Mama, dit is Anne, mag ik mee zwemmen?

 14 Maart 2015   Ruud

Een van de leukste dingen van de campingvakantie is dat de kinderen de hele dag buiten spelen, van de vroege ochtend tot de late avond. Geen pc, geen Playstation, geen iPad, geen elektronica.

Dat begint al als de courier van de verhuurorganisatie ons opvangt als we op de camping aankomen. De kids zijn dan wel moe van de reis, maar hebben zeker geen interesse in de papierwinkel en de openingstijden van de campingwinkel. Ze drentelen wat rond en kijken hun ogen uit op alle nieuwe kansen om kattenkwaad uit te halen.

En als we dan bij de stacaravan aankomen, de auto uitladen en de boel inrichten dan zijn ze al weg. Even het zwembad inspecteren, de speeltuin uitproberen en wat bomen klimmen.

Wij zijn intussen klaar met uitpakken en zitten op de stoelen voor de caravan bij te komen met een kopje koffie. Dan ineens verschijnt de jongste met haar nieuwe vriendinnetje ("dit is Anne" - meisjes maken nu eenmaal makkelijker contact) en wil graag haar bikini aan om te gaan zwemmen. Die zien we voorlopig niet meer terug.

De oudste komt wat later en meldt dat ze op het pleintje is om te spelen. Wij moeten ons maar zien te vermaken met de zon een dik boek, en dit is pas dag één...

Voor kinderen is een camping één groot speelterrein, of het nu goed weer is of niet. Een regenachtige of bewolkte dag maakt ze echt niet uit, dat biedt alleen nieuwe mogelijkheden. Kleine kinderen zijn al tevreden met een plas water en een schommel, maar tieners hebben andere wensen. Maar allemaal willen ze eigenlijk naar buiten. Tijdens de vakantie tenminste.

Het is verstandig om daar bij de keuze van je camping rekening mee te houden. Voor de hele kleintjes is een speelplaatsje al genoeg, maar weinig verkeer op de camping misschien nog belangrijker. Grotere kinderen en tieners willen meestal een drukkere (grotere) camping met meer faciliteiten. En denk eens aan de kinderclubs. Er zijn diverse campings waar alle voorzieningen als zwembad, sport- en recreatiefaciliteiten ook al in het voorjaar/najaar open zijn. In Italië zijn dat bijvoorbeeld Norcenni Girasole en Park Albatros in Toscane.

Leuke link: Hout-doe Verantwoord Houten Kinderspeelgoed




Anderen lazen ook onze blogs over  verslagkinderenkamperencamping