Bijzondere campings op de Waddeneilanden, Groningen en Friesland

 20 Maart 2024   Typisch Fem

Terschelling


Van de Waddenzee en Pieterburen tot fierljeppen en de Martinitoren. Het hoge noorden van Nederland heeft veel leuks en moois te bieden. In dit blog vertellen we waarom je deze meivakantie of zomervakantie naar een camping op de Waddeneilanden, In Groningen of in Friesland zou moeten gaan. En Huurtent zou Huurtent niet zijn als we geen tips hadden voor leuke campings. Kleinere campings met bijzondere accommodaties om precies te zijn. Alvast een hele fijne, relaxte vakantie gewenst!

Glamping op de Waddeneilanden

Op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog is de natuur op z’n puurst. Of je nu lekker met de hond wilt gaan wandelen op het strand, eropuit wilt met de fiets of gewoon wilt relaxen op de veranda van je safaritent: je zult genieten van de vogelgeluiden, frisse zeelucht en mooiste zonsondergangen. Op de Waddeneilanden vind je geen schreeuwerige winkelcentra of fastfoodketens. Klein maar fijn, is het motto hier. Precies wat jij zoekt op vakantie.

1 BoerenBed De Zeekraal, Terschelling
Naar het douchegebouw voor je dagelijkse opfrisbeurt? Dat hoeft niet meer dankzij de privédouche naast je tent! De kinderen mogen hier lammetjes de fles geven en schapen melken - of natuurlijk ‘gewoon’ skelteren en spelen op het terrein - terwijl jij geniet van ter plekke gemaakt schapenkaas, kwark en schapenroomijs. Dat heb je wel verdiend na een lekkere wandel- of fietstocht door het duingebied!

Glampen op Terschelling


2 Camping Koudenburg, Ameland
Op deze kleine camping boek je een safaritent van Vodatent met eigen sanitair. Er is animatie voor de kinderen, een golfbaan voor jou en drie kilometer verderop vind je mooie stranden. Vergeet niet het mooie strand en de vuurtoren bij Hollum te bezoeken! Of je nu houdt van fietsen, wandelen, golfen, wadlopen of zandkastelen maken; er is hier altijd wat te doen. En ’s avonds? Dan duik je gezellig de pub op de camping in.

fietsen op Ameland


3 Vakantiepark Landal Sluftervallei, Texel
Een geweldig familiepark, je rolt vanuit jouw safaritent of bungalow zo de duinen in. Hier ga jij jezelf zeker niet vervelen, wat dacht je van een restaurant, buitenspeeltuinen, waterspeelplaats en een overdekt zwembad? Kies je voor een safaritent dan heb je een tent in het duinengebied met eigen sanitair en ruimte voor 6 personen. 's Morgens wakker worden midden in de natuur?

Glampen in de Sluftervallei op Texel


4 Vakantiepark Klein Vaarwater, Ameland
Deze camping scoort hoog bij gezinnen. Er is dan ook volop vermaak, onder andere in de vorm van een overdekt zwembad met glijbaan, bowlingbaan en indoor speelparadijs. Het strand ligt op loopafstand en je logeert in een safaritent met eigen sanitair van Villatent of een eenouder-vakantietent van Estivant. Hoe en met wie je dan ook gaat, hier vermaken jullie je zeker weten!

Vakantiepark Klein Vaarwater, Ameland


Glamping in Groningen

Groningen heeft jou als vakantieganger veel te bieden. Ten eerste een divers landschap met natuurgebieden zoals het Lauwersmeer National Park, de Waddenkust en de uitgestrekte Groningse polders. Naast heerlijk wandelen kun je in Groningen fietsen als de beste. Groningen staat niet voor niets bekend als fietsprovincie nummer één. Tel hier de culturele bezienswaardigheden bij op - zoals de Martinitoren, het Groninger Museum en de historische binnenstad van Groningen met gezellige winkels en restaurants - en je bent verkocht

Glampen in Groningen op bijzondere campings, kijk op huurtent


1 Camping ’t Strandheem, Opende
Gaan jullie lekker zwemmen in het binnenbad? Jezelf vermaken in het grote strandbad? Of wordt het vandaag de overdekte of buitenspeeltuin? Keuze genoeg hier. Er is ook een groot sportveld, midgetgolfbaan en uitgebreid animatieprogramma. Dus terwijl de kinderen zich ergens op de camping vermaken, genieten jullie bij de lodge bungalowtent van jullie welverdiende vakantie. Of je gaat de hort op natuurlijk. Aan natuurparken en gezelligheid in de buurt geen gebrek!

Camping t Strandheem familiecamping in Groningen


2 Boerenbed Botterheerd, Oostwold
Ben jij een van de geluksvogels die een van de vijf plaatsen op deze camping weet te bemachtigen? Dan kun je uitkijken naar een groene vakantie op de boerderij! Vanaf de camping kun je suppen en de kinderen kunnen dieren knuffelen in de heuse knuffelschuur. Ook spelen met zand en water, dieren voeren en koeien melken behoren tot de mogelijkheden. Boek nu jouw safaritent of tenthuis met privé douche en je bent deze zomer onder de pannen.

Boerenbed Botterheerd


Glamping in Friesland

Friesland is een fantastische vakantiebestemming om vele redenen. Neem ten eerste de uitgestrekte weilanden, vele meren en pittoreske dorpjes. Dit maakt Friesland een ideale plek om te ontspannen en genieten van de natuur. Daarnaast staat Friesland bekend om zijn rijke cultuur en tradities, zoals de Friese taal, de Elfstedentocht en de Friese sporten zoals kaatsen en fierljeppen. Ook liefhebbers van watersport zitten in Friesland helemaal op hun plek. Dankzij alle meren en kanalen is deze provincie de perfecte plek voor zeilen, kanoën, suppen en vissen.

1 Camping De Bearshoeke, Oudega
Je vindt hier een superleuke glamping trekkershut, trekkerstenten, safaritenten en fijne vakantiehuisjes. Zo kies je zelf waar je na een dag spelen, zeilen, wandelen, surfen of vissen voldaan neerploft. Bij de camping ligt een klein strand en het dorp is vijf minuten wandelen. Fiets ook eens een eindje Elfstedentocht of wandel een stuk over het Oldulphus pelgrimspad. Let op: dit wordt de ideale familievakantie!

De Bearshoeke, Oudega Friesland


2 Camping Vrijhaven Heeg, Heeg
Gelukkig hoef je niet per se Femke of Auke te heten om hier te mogen kamperen. We willen immers allemaal wel eens proberen te suppen, surfen, kanoën of sloepvaren toch? Ontdek het Friese merengebied vanuit de groene camping, die direct aan het water ligt. Je slaapt in een Cozy + Teeny Lodge voor vier of zes personen. Of een safaritent met privé sanitair, ook heerlijk natuurlijk. Of je nu jonge of oudere kinderen hebt, dankzij de vele mogelijkheden is deze camping geschikt voor iedereen.

Camping Vrijhaven Heeg


3 Camping Het Wylde Pad, Twijzelerheide
Ben jij van het type vrijheid blijheid, kampvuur of drankje doen bij het water? Dan valt deze hippe vakantieplek ongetwijfeld in de smaak. Luxe en comfort zijn hier in een trendy jasje gestoken. Wat denk je bijvoorbeeld van een boshuisje, yurt of vakantiewoning met hottub? Hier is het niet moeilijk om in standje onthaasten te komen!

Camping Het Wylde Pad, Twijzelerheide












Anderen lazen ook onze blogs over  boerderijcampingcampingNederlandWaddeneilandWaddenGroningenFrieslandglampingsafaritentlodgetentkindvriendelijkkleine campingsKleinschalig

 Campingtips voor Nederland

5 sterren kindvriendelijk vakantiepark in Limburg
Subtropisch binnenbad, glijbaan
Buitenbad met golven glijbaan
Grote speeltuin, Adventure sportveld
Animatie in hoogseizoen jong en oud
Boottochten over de maas
Waterrecreatie op de Maasplassen
Wandelen en fietsen
Fijne familiecamping in Noord-Brabant
Recreatieplas met glijbaan
Groot binnen zwembad
Duikschool op camping Ter Spegelt
Vijfsterrencamping in Brabant
Overdekt water- en zandspeelparadijs
Ook kampeerplaatsen aan het water
Kindvriendelijke voorzieningen
Terrassencamping in het mooie Limburg
Fantastische uitzicht vanaf camping
Hoogseizoen animatie
Twee buiten zwembaden
Gratis toegang tot zwemparadijs Mosaqua
Beperkt gratis wifi
Fietsen in Limburg
Vlakbij Valkenburg en Maastricht