Weer een dagje op de fiets in het moeras!

 9 September 2015   Huurtent

Na een dagje wandelen door de havenstad La Rochelle, toch maar weer eens onze fietsen gepakt, want er zijn nog diverse routes door het Marais de Poitevin. Één daarvan is volgens onze Engelse mede-kampeerders toch wel dé route die je niet mag missen.

Coulon Le Marais Poitevin


Fietsen langs de kade van de Sèvre Niotaise naar de stad Niort, is een hele leuke route. Met de fiets rijd je zo het moeras uit, de brug over, de stad in (ongeveer 20 km.) Het eerste gebouw dat wij tegenkomen zijn de Hallen, daterend uit de 19e eeuw (architect Baltard) en het Château Donjon afgebouwd o.a. door Richard Leeuwenhart.

Halles Niort


De stad heeft een zuidelijk karakter met mooie grote kalkstenen huizen. Ook kun je hier leuk winkelen en is er een overdekte winkelgalerij.

Château Donjon


Na een middagje Niort weer terug via de fietsroute, en ja, het blijkt dat de fietsroute met name in de dorpjes waar je doorheen moeten nogal eens zomaar verdwijnt. Zo ook in het plaatsje Magné. Nadat wij 4 keer alle windrichtingen hebben geprobeerd en steeds weer in het midden van het dorp uitkomen worden wij, nadat wij een aardige Franse dame aanspreken, door haar behulpzame Franse echtgenoot op de fiets het dorp uitgeleid richting fietsroute. Met andere woorden, gewoon vragen dus! Erg leuk om dan een gesprek gaande te houden, weliswaar zonder handen en voeten want die hebben we hard nodig om onze fietsen op snelheid te houden en onze aardige gastheer bij te houden.

Niort


Na deze flinke route (uiteindelijk stond er 50 km. op de teller) lekker aan de mosselen met frites.

Mosselen met frites in Coulon




Anderen lazen ook onze blogs over  fietsenfrankrijkbelevingverslagvakantiesteden