'Coronavrije' Campings

 9 Oktober 2020   Robert Gras

Wij begrijpen de frustratie van de last-minute vakantieganger als geen ander. De code oranje adviezen vliegen je om de oren, en het lijkt wel of het advies elke dag weer verandert. Waar kan je in hemelsnaam nog naar vakantie in Europa zonder bij terugkomst in quarantaine te hoeven? En hoe hou je alle veranderingen bij?

‘Coronavrije’ Campings en vakantieparken zijn in onze ogen de parken en campings die in regio’s liggen die niet zijn aangemerkt als code oranje door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Nou kan je dit helemaal zelf uitzoeken, door het advies van het Ministerie erbij te pakken en vervolgens naar campings te zoeken in alléén die veilige regio’s. Maar…

Wij hebben dit al voor jullie gedaan! Zo wordt het voor jullie een stuk makkelijker om die camping te vinden waar je met minder risico heen kan. Elke camping of vakantiepark in een code oranje gebied krijgt bij ons een code oranje symbool, en een melding op de campingpagina. Zo zie je direct dat deze camping op dit moment in code oranje gebied ligt.

Natuurlijk is het makkelijk om te zien welke campings wél in code oranje zitten. Maar nog handiger is het om te kunnen filteren op campings die níet in code oranje gebied zitten. Uiteraard hebben wij hier ook iets op gevonden! Via ons Uitgebreid Zoeken systeem kan je door middel van het code oranje filter alléén campings overhouden die niet in code oranje gebied liggen. Hierdoor kan je snel vinden welke campings bijvoorbeeld aan zee liggen, stacaravans verhuren én niet in code oranje gebied liggen.

De code Oranje gebieden werken wij dagelijks bij met de nieuwste reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken. Echter kunnen er natuurlijk zet- en drukfouten voorkomen. Controleer dit daarom dus nog altijd even door zelf de data van het Ministerie erbij te pakken voordat je daadwerkelijk boekt.

Wijs op Reis
Hou in de gaten, een camping die niet in een regio met code Oranje ligt is niet per definitie veilig of coronavrij. Het coronavirus is nog overal in Europa, en hou je dus aan de geldende maatregelen van de camping/regio en de in Nederlands geldende maatregelen. Zo ga je Wijs op Reis.

Ook kan een regio waar geen code Oranje is nog steeds beperkende maatregelen hebben voor bezoekers uit Nederland. Zo geldt op moment van schrijven een verplichte negatieve PCR test voor Nederlanders die naar Italië gaan, maar Italië heeft geen code Oranje reisadvies. Hou dus in de gaten dat een regio waar geen code Oranje geldt, niet automatisch zonder beperkingen is.



Anderen lazen ook onze blogs over  20202021Coronacode oranjeglamping