De Toercaravan - een nieuwe ervaring voor ons.

 29 Augustus 2015   Huurtent

Voor ons een nieuwe ervaring voor bezoekers van onze website misschien een Eitje, maar wij gaan kamperen in een toercaravan. Weer eens wat anders dan een stacaravan, lodgetent of bungalowtent huren. Hoe is het om met een caravan te rijden door Europa? Hoe is het om aan te komen op een camping? Wij gaan het beleven. Kijk met ons mee, misschien om te lezen hoe dat nu is, misschien heb je zelf al zoveel ervaring dat het een verhaal van herkenning wordt?

We starten voor de deur. Caravan gehaald, uitgebreid instructies gekregen van de caravanverhuurder Van Uden uit st. Oedenrode en klaar om in te pakken…. We hebben ons wel voorbereid op dat inpakken en al een hele week youtube filmpjes bekeken en diverse websites bezocht om ons ook in te lezen…(een hele waardevolle is b.v. www.caravantrekker.nl)

Waar moet je rekening mee houden: De caravan moet niet te zwaar en evenwichtig ingepakt worden, zware spullen rondom of op de wielas en leg alle zware spullen zo laag mogelijk.
De kogeldruk (druk van de caravan op de trekhaak) mag niet hoger zijn dan een bepaalde waarde (ongeveer 75 kg. afhankelijk van de combinatie auto/caravan)

Ok, alles ingepakt en dus, goed fout…., verkeerd gewicht. Alles weer verplaatst van voren naar achteren, en toen weer een groot gedeelte naar de auto en dat is voor een controlefreak zoals Virginie een hele aanslag op haar geduld en humeur. En als je dan ook nog in de stromende regen met een weegschaal/houten lat combinatie onder de dissel, midden op straat moet staan (caravan moet wel enigszins horizontaal staan bij wegen op onze personenweegschaal), en er al diverse buurtgenoten hebben moeten draaien omdat er een opstopping is in de straat, dan kun je zomaar de slappe lach krijgen en denken aan die luxe stacaravan van vorig jaar die al op je stond te wachten. Maar dan komt de oplossing, Jan onze buurman met jaren camper en ook caravanervaring weet ons te vertellen dat alles er keurig uitziet, dat de caravan zeker niet te zwaar is geladen. Ook helpt hij ons om de caravan weer op onze oprit te plaatsen, top Jan super bedankt.

De volgende dag nog even langs de verhuurorganisatie van onze Caravan gereden, want de stabilisator zat vast. Blijkbaar hadden wij heb bij het ontkoppelen te veel terug gedraaid. Klap met een hamer en ook weer gefixed. De zon schijnt en de snelweg lacht ons toe.
Op naar Frankrijk of wordt het Duitsland?






Anderen lazen ook onze blogs over  belevingverslagvakantiecampingkamperenaccommodatiereizen