Port


Camping Les Vignes
Een kindvriendelijke camping met de zandstranden op slechts 5 kilometer en alle voorzieningen die je nodig hebt voor een fijne vakantie? Camping Les Vignes is 15 hectare groot en ligt in Lit-et-Mixe, aan de rand van een dennenbos, heeft een fantastisch waterpark, gelegen in een prachtige tropische tuin. En wil je nu hier in de maand juni naar toe? Boek dan een ingerichte stacaravan van Canvas Holidays v.a. €175* p.w. en kies je voor iets meer luxe boek dan een stacaravan Premium v.a. €213 p.w.

Camping Les Vignes, genietmoment




Anderen lazen ook onze blogs over  FrankrijkwatersportautovakantieSurfenstrandtips