BoerenBed De Groene Hoeve

9.0
5 pl.
500 m
Biologische boederijcamping
Geiten melken en voeren
Landwinkel met eigen produkten
Varen op het IJsselmeer

Boeken op camping BoerenBed De Groene Hoeve? Kies hier verblijf en organisatie:

 SAFARITENT BOEKEN
 SAFARI-LODGETENT MET DOUCHE/WC BOEKEN

Camping BoerenBed De Groene Hoeve

Over camping BoerenBed De Groene Hoeve, Noord-Holland

Op een steenworp afstand van het Markermeer, onderdeel van het IJsselmeer, ligt deze karakteristieke rietgedekte stolpboerderij uit 1850, centraal tussen de gezellige VOC stadjes Hoorn en Enkhuizen. De boerderij was ruim 150 jaar actief als melkveebedrijf en werd in 2000 omgetoverd in een geitenboerderij met bijbehorende kaasmakerij. De eigenaren proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend en duurzaam te boeren dus ook een kruidentuin en winkeltje met diverse eigen producten ontbreekt niet. Op warme dagen vindt vooral het geitenijs gretig aftrek.

De Groene Hoeve is een geitenboerderij gericht op het produceren van biologische geitenkaas. De 70 geiten staan zomers in de wei en ’s-winters op stal en wie vroeg uit de veren is kan komen kijken bij het melken van de geiten. Daarnaast is er een kleinschalige zorgtak. Tevens is er in de voortuin een eigen kruiden- en moestuin gemaakt.

De Groene Hoeve is met vijf tenten lekker knus en kleinschalig. De tenten zijn achter de boerderij gelegen rond een centrale speelweide en direct grenzend aan de paardenbak en dierenweide. Vanaf vier tenten kun je de hele locatie voor eigen gezelschap reserveren. Ideaal voor een familieweekend of uitje met een besloten gezelschap.

De boerderij ligt aan rand van het dorpje Wijdenes. Het typisch West-Friese plattelandsdorp kent een rijke geschiedenis en er is dan ook van alles te beleven. Al in de Middeleeuwen was Wijdenes belangrijk vanwege de dwangburcht die graaf Floris V er bouwde. Helaas is daarvan niets bewaard gebleven. Ook in de eeuwen daarna speelde het dorp een belangrijke rol als leverancier van agrarische producten voor de VOC schepen, die in grote getale vertrokken vanuit de belangrijke havensteden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

Die stadjes hebben de tand des tijd goed doorstaan en ademen nog steeds de sfeer van de Gouden Eeuw. Pak de fiets vanaf de boerderij en binnen een half uur sta je in het oude centrum van deze gezellige stadjes. Naast haar rol als producent van agrarische producten was Wijdenes ook lange tijd van belang als vluchthaven voor schepen die op de Zuiderzee in problemen kwamen. Nog steeds is er een haventje met reddingsboot, maar nu is er vooral ruimte voor waterplezier als zwemmen en surfen. Vlakbij het dorp is recreatiegebied ‘Vluchthaven Wijdenes’ aangelegd met picknicktafel, grasveld en twee schelpstrandjes en de surfliefhebber kan in het nabijgelegen Schellinkhout terecht voor zowel huur als les.

Andere aanraders zijn het Sprookjesland in Enkhuizen (vooral met kleinere kinderen een leuk dagje uit), het Zuiderzeemuseum, de stoomtrein Hoorn-Medemblik, het kasteel Radboud, het Stoommachine Museum en Bakkerijmuseum in Medemblik. Daarnaast behoren ook tripjes naar iets verder gelegen bezienswaardigheden als Alkmaar, de duinen van Schoorl of het historische landschap van Leeghwater (Beemster en Schermer) tot de mogelijkheden. Zowel op als om de boerderij is er meer dan genoeg te beleven voor jong en oud!Via Huurtent.nl boek je de ideale familievakantie naar Camping BoerenBed De Groene Hoeve!


Boeken op BoerenBed De Groene Hoeve

BoerenBed verhuurt op camping BoerenBed De Groene Hoeve safaritenten (Beter BoerenBed safaritent 6 pers. met toilet (5 volw. - 1 kind tot 12 jr.)), lodgetenten met sanitair (Lodgetent Heerenboer max. 6 pers. (5 volw-1kind) tub en privédouche).
 

Bekijk prijs bij:

Bekijk Prijs